SimCity (2013)

Spotlight

SimCity: Anmeldelse

Grænserne mellem single- og multiplayer udviskes i det nyeste SimCity, hvor du aldrig bygger alene. Men er det den rigtige retning for det gamle bygge-by-spil?

FilmSimCity får dato med nye levende billeder

God gammel bybygger-sim genopstår i starten af næste år.

FilmSimCity - Water and Pollution trailer

Folkets sundhed stikker dybere end vandledningerne, Hr. Borgmester.

FilmSimCity - Economic Loop trailer

Maxis giver et indblik i nyversionens økonomiske sammenfletning.

Key events

SimCity får en offline-funktion

Omsider gik Maxis og EA i knæ, og efterkommer mange SimCity-spilleres mest indædte ønske

SimCity får tilføjet muligheden for at spille offline, har Maxis annonceret i dag, to måneder før spillet kan fejre sin første fødselsdag. Spillerne har råbt højt og længe om muligheden for implementeringen af en offline-funktion.

SimCity kan snart spilles offline

EA giver (måske) efter for kritikken

Meget tyder på, at EA's populære bysimulator SimCity, langt om længe, får et offline-modul, der ikke kræver en konstant internetforbindelse for at virke.

SimCity igen i vanskeligheder

Mac-lancering plaget af tekniske problemer

Det skulle have været forløsningens time, da EA tidligere på ugen frigav Mac-versionen af det nye SimCity-spil, men i stedet har lanceringen udviklet sig til et mareridt, som spillere besværes med et væld af tekniske problemer.

EA: SimCity er en succes

Den problematiske lancering undtaget

På trods af sin noget tvivlsomme, der var plaget af mange tekniske problemer, er der solgt flere end 2 millioner kopier af SimCity siden udgivelsen i marts måned.

SimCity når version 4.0 i dag

Med eksklusiv park til dem, der bøvlede med serverproblemerne i starten

Den næste opdatering til simulatoren SimCity bliver sendt ud på serverne i løbet af i dag. Patchen bringer versionsnummeret op på 4.0, og ud over at sikre en række fejlrettelser, så tilføjer pakken også helt nyt indhold.

SimCity udvides med Amusement Park Pack

Den første reelle udvidelsespakke til SimCity har med forlystelser at gøre

De første oplysningerne om en ny udvidelsespakke til SimCity har ramt internettet, endda før EA officielt nåede at annoncere den. Det kom de dog hurtigt efter.

Will Wright undsiger det nye SimCity

Han har fuld forståelse for al vreden, der har været mod SimCitys lancering

Den tidligere SimCity-bagmand og oprindelige grundlægger af Maxis, Will Wright, undsiger det nye SimCitys problematiske premiereperiode og kalder den slet og ret 'utilgivelig'.

SimCity-opdatering bringer flere problemer

Fortsat trafikkaos i Simby, trods den nye 2.0-opdatering

SimCitys plagsomme lancering er med tiden blevet afdæmpet af mindre opdateringer, der har bedret trafik- og AI-problemerne og gjort ydeevnen bedre. Desværre har nidkære brugere fundet flere tegn på, at spillet stadig er ramt af alvorlige problemer efter den nye 2.0-opdatering. Oven i købet er visse problemer blevet værre, og der er kommet helt nye til.

SimCity opdateres til 2.0 på mandag

Den næste store opdatering retter fejl og opfylder konkrete brugerønsker

Efter den seneste patch, som genindførte Cheetah-hastigheden og rettede mange trafikale problemer i SimCity, er Maxis snart klar med den næste store opdatering. I kategorien 'major updates' udsender Maxis patch 2.0 på mandag den 22. april. Opdateringen bliver rullet ud natten til den 23. april, dansk tid.

SimCity er igen hurtig som en Cheetah

Efter en måned er Cheetah-hastigheden tilbage i SimCity

En måned efter premieren på SimCity har EA genintroduceret Cheetah-hastigheden i spillet. Funktionen blev sat på pause kort tid efter spillets debut, da den trak tænder ud på serverne og gjorde problemerne svage downloadhastigheder og forbindelsesfejl værre. I stedet blev Llama-hastigheden den hurtigste, men det var gjorde, at det tog uforholdsmæssigt lang tid at udvikle byen og tjene nok penge til alle de sjove funktioner.

