Rayman Origins

Spotlight

Key events

Rayman Origins Vita Preview

Rayman Origins Vita Preview

En fantastisk konvertering af sidste års bedste 2D-platformer.

For nogle uger siden udkom Rayman Origins til Xbox360, Playstation 3 og Nintendo Wii. Anmelderne kunne lide det, og den 22. februar 2012 kommer det til Playstation Vita som et af Ubisofts lanceringsspil.

Rayman Origins til Playstation Vita ligner næsten fuldstændigt konsolversionerne, og Michael Micholic, spillets senior brand manager, ser tydeligt stolt ud, mens han viser konverteringen frem.

Alt er som man forventer, lige fra det pæne grafik, som ser håndmalet ud, til den hurtige framerate på 60 i sekundet. Der er måske ingen stor overraskelse, at Ubisofts Casablanca afdeling har arbejdet direkte med teamet bag det originale spil, og at flere i Ubisoft Montpellier, som stod for PS3 versionen, nu er gået over til at arbejde med nyeste skud på stammen.

Læs mere...

Rayman Origins Anmeldelse

Rayman Origins Anmeldelse

Varmt hul i maven.

Mens Assassins Creed Revelations udspiller sig i renæssancen, har Ubisoft gang i en helt anden form for renæssance et helt andet sted i deres efterhånden omfattende franchise-univers. Rayman, den armløse fyr med den spøjse form, vender tilbage til spilmediet for første gang siden 2003, hvis man da ikke tæller Raving Rabbids med.

Der spildes ikke meget tid på en egentlig historie i Origins. Rayman, bedstevennen Globox og et par af de spøjse teensies får irriteret en bedstemor fra underverdenen med højlydt snorken under en af deres tilbagevendene chill-out-sessioner, og hun reagerer ved at sende sine darktoons ud i verden for at skabe kaos og kidnappe electoons og nymfer. Slænget ser sig selvfølgelig nødsaget til at råde bod på skaden og dropper afslapningen til fordel for et eventyr gennem en bizar og vidunderligt mærkelig verden.

Rayman Origins foregår angiveligt før de første Rayman-spil og portrætterer et umage fælleskab af de kendte figurer i en løsere og mere useriøs udgave end tidligere. Ikke at man kan anklage Rayman for nogensinde at have været et udpræget seriøst spil, men kreativiteten og barnligheden har fået frit spil til at fortælle, hvordan helten Rayman bliver skabt. Vi vil ikke komme for meget ind på hvordan det sker her, og det er ærligt talt også kun sekundært i forhold til selve oplevelsen, hvor der egentlig ikke mangler noget. Origins byder nemlig på adskillige timers morsomt spil i stil med LittleBigPlanet og New Super Mario Bros., men med sine egne specifikke præg. Som i de to nævnte eksempler kan der spilles op til fire spillere samtidigt, der skal sam- eller modarbejde hinanden på godt eller ondt. Samarbejdet er selvfølgelig i fokus, men spillet er indrettet således at det er muligt at spænde ben for hinanden på den eller anden måde. Heldigvis er Origins samtidigt så tilgivende og ikke markant konkurrencepræget, at frustrationer som regel mere et resultat af uheld frem for egentlig ondskabsfuldhed - og sammenlignet med et spil som New Super Mario Bros, der kan få det værste frem i folk, er Rayman Origins et venligere spil.

Læs mere...