PlayStation Vita

Spotlight

FilmSony viser frem af update 1.8 til PS Vita

PS One classics, iTunes playlist, data forbrug m.m.

FilmSkype på vej til PlayStation Vita

Hvis du af en eller anden grund ikke har det på din mobil.

Playstation Vita Anmeldelse

Kan PlayStation stille noget op i kampen mod Nintendo og Apple?

FilmPS Vita - PS3 Crossplay demo

Konsollen i det ene rum, dig på sofaen med spillet streamende på PSV i det andet.

Key events

Sony vil producere færre spil til Vita

Nye spil vil hovedsageligt være indie-spil og konverteringer

Fans kommer tilsyneladende til at kigge langt efter selvstændige Vita-versioner af deres favorit-serier fra Sony. Præsidenten for Sony World Wide Studios, Shuhei Yoshida, har nemlig udtalt, at der bliver langt mellem første-parts-udgivelser i fremtiden.

Enorm fremgang til Playstation Vita

En nylig prisnedsættelse i Japan har sendt konsollen ind på en førsteplads over de mest solgte

Efter utallige måneder med flade og triste positioner er Playstation Vita vakt til live efter nye og aggressive træk fra Sony. I den seneste opgørelse over salget af spil og hardware i Japan i ugen, der sluttede den 10. marts, er Vita strøget ind på førstepladsen over de mest solgte konsoller. I de syv dages løb blev der solgt 63.500 Vita-konsoller mod 61.000 3DS-konsoller.

Playstation Vita falder i pris i USA

Sonys egne butikker smider 100 dollars af 3G-modellen

Sony har med øjeblikkelig virkning sænket prisen på 3G-udgaven af Playstation Vita med 100 dollars i mange af sine egne butikker i USA. Fra tidligere at have kostet 300 dollars er 3G-modellen nu sat ned til 200, hvor man ud over konsollen får et 8 GB hukommelseskort og en rabatkupon på ét stk. Vita-spil.

Nyt Sony-patent kan bremse brugte spil

Den næste Playstation-konsol udelukker måske brugte spil.

Det virker godt for pengepungen, når man køber brugte spil til halvdelen af udsalgsprisen. Men bag metoden ligger tabt indtjening for spiludgiveren, der i forvejen kæmper mod stigende udviklingsomkostninger og faldende overskudsgrader i tidens skrantende spilmarked.

PlayStation Vita taber terræn til DS

Sælger endda værre end PSP.

Europæernes begejstring for Playstation Vita er stadig ikke til at føle på. Tværtimod begynder de ugentlige salgstal for den håndholdte Playstation-konsol at vige i forhold til konkurrenten 3DS og den gamle PSP.

Sony indleder ordkrig mod Wii U

Japanske Sony bruger sin skarpe tunge mod konkurrenten Nintendo.

Sony burde have nok i Playstation 3 og Playstation Vita, men åbenbart ikke nok til, at de ikke behøver svine konkurrenterne fra Nintendo til i nye, offentlige udtalelser. Og niveauet flugter nogenlunde med "min mor kan tæske din far"-stilen fra 1. klasse.

Playstation Vita solgt i 2.2 millioner eksemplarer

På verdensplan. Sony vil rette op med kursskifte.

Selvom Sony tidligere har været tilbageholdende med specifikke data vedrørende det globale salg af PlayStation Vita, har en af selskabets topfolk i den tyske gren været ude med de første egentlige tal siden lanceringen.

Kan PlayStation Vita redde spilbutikkerne?

Sonys nye håndholdte konsol giver en snert af håb.

PlayStation Vita (anmeldelse) udkom for knap en måned siden til en begejstret fanskare, der trofast havde ventet på Sonys vidunder af en håndholdt konsol. Samtidig var den en udgivelse præget af skepsis, da ikke alle deler den japanske spilgigants vision om et håndholdt marked, der ligner det, vi kender fra hjemmekonsollerne, og som ligger alenlangt fra det hastigt voksende smartphone-marked.

Playstation Vita Anmeldelse

Playstation Vita Anmeldelse

Kan PlayStation stille noget op i kampen mod Nintendo og Apple?