EA kåret til 'Worst Company in America'

Udgiveren vandt finalen mod Bank of America. Det er andet år i træk, at EA vinder titlen

Sejren i forbrugerbloggen The Consumerists årlige 'Worst Company in America'-afstemning er igen i år gået til Electronic Arts. Spiludgiveren tog finalesejren over Bank of America med en bekymrende margin på 77,5% af stemmerne mod 22,5% til USA's største bank.

EA uforstående overfor Worst Company in America

Peter Moore er sendt i byen for at forsvare EA

Electronic Arts mener ikke, at det er fair at anklage firmaet for at være blandt de værste i hele USA. Reaktionen kommer efter at spiludgiveren er nået til semifinalen i The Consumerists årlige brugerafstemning om det værste selskab i USA. Efter at have slået ølfabrikanten AnheuserBusch, Facebook og AT&T er EA netop nu i kamp mod Ticketmaster (firmaet, som kræver penge for at folk kan printe billetter ud på deres egne printere).

Twitter-strid om always-on-teknologien

Microsoft og BioWare er oppe at skændes om always-on-systemet, der måske kommer med i den næste Xbox

En Microsoft-ansat har raget sig uklar med store dele af udvikler- og gamermiljøet efter udtalelser om, at always-on-teknologien skal ses som en naturlig del af computerbranchen. I en Twitter-besked skrev han endda, at folk skal holde op med at klynke og acceptere teknologiens udbredelse i mange moderne systemer. Eksempelvis en mulig ny Xbox-konsol.

SimCity får snart Cheetah-hastigheden igen

Med patch 2.0 nærmer vi os snart det oprindeligt tiltænkte spil

Maxis og resten af EA vil snart genindføre den savnede Cheetah-hastighed i SimCity, som blev fjernet i forbindelse med spillets enormt svære premierenerver. Samtidig vil en række andre kedelige fejl og mangler blive rettet i den næste patch, der bringer spillet op på versionsnummer 2.0.

EA: DRM er en gigantisk fejltagelse

Frank Gibeau bruger kølvandet på SimCity-skandalen til at kritisere pc-industriens kopisikring

Electronic Arts' chef for Labels-sektionen, Frank Gibeau, kritiserer pc-industriens DRM-kopisikring som en fejlslagen og irriterende teknologi, der ikke virker efter hensigten.

Nu bliver SimCity igen opdateret

Denne gang er versionsnummeret oppe på 1.8. Igen er det trafikken, der står for skud i Maxis' opdatering

EA og Maxis gør en ihærdig indsats for at rette og forbedre det nye SimCity til pc. Blot fire dage efter den seneste patch 1.7, der rettede op på mange alvorlige trafikproblemer, har holdet udsendt en ny sending rettelser med patch 1.8. Fokusområdet er dog det samme, for ud over nogle forskellige problemer er det især trafikken, der justeres på.

SimCity opdateret med bedre trafikforhold

Fra og med den nye version 1.7 skulle det være slut med brandbiler, der kører syv-otte omveje for at nå til en ildebrand

Electronic Arts og Maxis har udsendt en straksopdatering til SimCity, der bringer spillet op på version 1.7. Det primære formål med opdateringen er at rette mange alvorlige problemer med trafiksystemets kunstige intelligens. Opdateringen downloader og installerer sig selv helt automatisk, næste gang du åbner spillets åbningsskærm.

SimCity rammer én mio.; gratis spil til ramte gamere

Electronic Arts har rundet en milepæl for SimCity allerede inden for 14 dage. Udgiveren har også fremlagt navnene på de spil, man kan modtage som tak for generne ved premieren

Electronic Arts har sat ny rekord for hurtigst sælgende spil på Origin, deres digitale distributionstjeneste. Siden premieren den 7. marts er der solgt 1,1 mio. eksemplarer af SimCity, der har været igennem nogle kontroversielle dage med server- og downloadproblemer samt anklager om løgn og fortielser.

Maxis overrumplet af brugerantallet

Der kom pludselig 100% flere brugere ombord på SimCity end forventet, og det var årsagen til de lange køer

Med lanceringsproblemerne lidt på afstand begynder EA Maxis at sunde sig over de talrige problemer og vrede brugere, der har omgivet SimCity siden udgivelsen den 7. marts. Blandt andet fortæller udvikleren, at der på et tidspunkt var 100% flere brugere end Maxis havde forventet i sine indledende prognoser. Det var baggrunden for de store serverproblemer, for antallet af forudbestillinger eksploderede i dagene op til premieren, hvor holdet ikke kunne nå at anskaffe nok servers.

