Project Morpheus

PS VR dominerer markedet

Efter kun måneder på markedet, dominerer PS VR allerede markedet.

Sonys PS VR kom muligvis sidst på markedet, men det betyder ikke, at VR-brillen er sidst i ræset. Tværtimod er PSVR allerede efter to måneder den dominerende VR-brille på markedet.

PlayStation VR er en af 2016 opfindelser ifølge TIME

TIMEs årlige liste af de bedste opfindelser har plads til PlayStation VR.

Magasinet TIME laver hvert år en liste af 25 opfindelser, der er med til at gøre verden bedre, lysere eller sjovere. Blandt opfindelser som en kunstig bugspytskirtel, Kinas Tiangong-2 rumstation og, ahem, Barbie-dukker der ligner mennesker, finder vi et indslag fra spilverden: PlayStation VR.

PlayStation VR anmeldelse

PlayStation VR anmeldelse

Sonys VR-brille er et spændende og billigere bud, i kampen om VR-tronen

Er du interesseret i at lægge de knap 3.800 kroner på disken, det kræver at få en PlayStation VR-brille med hjem, men lige mangler den sidste overtalelse? Følg med, vi giver dig vores første indtryk af både hardwaren og softwaren, så du er bedre i stand til at træffe beslutningen.

Hardwaren og opsætning

Det første, der slog mig ved PlayStation VR, var Sonys forsøg på at gøre opsætningen af det hele relativt idiotsikker. Opsætningsmanualen er lavet med store venlige diagrammer, der med numre og meget enkle tegninger guider dig igennem opsætningen. Det er som sammensmeltningen mellem en IKEA-brugsanvisning, og instruktionerne til et sæt Duplo-klodser. Der er dog en pæn mængde ekstra kabler, der skal tages højde for. Brillerne kobles til en boks, der både skal kobles til TV, strømstik og PlayStation. Tilsæt dernæst PlayStation 4 Camera, der ikke følger med brillen men er obligatorisk, og du har en regulær ormegård, der slynger sig både foran og bagved dit TV. Desuden tager det godt på PlayStation 4s lager af USB-porte, og jeg er begyndt at se mig panisk om efter flere USB-porte til eksempelvis Disney Infinity-portaler og opladning af controllere. Især hvis du vil bruge PSVR som tilsigtet, med hele to Move-controllere, der også skal oplades. Disse følger i øvrigt ikke med, og vil derfor sætte prisen for det endelige sæt op.

Læs mere...

PSVR starter pænt i Japan

90% af første sending af VR-briller til PlayStation er blevet solgt.

Den japanske organisation Media Create, der holder styr på salgstal, har nu opgjort tallene for blandt andet PlayStation VRs første uge på markedet, og Sony kan vist godt være tilfredse med resultatet.

Brug PSVR med både Xbox One og PC

Det kan lade sig gøre, men er ikke optimalt

Indtil videre har modtagelsen af Sonys PlayStation VR været pæn. Til trods for at der er 22 lanceringsspil til brillen, har det ikke været nok til at holde nogle brugere fra at eksperimentere. Og det viser sig, at man faktisk kan bruge PlayStation VR på både Xbox One og PC, ja, enddog Wii U.

Disse spil er klar til PlayStation VR

Nye spil til dit nye tilbehør

På torsdag i næste uge er Sony klar med Virtual Reality til PlayStation 4, takket være den såkaldte PlayStation VR. Hvis du går med planer om at købe den, allerede har forudbestilt den, eller bare er nysgerrig over hvad den byder på, så har vi her, takket være PlayStation Blog, en komplet liste over de spil, der udkommer på dag ét.

En brugerguide fundet på PlayStation Asia giver os lidt flere informationer om PlayStation VR. For eksempel fortæller den, at Sony anbefaler 60 kvadratfod plads (cirka 5,5 kvadratmeter), og den er designet til at blive brugt siddende.