Prince of Persia: The Forgotten Sands

Spotlight

Key events

Playstation Plus spillene for September.

Sony har akkurat offentliggjort listen over de gratis spil, du som Playstation Plus kunde får i September.

Playstation Plus er klar med deres bud på September underholdning. Som sædvanlig er der to spil til både Playstation 3 og Vita, og 2 spil til Playstation 4 ejere.

Noget ved musikken - Interview med Penka Kouneva

Spilmusikkomponisten Penka Kouneva fortæller hvordan man arbejder med spilmusik.

Musikken er en vigtig del af spiloplevelsen og kan være med til at understrege stemningen i en følelsesladet scene, få adrenalinen til at pumpe i en actionscene eller bare følge dig i baggrunden. Fordi musikken er så vigtig, var det en fornøjelse, da Eurogamer Danmark kunne få lov at låne komponisten af blandt andet Prince of Persia: The Forgotten Sands, Penka Kouneva, til en kort snak om spilmusik.

Prince of Persia: The Forgotten Sands

En af spilhistoriens absolutte superstjerner er Dastan, den mytiske prins af Persien. Da Jordan Mechner programmerede det første spil i 80'erne havde han nok ikke i sine vildeste fantasier forstillet sig, at Hollywood mange år senere ville smide millioner efter hans koncept. Her er vi imidlertid, tyve år efter franchisen startede, og Ubisoft har udsendt The Forgotten Sands i forbindelse med filmlanceringen af Prince of Persia: The Sands of Time. Har den gamle prins stadigvæk sine moves i orden?

Siden Ubisoft fik fingrene i Prince of Persia-licensen har de været travlt beskæftiget med at lave efterfølgere. Efter lanceringen af The Two Thrones i2004 lå spilserien dog stille, mens Ubisoft fandt ud af, hvad de skulle stille op med den persiske helt. I 2008 genstartede de franchisen med det ganske udmærkede Prince of Persia. Ringen var nu sluttet.

Herefter gik der imidlertid penge i det, men det er nu relativt vigtigt at forstå hvor The Forgotten Sands passer ind i historiebøgerne. Med lanceringen af Hollywood–filmen, baseret på spillet The Sands of Time fra 2003, har Ubisoft valgt at lave et spil, der fortsætter historien fra filmen og det gamle PS2-spil. The Forgotten Sands genopliver altså den gamle prins fra storhedstiden på PS2 og glemmer alt om den nylige relancering af prinsens image.

Læs mere...

Nyt Prince of Persia klar til maj

Endeligt datosat på tre ud af seks platforme.

PS3, Xbox 360 og Wii versionen af spillet lanceres i Europa den 14. maj, to dage efter prinsen er sendt på gaden i USA. De andre versioner (PC, DS og PSP) nævnes ikke, men du kan nok regne med, at de ikke vil være langt efter - den nye biofilm bygget over Prince of Persia har premiere samme måned, så det handler selvfølgelig om at smede mens jernet er varmt.