Trafikkaos hærger i Simcity

Sjove, brugerskabte videoer fra SimCity viser, at den kunstige intelligens ikke er så intelligent som først antaget

Electronic Arts og Maxis lover, at den næste patch til SimCity tager hånd om trafikale problemer, som åbenbart opstår pga. svagheder i spillets kunstige intelligens.

Anklage: Maxis lyver om SimCitys online-del

En anonym udvikler fra Maxis påstår, at den officielle forklaring om always-on-systemet grænser sig til løgn

Lucy Bradshaw fra EA Maxis forklarede for nylig, at hele SimCitys fundament lå i samarbejdet med holdets centrale servers, og at det var grunden til, at man hele tiden skulle være tilsluttet internettet. Nu rejser en anonym kilde, der oplyser at være ansat hos Maxis, i stedet mistanke om, at det er en forklaring, der grænser til en reel løgn.

SimCity: Anmeldelse

SimCity: Anmeldelse

Grænserne mellem single- og multiplayer udviskes i det nyeste SimCity, hvor du aldrig bygger alene. Men er det den rigtige retning for det gamle bygge-by-spil?

Man tænker ikke så meget over det, når man lægger de grønne, blå og gule zoner ud over landkortet og ser en storby sprudle frem af ingenting. Man sænker skatterne og ser erhvervslivet komme frem af sig selv, men man skal selv bygge en brandstation, hvis man vil slukke ildebrandene. Det er og har altid bare været hyggeligt at spille SimCity.

Men faktisk er det interessant at tænke over, at spilserien relativt ubemærket, og endda helt siden 1989, har haft mange politiske undertoner og klart favoriseret socialliberalisme blandt de mange måder, man kunne gå til spillet på. Valgte man en klassisk liberalistisk tankegang, hvor skatterne var på 0% og alle måtte klare sig selv, endte man med forurenende industri og en både syg og uuddannet befolkning. Valgte man i stedet at øge skatterne igen og igen, nåede man efterhånden et smertepunkt, hvor det ikke gav flere penge at sætte et ekstra procentpoint på selvangivelsen. Lykkedes det til gengæld at opretholde social retfærdighed, dvs. at statsmagten vedligeholdt hospitaler, skoler og et forsyningsnetværk, mens man holdt skatteniveauet lige omkring en nulsumsløsning, kunne man fremavle en utopisk by med en veluddannet og sund befolkning, der tiltrak højteknologisk og forureningsfrie arbejdspladser. Den Skandinaviske Model kunne lige så godt hedde SimCity-Modellen.

I det nye SimCity fortsætter tilgangen både i det små og i det store. I det små skal du nu selv bulldoze bygninger, som er blevet forladt i protest mod din statsautoriserede skatteskrue. I det store perspektiv er handel og samarbejde blevet essentielt for hele spillet. Maxis har udvidet regionsmodellen fra SimCity 4, hvor du for første gang ikke nøjedes med at bygge én enkelt by, men et helt netværk af specialiserede og indbyrdes afhængige byer. Det nye spil er en af de første udgivelser i en ny trend i spilbranchen, hvor grænserne mellem single- og multiplayer udvaskes mere og mere. For SimCity er i bund og grund en singleplayertitel, men du er konstant forbundet til internettet og konstant i nærvær af andre spillere. Du bygger på dit eget felt, men de andre bygger på deres lige ved siden af. Det hele bliver nemmere, hvis I samarbejder.

Læs mere...

SimCity-chef: Problemerne er næsten bag os

Nedetiden er reduceret med 92%, lyder det

Balladen om SimCitys lancering med kø, tabte forbindelser og slettede save-games har åbenbart toppet, hvis man læser intern statistik fra EA Maxis' egne servers. Efter flere dage med daglige rapporter lyder den seneste fra Lucy Bradshaw, øverste chef i Maxis, at nedetiden er reduceret med 92% i forhold til den første dag på markedet.

Anklage: Firmaet OnePlay solgte Simcity på russisk til danske gamere

Dansk website solgte Simcity med russiske licensnøgler til danske gamere

Update - Siden artiklens publikation, er vi blevet kontaktet af en repræsentant fra One Play der udtaler, at One Play selv er blevet snydt af deres leverandører og at de solgte licenserne i god tro på at de var engelsksprogede. Som vi har skrevet nedenfor, har One Play refunderet alle købere af det fejlagtige produkt og tilbudt dem at købe det samme spil, noget dyrere, på engelsk.

