Nintendo 3DS

Spotlight

Afdøde Satoru Iwata hyldes fra alle fronter

Fans og kolleger i fælles hyldest til en af branchens allerstørste

Det er en sorgens dag i spilbranchen, efter det i morges kom frem, at den mangeårige Nintendo-direktør Satoru Iwata er død, kun 55 år gammel, efter længere tids kræftsygdom.

Nintendo fejrer 125-års fødselsdag i dag

Fra kortspil til Mario - Nintendo har været rundt omkring

Nintendo har efterhånden en lang og finurlig historie bag sig, og det er ikke noget at sige til, for firmaet fyldte i dag 125 år. Det ikke småting, og det synes Nintendo vel næppe selv.

Nintendo: Ingen Mario på smartphones

På trods af hårde økonomiske tider, vil Nintendo ikke lade smartphones diktere slagets gang

Nintendos præsident Satoru Iwata har forsvaret firmaets fortsatte modvilje til at udgive spil til smartphones i kølvandet på sidste fredags triste regnskaber.

Nintendo i konsolkrise

Skærer Wii U-salgsforventningerne ned fra 9m til 2.8m

Nintendo har skruet dramatisk ned for forventningerne til salget af sine Wii U og 3DS-konsoller inden slutningen af det aktuelle regnskabsår.

Nintendo-software blev brugt af pædofile

Den japanske spilfabrikant trækker omgående stikket

Nintendos populære Letter Box-software, der kommer præ-installeret på deres håndholdte 3DS-konsol, er angiveligt blevet brugt af pædofile til at opsøge og komme i kontakt med mindreårige, det skriver det amerikanske nyhedsmedie Kotaku.

Nintendo tjener styrtende på udvidelser

Streetpass-minispil har vist sig som en guldgrube

Nintendo tjener styrtende på udvidelses- pakker til deres håndholdte 3DS-konsol, det afslører firmaets administrerende direktør Saturo Iwata overfor det japanske nyhedsmedie Tokyo Keizai Online.

PlayStation Vita taber terræn til DS

Sælger endda værre end PSP.

Europæernes begejstring for Playstation Vita er stadig ikke til at føle på. Tværtimod begynder de ugentlige salgstal for den håndholdte Playstation-konsol at vige i forhold til konkurrenten 3DS og den gamle PSP.

3DS sælger lige så godt som DS gjorde

Wii derimod er på tilbagegang.

Nintendos 3DS sælger omtrent lige så godt som den originale DS gjorde på samme periode, på trods af Nintendos udsagn om at salget er dårligere end forventet.

Nintendo 3DS XL kommer med nye designs

Vis, at du holder af Mario eller Animal Crossing med nye udgaver af 3DS.

Den nylancerede håndholdte Nintendo 3DS XL, der byder på en større skærm end den hidtidige 3DS-konsol, udkommer snart i særlige versioner med Mario- og Animal Crossing-designs

Nintendo 3DS XL: Første indtryk

Vi har hygget os med en vaskeægte 3DS XL. Betyder større bedre?

Nintendo viste den frem for offentligheden den 21. juni, og nu er en af de første modeller landet på vores skrivebord. En vaskeægte Nintendo 3DS XL. Siden marts 2011 har vi kunne boltre os i 3D-simulationens verden med Nintendo 3DS, og med en større skærm og længere batteritid prøver Nintendo at skubbe mere liv i maskinen, der ifølge dem selv har mødt begrænset interesse i Vesten.

Rygte: Nintendo klar med ny 3DS-konsol

Større model fremvises ved morgendagens pressekonference.

Skal man tro den japanske mediegigant Nikkei, planlægger Nintendo at fremvise en ny 3DS-konsol ved morgendagens E3-pressekonference.

Stort prisfald på Nintendo 3DS

Falder med næsten 50 procent.

Nintendo sænker fra den 11. august prisen på Nintendo 3DS fra 25,000 yen til 15,000 yen, svarende til et prisfald på imponerende 40 procent.

Nintendos eShop går i luften

GameBoy-klassikere klar til 3DS.

Sideløbende med gårsdagens Nintendo E3-pressekonference gik en ny firmwareopdatering til deres håndholdte 3DS-konsol i luften.

Nintendo: Wii 2 er nødvendig

Men ingen ny tv-konsol i 2011.

