The War Z

Key events

The War Z ramt af lammende hackerangreb

Spillet blev taget offline og folks brugeroplysningerne er stjålet

Selv efter en relativt rolig periode er det fortsat svært for zombiespillet The War Z at slippe uden om blamerende skandaler. Hammerpoint Interactive og udgiveren OP Productions har taget spillet offline efter et omfattende hackerangreb, der har lagt netværket ned. Ikke nok med det, så har hackerne også fået adgang til databasen over registrerede spillere og nappet deres personfølsomme oplysninger.

The War Z er tilbage på Steam

Eftersidningen er slut

Skandalen om zombiespillet The War Z har fået en foreløbig afklaring, da spillet igen er sat til salg på Steam. Hammerpoint Interactive og Valve er blevet enige om, at en række rettelser og tilføjelser har løftet titlen op på et fornuftigt kvalitetsleje, hvor det atter er forsvarligt at sætte spillet til salg.

DayZ-holdet stadig præget af The War Z

Plagiatarbejdet skaber også problemer hos Bohemia

Hele balladen om zombiespillet The War Z, der fik på munden for at levere mindre end lovet og at ligne DayZ mere end sømmeligt, skabte ikke kun problemer for holdet bag. Også hos udviklerne af det konkurrerende DayZ, Bohemia Interactive, flød der vraggods ind over på baggrund af kontroversen.

The War Z: Anmeldelse

The War Z: Anmeldelse

Hvem holder råddenskaben borte?

Havde det været et hvilket som helst andet spil, havde det været nemt at afskrive det med nogle få beskidte ord og absolut beskedne mængder ros. Men nu, hvor spillet ikke alene har skabt overskrifter, men gevaldige overskrifter, kaster det en helt anden form for lys over The War Z. Det er umuligt at ignorere spillets udviklere efter at de i forbindelse med spillets lancering viste sig som enten totalt inkompetente eller bevidst lyssky svindlere.

De fleste gamere er sikkert bekendte med moddet til ARMAII, DayZ, som i øjeblikket også er i støbeskeen som et stort, selvstændigt spil. En kombination af flot stealth og survival-horror skabt på fundamentet af en solid krigssimulator. Mange af idéerne fra DayZ er hentet direkte over i The War Z i en grad, at det ikke er tilfældigt. Det er et halvhjertet stykke plagiatarbejde. Det efterlader The War Z som et projekt fra elendige udviklere, der er fuldstændig blakket for originalitet: men nogle gange er det faktisk sjovt.

Måske har jeg en svaghed for fortabte sjæle, men der er ingen tvivl om, at The War Z er skabt med absolut mindste midler. Idéen med spillet var oprindeligt, at du i en åben verden af zombier skulle spille MMO-gameplay i en bane, der var skabt som en tro kopi af Colorado. Op til 100 spillere kunne bevæge sig igennem byer og miljøer for at skaffe forsyninger og våben i en postapokalyptisk verden. Der er dog langt fra idé til praksis, for The War Z er teknologisk på niveau med et Playstation 2-spil. Bygningerne er teksturforskrækkede klodser, der er sat op på line, og når du angriber en fjende, består angreb af tre på hinanden følgende animationer. Flot klaret!

Læs mere...

Hackere angriber The War Z

Trak stikket på serverne for en kort bemærkning.

Kontroversen om zombiespillet The War Z, der først blev svinet godt og grundigt til på Steam, før Valve siden tog udgivelsen af til en revurdering, fortsætter nu med en helt anden problemstilling.

War Z er fjernet fra Steam

Valve undskylder og lover pengene tilbage.

En af år 2012's mest spektakulære gaminghistorier får nu en foreløbig slutning. Balladen om zombiespillet The War Z, der for mange vil stå tilbage som et skrækeksempel på dårlig kommunikation og dårlig salgsteknik, er endt med, at spillet er fjernet fra Steam med en officiel undskyldning fra Valve.