Der er ingen tvivl om, at tilgængeligheden af smarphones og tablets som iPad i de senere år har gjort et indhug på det håndholdte spilmarkeds hidtidige konger, Nintendo og Sony.

Men der er stadig en verden til forskel på spillene til en iPad og det, der er fysisk muligt af både afvikle og styre med to analoge stick, to skulderknapper og de ikoniske symbolknapper, der i to årtier har indprentet Sony PlayStation som kvalitativt varemærke i vores kollektive bevidsthed.

PS Vita er alt det, PSP skulle have været, men som den første generation af Sonys håndholdte af teknologiske og prismæssige grunde bare ikke kunne være, da den lancerede for otte år siden.

Læs mere...

Vind en PS Vita hos Eurogamer.dk

Svar rigtigt på vores fanboy-spørgsmål og kryds fingre.

Sony og Eurogamer.dk stiller nu en af de nymodens PS Vita konsoller på højkant i en konkurrence, hvor relativ nørdviden om Playstation er i højsædet.

Er PlayStation Vita prisen værd?

En obduktion af Sonys nye håndholdte enhed. Hvad koster den egentlig at lave?

Sikke en forskel seks måneder kan gøre. I juni sidste år annoncerede Sonys chef, Kaz Hirai, på E3, at PS Vita ville komme i handlen til $250 og $299 for 3G versionen, mens den mindre kraftfulde 3DS på daværende tidspunkt kostede ca. det samme.

Playstation Vita Preview

Playstation Vita Preview

Tre dages håndarbejde med Sonys nye lommekonsol en måned før udgivelsen.

Der er mindre en en måned til, at Sony også i Europa på ny kaster sig ind i kampen om de håndholdte spillekonsoller med lanceringen af PlayStation Vita den 22. februar. Vi har som et af de første medier i Danmark fået mulighed for at smugkigge på den nye maskine.

PlayStation Vita er på det tekniske plan en regulær schweizerkniv, hvor det ikke virker som om, at ingeniørerne fra Sony har holdt sig tilbage, da de i designfasen var på indkøb efter komponenter - de har valgt at designe en maskine med hestekræfter nok til at holde sig forrest i feltet.

Sony holder sig til det veletablerede controllerlayout, som i dag sidder indgroet i alle PlayStation-spillere. To analoge styrepinde, en D-pad, de fire kendte symboltaster og to skulderknapper. Rygraden i PlayStation Vita er en Quad-Core processor levere af ARM, der også har leveret procesorer til en lang række smartphones. Denne er så parret med en grafikprocessor med 512 MB ram designet af Power VR. Det er dobbelt så meget grafikhukommelse som en PlayStation 3, men selvom PlayStation Vita er en potent maskine, er den ikke direkte sammenlignelig. Men der er ingen tvivl om at maskinen grafisk giver baghjul til såvel forgængeren PSP som Nintendo 3DS.

Læs mere...

Playstation Vita offentliggjort

Sonys PSP2 afdækket og prissat.

Sony afslørede i nat dansk tid efterfølgeren til Playstation Portable. Navnet har indtil videre været kendt som NGP (Next Generation Portable og PSP2, men i forbindelse med Sonys årlige presseshow ved E3 i Los Angeles tog Sony Computer Entertainments amerikanske chef Kaz Hirai figenbladet fra munden og viste frem af Playstation Vita på scenen.

Prisen på PSP2 ifølge GameStop

Lige lidt mere end Nintendo 3DS.

GameStop har på deres amerikanske modersite ved en fejltagelse anført prisen på Sonys næstkommende håndholdte, den såkaldte Next Generation Portable, eller NGP - eller i virkeligheden PSP2, som nok er dét navn, konsollen får ved udgivelsen anyway.

Sony afdækker NGP / PSP2

Sig hej til Next Generation Portable.

Torsdag morgen afholdt Sony deres planlagte konference og afsløring af PSP2, efterfølgeren til PSP (Playstation Portable). Kaz Hirai og Shihei Yoshida trådte ud på scenen i Tokyo, og vi blev mødt med den såkaldte NGP (Next Generation Portable).