EA: SimCity kan ikke køre offline

Piratkopiering bliver en svær opgave

Nedetiden for SimCity, der skabte store problemer med at downloade og spille spillet de første fire-fem dage på markedet, satte gang i spekulationerne om der ville komme en hacket udgave, der gik udenom EA's servers og fjernede always-on-kravet.

EA undskylder for SimCity; tilbyder gratis pc-spil

Electronic Arts sætter et pc-spil ind på din Origin-konto som et plaster på såret for hele SimCity-skandalen

Efter snart fem dage med ekstreme børnesygdomme kryber EA til korset med en officiel undskyldning til alle, der har været påvirkede af download- og forbindelsesproblemerne med SimCity. Alle, der har aktiveret spillet på Origin-tjenesten inden den 18. marts, vil få ét gratis EA-pc-spil efter eget valg på netop denne dag. Det skal fungere som et plaster på såret for den lange nedetid.

EA sætter SimCity-reklamer på pause

Alle reklamepartnere er bedt om at fjerne onlinereklamer for SimCity

Balladen om Electronic Arts' lancering af SimCity, der har været præget af download- og forbindelsesproblemer, breder sig nu til et højere niveau i udgiverens hierarki. EA Origin har sendt en e-mail til flere reklamepartnere, hvor de beder om at få pauseret og fjernet alle reklamer for spillet.

EA skærer i SimCity for bedre forbindelser

Visse overflødige funktioner er sat på pause indtil serverproblemerne er løst

Electronic Arts' massive problemer med at få SimCity til at køre stabilt og hurtigt på tværs af USA og Europa betyder nu, at udgiveren drosler midlertidigt ned på en række funktioner. En stribe 'forbedringer' bliver sat ind, mens visse 'ikke-essentielle' gameplayfunktioner er sat på pause for at forbedre ydeevnen.

Problematisk start for SimCity

Downloadproblemer og låste spil prægede SimCitys spæde start.

Gårsdagens premiere på det nye SimCity forløb ikke uden betydelige problemer for gamere, der havde håbet at spille spillet hurtigt og gnidningsfrit på udgivelsesdagen. I princippet kunne spillet downloades fra midnatstid natten til den 7. februar på EA's Origin-tjeneste, men serverkapaciteten var ikke tilstrækkelig til at imødekomme efterspørgslen.

SimCity skal følge med pc-udviklingen

Når grafikkortene bliver bedre, bliver SimCity større

Den 7. marts udkommer det nye SimCity på det danske marked, men det betyder langt fra, at det markerer afslutningen på Electronic Arts' rolle i spillets videre fremtid. Tværtimod har udviklerne planlagt talrige patches over et langt stykke tid, så spillet kan følge med pc'ens udvikling og drage fordel af fremtidens hurtige grafikkort.

Se Will Wright præsentere SimCity

Manden fra 1989 er på besøg hos Maxis

Vi tæller stadig ned til den 8. marts, hvor det nye SimCity får premiere i Europa. Efter ti års tørke siden SimCity 4 (for SimCity Societies er vel bedst glemt, ikk'?) kommer en af pc-platformens store stjerner tilbage med ny grafik og nye muligheder for at bygge et stort netværk af byer.

Betanøgler til Simcity - få en her

Betanøgler til Simcity - få en her

UPDATE: Alle 450 beta keys er væk nu. God fornøjelse til de heldige, der nåede at få en

Nu kan du få en forsmag på at lave byernes by i det nye SimCity. Spillet udkommer den 25 marts, men her i slutningen af januar åbner EA op for nogle dages betatest for udvalgte fans.

SimCity, der er udviklet af det anerkendte Maxis-spilstudie i Emeryville i Californien, byder på simulation i en hidtil uset størrelse takket været den nye GlassBox-motor, hvor alt simuleres lige fra op til 100.000 simmere i hver enkelt by og samtlige kilowatt energi, der sendes pulserende mellem alle regionens byer. Den nærmest modelagtige verden og de utallige detaljer i simulationen er med til at gøre dette til det mest intuitive og personlige SimCity-spil nogensinde. Der er også tale om det mest omfattende bystyringsspil til dato, hvor de nye multi-by-spilmuligheder på tværs af regioner udvider spilområdet betydeligt. Vil du styre en enkelt by eller op til 16 byer samtidig med hver deres unikke særpræg? Valget er dit! Hvilken slags borgmester vil du være?

I december var Jonatan et smut i Californien for at møde folkene bag Simcity. Læs vores preview af Simcity.

