Splinter Cell: Conviction

Spotlight

Key events

Rygter om Splinter Cell: Blacklist svirrer

Afslører Ubisoft et nyt spil i stealth-action serien ved E3??

Ifølge brugeren Blitz hos NeoGAF, vil Ubisoft inden længe, sandsynligvis på E3, afsløre et nyt spil i Splinter Cell serien med undertitlen Blacklist.

To nye Clancy-spil på vej

Rainbow Six: Vegas 3? H.A.W.X.2?

Ubisoft er åbenbart i gang med to ny spil brandet med forfatteren Tom Clancys fine navn. Det altså foruden Splinter Cell: Conviction, som netop er udkommet, og Ghost Recon: Future Soldier, som lander i efteråret.

Splinter Cell: Conviction

Splinter Cell: Conviction

Mere end et skyggespil.

Glem alt om Jason Bourne, Glem alt om James Bond og glem for den sags skyld også alt, hvad du troede, du vidste om Sam Fisher. Frontfiguren i Ubisofts seneste Splinter Cell-spil er på alle måder en helt ny helt, og det klæder i den grad manden!

Det første Splinter Cell udkom til den første Xbox og fornøjede verden over sine spillere med action, hightech gadgets og snigmord pakket flot ind i en veldrejet historie, der tilmed var skrevet af selveste Tom Clancy. Spillet blev hurtigt populært, og dets udgivere tøvede da heller ikke længe med at sende en strøm af efterfølgere på markedet. Igennem årene er der udkommet en del Splinter Cell spil, og den gennemgående hovedperson Sam Fisher har efterhånden været udsat for en del prøvelser. Aldrig har han dog været så presset som i dette seneste spil til Xbox 360. Historien er kort fortalt, at Sams datter er blevet brutalt myrdet, og i bedste Bruce Willis Vendetta-stil må han tage hævn over de ansvarlige. Snart udvikles historien, og Sam befinder sig pludselig midt i en kamp mellem skjulte organisationer og lyssky regeringsmænd. Han viger dog ikke på noget tidspunkt fra sit primære drive: at hævne sin datter.

Alt i Splinter Cell: Conviction virker fornyet. I de tidligere spil var du ofte tvunget til at snige dig langsomt af sted og minutiøst at planlægge dit næste snigmord for ikke at blive opdaget. I Conviction har du stadig muligheden for at liste dig frem, og der er endda Gamerscore-bonusser at hente, så fremt du kommer helt uset igennem banen. Det bliver dog aldrig en ting, spillet tvinger dig til at gøre. Har du lyst til at storme aggressivt frem, for dernæst at tage livet af dine modstandere, står det dig frit for. Spillet balancerer hele tiden mellem realisme og overdrevet action, og det virker strålende. Hver gang du er skjult af mørket, skifter skærmbilledet til en semi-sort/hvid palette og forbliver sådan, indtil du bliver opdaget eller træder ud i lyset. Er du uheldig at blive spottet, vil fjenderne automatisk søge mod din sidst kendte position. Denne position kan tydeligt ses som et omrids af Sam på det pågældende sted. Her træder realismen til side for det mere praktiske gameplay, for enkelte gange oplevede jeg, at modstanderne åbenlyst løb direkte forbi mig i deres iver for at komme hen til punktet, hvor jeg blev spottet. Generelt fungerer den fjendtlige AI dog forholdsvist fint, og giver dig kamp til stregen på alle tre sværhedsgrader.

Læs mere...

Automatisk beta-adgang til Ghost Recon

Automatisk beta-adgang til Ghost Recon

Splinter Cell: Conviction er nøglen.

Når betatesten af Ghost Recon: Future Soldier sætter i gang i løbet af sommeren, vil ejere af Splinter Cell: Conviction på Xbox 360 kunne få direkte adgang til betaen gennem nyhedsstrømmen i sidstnævnte spils startmenu.

Det er altså ikke nødvendigt at gemme på, eller søge om, en beta-kode, når dagen oprinder.

Ghost Recon: Future Soldier blev offentliggkort i starten af februar og skal efter Ubisofts planer udkommer i årets sidste kvartal til PC og HD-konsol.

Læs mere...

Splinter Cell Conviction demo på torsdag

Sam Fisher klar til prøvesmagning på X360.

Ubisoft frigiver torsdag i denne uge en singleplayer-demo af Splinter Cell: Conviction til Xbox 360. Spillet er desuden under udvikling til PC og udkommer på begge formater den 16. april.

Næste Splinter Cell muligvis på PS3

Eksklusivitet gælder kun Conviction til X360.

Max Beland, Ubisofts creative director på Splinter Cell: Conviction, som i øjeblikket udvikles eksklusivt til PC og Xbox 360, har udtalt, at Ubisoft med næste spil i serien ikke nødvendigvis vil føle sig bundet til noget bestemt format. Det kommer an på, hvem der er villige til at indgå en eksklusiv-aftale med os, siger han i et interview med Edge.

Ghost Recon: Predator bekræftet

Ny soldatersim får højeste aldersmærkning.

Ubisoft har indirekte bekræftet eksistensen af det næste Ghost Recon-spil, som blev nævnt kort i forbindelse med spillets forsinkelse til 2010 tidligere på året.