Spider-Man Shattered Dimensions

Spotlight

Key events

Spider-Man: Shattered Dimensions

Der er langt mellem snapsene, når det gælder superhelte og elektroniske spil. Selvom Marvel endelig har formået at få succes med de fleste af deres superhelte-film, så mangler de stadig en del arbejde på spilsiden... eller hvad? Med Spider-Man: Shattered Dimension får vi ikke bare én, men hele fire gange Spider-Man at lege med i et netsvingende action-eventyr, der forhåbentlig sætter et foreløbigt niveau for fremtidige spil.

Forfatterne hos Marvel kan ikke beskyldes for ikke at være kreative, og over de sidste årtier har de spyttet historier ud, der ikke helt passer ind i kanon. Hvad gør man så? Man laver selvfølgelig et nyt univers, og det har resulteret i ikke bare et, men flere universer, der kan opsummeres under betegnelsen Marvels Multivers, et sammensurium af forskellige versioner af de samme figurer. Således kunne Marvel fortælle historien Age of Apocalypse, hvori Professor X blev slået ihjel af Legion, og dermed skabte optimale omstændigheder for supermutanten Apocalypse og hans planer om at udrydde menneskeheden... men nu er vi vist ude på et sidespor.

Anywho, de mange versioner af den samme historie kommer til udtryk i Spider-Man: Shattered Dimensions, hvor vi støder på hele fire udgaver af Spider-Man på tværs af universerne. Der er Amazing Spider-Man, den ældste og lettest genkendelige af dem alle, med den klassiske blå-røde dragt. Dertil kommer Spider-Man 2099, en futuristisk udgave af murkravleren, samt Ultimate Spider-Man, et nyere reboot af superhelten, og sidst, men ikke mindst: Spider-Man Noir, en dyster 1930'er udgave. Alle fire udgaver forenes af telepaten Madame Web, efter at skurken Mysterio formår at flække et mægtigt artefakt, hvis dele spredes over flere dimensioner. Ved hjælp af koordination fra Madame Web skal de fire Spider-Men opspore artefaktet, hvis dele selvfølgelig er endt hos en række forskellige superskurke, der snylter på de magiske kræfter.

Læs mere...