Sid Meier's Civilization V

Spotlight

Key events

28th September 2010

Civilization V

21st September 2010

Civilization V - Launch trailer

Sid Meier: Kickstarter har mange ulemper

Civilization-designeren er forbeholden med at kaste sig ud i Kickstarts

Chris Roberts fra Wing Commander, Peter Molyneux fra Fable og Chris Taylor fra Supreme Commander. De har alle sat nye projekter i verden på crowdsourcinghjemmesiden Kickstarter.

Steam solgte for 5 mia kr. i 2010

Valve i front på digital distribution.

Valve omsætter stort på deres digitale distributionsservice Steam, hvorfra de sælger pc-spil fra alverdens spiludviklere, store som små.

Stor patch og nyt til Civilization V

Stor patch og nyt til Civilization V

Fejlrettelser, balancering og to nye nationer.

Sid Meier's strategiske tidsrejse, Civilization V, får snart en kæmpemæssig patch, formentlig den største siden spillets lancering tilbage i september.

Udgiveren 2K fortæller via det officielle forum, hvordan patchen, som stadig er ved at blive gjort færdig, vil lappe på småfejl i AI:en, balancere enhederne samt tilføje nye National Treasures.

Nyheden om den igangværende storpatch falder side om side med en ny DLC-pakke, som udkommer i dag og tilfører nationerne Spanien og Inkariget til udvalget af spilbare civilisationer. Desuden følger et historisk scenarie for nybyggere med i pakken.

Læs mere...

Civilization V til Mac i år

Endelig lidt kant til de bløde hjørner.

Opdatering torsdag: Wendros er vendt tilbage og fortæller, at CDON.dk på nuværende tidspunkt kan bekræftes som forhandler af Mac-versionen af Civ V i almindelig spilæske. En eventuelt digitalt distribueret udgave er endnu i det uvisse. /red

Digital distribution fordoblet om tre år

Downloads og spilskiver spås parløb fremover.

40 procent af alle Take-Two Interactives solgte spil vil om tre år blive afsat digitalt, forudsiger udgiverens chef, Strauss Zelnick. Men det betyder ikke nødvendigvis enden på spilskiven som vi kender den.

Mongolerne kommer!

Første DLC til Civilization V datosat.

Sid Meier's Civilization V får nyt indhold til download senere i denne måned.

Top 20 spil i Danmark lige nu

Bold! Historie! Ræs! Splatter! Deja-vu.

Det kan godt være, det kommer dig som en overraskelse... men tiden går! Og hvis vi snakker spil er tiden lige nu i disse uger jo traditionen tro nogle af de mere heftige på året.

Civilization V

Civilization V

Historien gentaget.

"Rumlen i det fjerne. På denne side af bakkerne ligger det storslåede arabiske rige, hvor kamelryttere rejser fra by til by, hvor guldbeklædte kuppeltårne rejser sig mod skyerne. På den anden side af bakkerne ligger det japanske og tyske rige side om side, og ved grænserne støder samuraier sammen med tyske Panzers i store slag om jernmalm, aluminium og territorier."

Historisk korrekt er det ikke, og det har aldrig rigtigt været i Civilization-spillene, der sætter de største civilisationers overhoveder op mod hinanden i turbaseret kamp på diplomati, udvikling og kultur.

Det er nok de færreste, der er i tvivl om hvad det er de får, når de hiver fortsættelsen til forrige Civilization-spil med hjem. Civilization-serien har aldrig rigtigt bevæget sig langt fra udgangspunktet, og hver eneste version har leget med nye version af de gamle klassiske koncepter. Det samme er tilfældet med Civilization V, der står som stolt milepæl næsten 20 år efter det første spils udgivelse.

Læs mere...

Civilization V demo i dag*

100 runder. Tre nationer at vælge mellem.

*Opdatering kl. 16.31: Demoen er endelig gået live hos Steam efter en mindre forsinkelse. Størrelse på installationsfilen: 4,2 GB.

Civilization V demo snart

I samme uge som udgivelsen.

2K Games har bekræftet udgivelsesdatoen på den demo, vi skrev om i begyndelsen af august i forbindelse med offentliggørelsen af de minimale og anbefalede systemkrav.

Civilization V får systemkrav og demo

Kræver aktivering via Steam.

Sid Meier og Firaxis har endelig frigivet de minimale og anbefalede krav til dit PC-system for at afvikle Civilization V, som vi så nærmere på i dette preview tilbage i marts.

Civilization V får nyt fra Steam

Plus: 75 procent rabat lige nu på Civ III og IV.

Firaxis Games fortæller i dag, at Civilization V i samtlige versioner vil understøtte Steams nye feature-sæt, der går under navnet Steamworks.

Sid Meier's Civilization V

Historisk udvikling.

Da Civilization IV udkom, var det svært at komme på én bestemt ting, der virkelig kunne få en til at hoppe op af stolen og proklamere spillet som et kæmpe skridt fremad for serien. Religion var en af de nye tilføjelser, men da Civ jo holder sig upartisk, var samtlige trosretninger alle pænt placeret i midten af teknologi-træet, og havde, ligesom de politiske systemer, deres egne fordele og ulemper. Og ikke, som den snæversynede ateist i mig havde håbet på, en ubarmhjertig åndelig rejse fra tilbedelse af stormguder til en raketdreven gudløshed i det moderne samfund.

Red Dead Redemption forsinkes

+ nyt om Mafia II, Civ V, LA Noire, Payne 3.

Take Two har rykket udgivelsesdatoen for Red Dead Redemption, som vi publicerede et kødfuldt preview af i starten af ugen.

Civilization V til PC i efteråret

Eksklusive detaljer og screenshots her.

2K Games har offentliggjort den igangværende produktion af Sid Meier's Civilization V. Spillet vil udkomme eksklusivt til PC i efteråret.