Resident Evil 6

Spotlight

Gyserkonge er et vakkelvorent kadaver

Resident Evil 6 - Anmeldelse.

FilmResident Evil 6 - Trailer

Der advares om 'nudity, blood and gore, excessive violence' i PEGI introen. Den tager vi.

FilmResident Evil 6 Demo Gameplay PS3

Enemy fire, enemy fire... oh, the horror

Key events

Fed Resident Evil-film fra freddiew

Capcom finder hjælp på YouTube til at lave en ordentlig film

Vi kan godt lide zombier. Det er ikke nogen hemmelighed. Zombier i film, zombier i bøger og især zombier i spil.

Capcom: Vi skulle have lavet spillene selv

Capcoms varemærke slides stille og roligt ned, så derfor vil de til at lave flere spil på egen hånd

Den japanske spiludgiver, Capcom, står overfor svære økonomiske udfordringer som følge salg for Resident Evil 6 og det nye reboot af Devil May Cry-serien. I sit seneste kvartalsregnskab, som netop er blevet offentliggjort, varsler Capcom både lavere omsætning og engangsposter på over 400 mio. danske kroner, som skal gå til interne omstruktureringer.

Capcom: Måske starter Resident Evil forfra

Måske skal der helt nye veje til for RE-serien efter det kiksede sjette spil

Efter mange års vekslen mellem klassisk Resident Evil-gys og en mere actionpræget tilgang, antyder Capcom nu, at den 17 år gamle serie står foran en større omvæltning. I et interview med Eurogamer udtaler seriens nuværende producer, Masachika Kawata, der leder udviklingen af den forestående konsoludgave af Resident Evil: Revelations, at han sagtens kan se et totalt reboot af serien i fremtiden. Det skal måske dreje serien i retning af open-world-spil, hvor DayZ lyder som en mulig inspirationskilde.

Capcom: Resident Evil 6 er et flop

Firmaet må nedjustere grundet manglende zombieinteresse.

Den japanske spiludgiver Capcom må nedjustere sine forventninger til 2012 alene på grund af elendigt salg af zombiespillet Resident Evil 6. Forventningerne til spillet er ikke blevet indfriet, og det koster knap 40 mio. amerikanske dollars på bundlinjen i forhold til, hvad de oprindelige prognoser forventede af spillet og resten af firmaets portefølje.

Capcom lytter til fans af Resident Evil 6

En ny opdatering gør især noget ved kameraet.

Capcom gør noget ved kritikken af Resident Evil 6 og vil til december udsende en opdatering, der især retter mange fejl og mangler som spillets fans har gjort opmærksom på.

Gyserkonge er et vakkelvorent kadaver

Gyserkonge er et vakkelvorent kadaver

Resident Evil 6 - Anmeldelse.

At Resident Evil 6 åbner med en femten minutter lang, action-mættet sekvens, er ingen tilfældighed, tværtimod. Det er en nøje indstuderet manøvre, sat i verden for at imponerende beskueren med sin filmiske selvsikkerhed og patetiske fortælleteknik.

Uheldigvis for Resident Evils spilmekaniske integritet glemmer Capcom, at de opererer i et interaktivt medie, og ikke blandt Michael Bays eksplosive, men nok så passive Hollywood-produktioner. Nuvel, der er ganske rigtigt forsøgt drysset et minimum af spillerhandling ind i løbet af de femten minutter, men faktum er, at førstehåndsindtrykket er af en film snarere end et computerspil.

At Resident Evil 6 har ambitioner af cinematisk karakter er i og for sig ikke mærkværdigt. Den sejlivede survival-horror-serie har siden undfangelsen i midten af halvfemserne været inspireret af filmbranchens zombie-gys, men altid har narrativet udgjort referenceramme snarere end indtaget første parket.

Læs mere...

Her er ugens mest solgte spil

Det køber danskerne lige nu, uge 40

Listen styres stadig med hård hånd af FIFA 13. Det har fået suveræne anmeldelser fra spilanmeldere og forbrugerne har taget imod spillet i en sådan grad, at det er blevet den største sportsspilslancering nogensinde.

Resident Evil 6 er klar på Playstation Store

Hvorfor bøvle med et besøg i storcentret, når spillet kan downloades?

Det krumuhyggelige Resident Evil 6 er nu udgivet som downloadtitel på Sonys europæiske Playstation Store. Med andre ord behøver du ikke bøvle med at komme ned i den lokale spilbutik, hvis du vil have fingre i spillet. Du kan simpelthen downloade det via din PS3.

