Sid Meier's Pirates!

Sid Meier's Pirates!

Nintendo Wii er ofte den "glemte konsol". Spiludviklerne var, især i starten af konsollens levetid, tilbøjelige til at udgive halvfærdige, dårligt afpudsede spil, både for at være til stede på markedet og tjene en hurtig skilling. Det er blevet bedre i løbet af de sidste par år, men fra tid til anden dukker der et spil op, hvor man bagefter tænker: "Hvad var grunden til, at det skulle udgives?".

Sid Meier's Pirates! til Nintendo Wii er lige præcist sådan et spil. Det originale Pirates! udkom til den fantastiske Commodore 64 i 1987 og var en umiddelbar succes. Spillet blev udgivet til flere andre platforme i de følgende par år, noget som var helt efter standarden på det tidspunkt. Vi spoler frem til år 2004, hvor Firaxis Games udgiver en opdateret version af Pirates!. Denne moderne udgave af det klassiske sørøver-spil ramte plet hos fans af det originale spil, og mange af jer ude bag skærmene har garanteret også forsøgt jer med spillet. Det gav da også fuldstændig mening at genstarte dette spil med opdateret grafik og nytænkt gameplay, for det var immervæk sytten år siden, man sidst havde set noget til serien.

Så spoler vi så endnu længere frem. Til nutidens Danmark, hvor Sid Meier's Pirates! nu er udkommet i en version til Nintendo Wii. Det er selvfølgelig beundringsværdigt, at udgiverne vil udbrede deres spil til alle spillere på alle platforme, men splitte mine bramsejl om det ikke er nogle år for sent. Da jeg startede spillet op, var min allerførste tanke (som endda røg ud af min mund som en halvråbt sætning), at det "jo er det samme spil!?". Jeg ved ikke, hvorfor jeg, som jeg sad der på sofaen iført sørøverhat og øjeklap, forventede noget nyt. Muligvis fordi det seks år siden, det originale spil udkom. Seks år er en evighed i spilbranchen.

Læs mere...

Sid Meier's Pirates! bekræftet

Wii-versionens udgivelse fastsat og afbildet.

Firaxis Games har bekræftet og indtil videre fastsat årstiden, hvor Wii-ejere kan forvente Sid Meier's Pirates!, som vi for nylig skrev rygter om.

Sid Meier’s Pirates! på vej til Wii

Wiimote forfører guvernørens datter.

En ny beskrivelse fra organisation ESRB - USA's svar på PEGI, som aldersbedømmer spiludgivelser forud for deres udgivelse - tyder på en snarlig Wii-udgave af Sid Meier’s Pirates!