Læs mere...

SimCity skal hverve universitetsstuderende

Electronic Arts tager et socialt ansvar med det næste SimCity

Måske er der en kommende byplanlægger gemt i mange af de tusinde gamere, der har tænkt sig at købe det næste SimCity til marts. Derfor har Electronic Arts nu søsat et initiativ, der skal gøre spillet til en vigtig brik i rekrutteringen af fremtidige universitetsstuderende i USA.

Ny video: Se SimCitys fede multi-city-funktioner

Andeby og Gåserød arbejder sammen i det næste SimCity.

Electronic Arts skruer gradvist op for omtalen og hypen af det næste SimCity, der udkommer til marts efter næsten ti års pause siden SimCity 4. I dag har udviklerholdet sendt en ny video ud på YouTube, hvor man kan se en af spillets mest lovende funktioner: øget samarbejde mellem nabobyerne.

Maxis viser mere lækker SimCity frem

Se hvordan du kan få flere byer til at samarbejde i det nye SimCity.

Electronic Arts' Maxis-afdeling er parat med en ny video, der viser mere frem fra det kommende SimCity. For første gang siden SimCity 4 fra 2003 er den velkendte bygge-by-serie snart klar med et nyt kapitel, der starter helt forfra og genskaber oplevelsen til moderne pc-maskiner.

SimCity kommer til marts

Byplanen ligger klar til en 2013-premiere.

Planen har været igennem flere udvalg, stadsarkitekter og stædige politikere, men nu skulle alle hindringer være ryddet for en premiere på SimCity til marts måned næste år.

EAs Origin på vej til Mac, Android, Facebook og Smart-tv'er

EA vil være din digitale spilportal på alle platforme.

EA er ikke tilfredse med at deres digitale distributionstjeneste, Origin, kun tager kampen om med Steam på PC-platformen. I hvert fald har de på dagens pressekonference på Gamescom i Köln annonceret, at Origin nu også er på vej til Mac, Android, Facebook og Smart-tv'er.

SimCity Preview: Byen i glasboksen

SimCity Preview: Byen i glasboksen

Første kig på det helt nye SimCity.

Langsomt svæver kameraet hen over træerne, og en for en begynder enkelte bygninger at dukke op bag blade og stammer. I klare farver ligger den lille by og putter sig i landskabet, med bittesmå biler der suser op og ned af gaderne mellem huse, fabrikker, kraftværker og brandstationer.

Det er næsten 10 år siden, vi sidst så noget til by-bygnings-simulatoren på PC platformen (vi ser bort fra hybrid-spillet SimCity Societies), og det er tydeligt at der er sket ikke så lidt i mellemtiden. Væk er den isometriske synsvinkel og den imponerende men statiske bitmap-grafik. I stedet for kan den nyeste inkarnation of SimCity bryste sig af en fuld 3-d engine der i skarpe detaljer og med nogen imponerende dybdeskarpheds-effekter, tillader os at trinløst gå helt ned i detaljen og se de enkelte sims, på deres vej til og fra arbejde.

Mens hans assistent Miriam, markerer en række grunde langs en nyanlagt ve som beboelsekvarter forklarer spillets producer, Bret Berry, vicedirektør og general manager hos Maxis, hvordan den nye GlassBox-engine ikke tager nogen genveje, men faktisk holder styr på hver enkelt af byens mange indbyggere. Hvornår de kører på arbejde, hvor de arbejder henne, hvad de tjener, hvad de spiser, hvor meget vand de bruger osv.

Læs mere...

SimCity får systemkrav

Plus! 16 spillere i samme spil online.

I sidste uge afslørede vi, hvordan EA Maxis har en genfødsel af SimCity i støbeskeen under netop dét navn (detaljer om spillet her + første film).

Nyt SimCity officielt bekræftet med info og trailer

Nyt SimCity officielt bekræftet med info og trailer

Dine valg lokalt har en effekt globalt.

Et nyt SimCity er i dag blevet officielt bekræftet og afsløret ved Game Developers Conference i San Francisco.

EA og udvikleren Maxis fortæller i et kort presseskriv nærmere om det nye pc-spil, som efter planen skal udkomme i løbet af 2013.

"SimCity er en spilserie, der er ekstremt vigtig for os her hos Maxis, og vi er meget glade for, at den nu vender hjem i en helt ny udgave til en ny generation af spillere," udtaler Lucy Bradshaw fra Maxis.

Læs mere...