Resident Evil-chef: Vi skændes med vores fans

Uenigheden om fremtiden for Resident Evil er blevet til et skænderi, mener spillets udvikler.

Resident Evil blev født som et voldsomt uhyggeligt horrorspil til Playstation 1. Derfor har det været en svær pille at sluge for mange, at serien har taget en mere actionpræget drejning i de seneste 1-2 kapitler.

Resident Evil 6: Preview

Resident Evil 6: Preview

De sidste Resident Evil-spil har været tju-bang uden den gode uhygge fra gamle dage. Kan 6'eren rette op på det?

Det er langt at nå til det sjette kapitel i en spilserie. Resident Evil var oprindeligt en megasucces til Playstation 1 grundet sin uhygge og sin ubarmhjertighed, men igennem tiderne har serien taget så meget action til sig, at Resident Evil 5 var mere tju-bang end spøgelser og skræk. Det næste spil, Resident Evil 6, udkommer i begyndelsen af oktober, og det har sat sig for én enkelt ting: at overgå det seneste spil og blande både uhygge og action, så ingen føler sig skuffet.

Et kort oprids af spillet lyder således: tre vidt forskellige historier at spille igennem, hver især med deres egen stil og fokus, men med mange overlap imellem hinanden. Alle kampagnerne kan spilles sammen med andre spillere over internettet, og før du kan kæmpe mod andre i tilsvarende onlinefunktioner. Capcom, udviklerne bag spillet, forventer op mod 50 timers spil alene i de tre historier. Måske skal det tages med et gran salt, men alt andet lige er der rigeligt indhold i spillet.

En demo af Resident Evil 6 blev sendt ud i midten af sommerferien, men desværre gav den et dårligt indtryk. Det var tre korte indblik i spillet, som føltes usammenhængende og upolerede. Spillet virkede langt fra klart til udgivelse, og forsøgene på at levere uhygge endte mere kiksede end skræmmende.

Læs mere...

Ny Resident Evil 6-demo klar d. 18. september

.. og denne gang behøver du ikke at købe Dragons Dogma først.

Efter at rygterne begyndte af flyve, da forskellige debatfora begyndte at forsøge at oversætte teksten på en nyhed fra Capcoms japanske site, har folkene bar Resident Evil-serien i dag på twitter bekræftet, at der er en ny Resident Evil 6-demo på vej til både Xbox360 og PS3, og at den nye demo vil være tilgængelig den 18. september.

Resident Evil 6 får FPS-lignende statistik-tracking

ResidentEvil.net er Capcoms svar på Battlelog og CoD Elite

På deres pressekonference på GamesCom i Köln, Tyskland, har Capcom netop afsløret af Resident Evil 6 kommer til at blive udgivet sammen med en online-tjeneste ved navn ResidentEvil.net, hvor de forskellige spilleres resultater fra både single- og multiplayer vil optræde.

Resident Evil 6 Preview: Frygten for det Ukendte

Resident Evil 6 Preview: Frygten for det Ukendte

En tørst efter action er muligvis mere skræmmende end en tørst efter blod.

For en serie, der i lang tid stædigt nægtede at udvikle sig, er Resident Evil virkelig nået langt i den anden halvdel af seriens 16-årige levetid. I de første 8 år blev serien drevet af et akavet kamera-relativt kontrolsystem, der blev sablet ned af både pressen og spillerne i starten af det nye århundrede. Så kom Resident Evil 4, der forvandlede serien til et avanceret, ambitiøst action spil. Og så kom Resident Evil 5, der nedtonede seriens horror-elementer til fordel for en actionpræget co-op oplevelse.

Og dette faldt ikke i helt god jord hos seriens fans. Solo-spillere blev nødt til at kæmpe mod en inkompetent AI-partner, og dette gjorde oplevelsen mere enerverende end skræmmende. Men i stedet for at gå tilbage til den klassiske single player oplevelse, står Capcom fast og har besluttet sig for at gå yderligere i retning mod multiplayer ved at forbedre og innovere på co-op oplevelsen.

Resident Evil 6 er delt op over tre forskellige kampagner. En med Leon Kennedy, en med Chris Redfield og en med den nye figure, Jake Muller. Hver kampagne siges at være omtrent lige så lang som 70-80% af Resident Evil 5, og plottet fletter gradvist alle tre kampagner sammen for at skabe én gigantisk historie.

Læs mere...