Nintendos topchef Satoru Iwata har bekræftet internt overfor spil- og hardwareproducentens investorer, at der ikke er planer om at frigive en efterfølger til Wii før udgangen af det indeværende finansår, det vil sige tidligst fra april 2012.

Nintendo bygger forskningscenter

Smider 12 mia yen i projektet.

Hvis du troede, at 3DS og Wii var de sidste stykker hardware, du skulle se til fra den japanske konsolgigant Nintendo, kan du godt tro om.

Fejl: 3DS går i sort skærm

Opstår uafhængigt, kan fikses.

Flere ejere af den nye lommekonsol Nintendo 3DS har rapporteret om en fejl på konsollen, der kræver reboot af konsollen.

Nintendo: 3DS bliver dyrere

Lanceringstilbudene er one shot.

Nintendo advarer om, at man går og venter med at købe en Nintendo 3DS i den tro, at priserne bliver lavere end i dag, lanceringsdagen for den nye 3D-kapable lommekonsol.

Nintendo 3DS anmeldt

Plus! SFIV3D og Pilotwings.

Jonatan har i de sidste dage sidder i en særlig vinkel i forhold til 3D-skærmen på Nintendos nye lommekonsol, Nintendo 3DS, som udkommer i morgen fredag, den 25. marts.

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS

Se og rør.

Jeg er et produkt af Nintendo på mange måder. Ikke fordi jeg konstant er på svampe og forsøger at smadre mursten med de bare næver i håbet om at finde mønter - det er jo bare, fordi jeg er skingrende sindssyg - men fordi mange af mine barndomsminder foregår i en 8-bit-dimension, hvor jeg kunne være så meget andet end en 10-årig knægt fra Brønshøj. Jeg var så nagelfast inventar ved NES-standeren i fætter BR anno 1989, at min mor bare kunne ringe derned og sige "Jonatan skal spise nu", hvorefter personalet sendte mig hjem. Dernede på rød saftevand-og-Turtles-tyggegummi-versionen af Sam's Bar kendte alle mit navn, og der blev spillet tonsvis af Super Mario, RC Pro Am, Punch-Out!, Excitebike, Zelda, Fester's Quest, Metroid, Probotector, Mega Man, Ikari Warriors, Metal Gear, Teenage Mutant Hero Turtles, Castlevania, Faxanadu, og mange flere spil, der stadig rumsterer i mit sind.

Det har været noget af en rejse siden da, når jeg kigger tilbage. Nintendo har næsten altid formået at overraske mig gennem tiderne med den ikoniske grå madkasse, de kaldte NES, med deres revolutionerende Game Boy og med 16-bit-konsollernes Rolls-Royce, SNES. Derefter tabte jeg næse og mund over 3D-grafikken på N64, hyggede mig gevaldigt med Game Boy Advance - den første konsol, jeg skrev anmeldelser til - og tabte igen elementære ansigtsdele over Metroid Prime på GameCube. Men den største overraskelse for mig herefter var ikke Nintendo Wii, selv om den jo på mange måder blev konsollen, der sprængte alle rammer for, hvad man kunne forvente fra den japanske spilgigant.

Nej, overraskelsen over dem alle var Nintendo DS. Jeg husker tydeligt, da maskinen blev præsenteret på E3 i 2004 - mine formuleringsevner rakte kun til "Hvad f... er DET?" Den lignede de gamle Donkey Kong-bipbipspil med sine to skærme, men den nederste var berøringsfølsom, og maskinen havde desuden indbygget mikrofon og WiFi? Jeg var mildest talt forvirret, og jeg ventede helt til den omdesignede DS Lite med at købe en. Efter første sekund med maskinen i hænderne var jeg solgt - denne konsol skulle røres, ikke ses. Små syv år efter den oprindelige lancering sidder jeg nu og tænker tilbage på maskinens levetid, og hvad, der dengang virkede som et underligt design-miskmask for mig, er nu min absolutte yndlings-håndholdte konsol.

Læs mere...

Nintendo 3DS mere kraftfuld end Wii

High Voltage er positivt overraskede.

Udvikleren High Voltage, som sidste år stod bag Wii-shooteren The Conduit, er - ligesom så mange andre - ved at lave et eller flere spil til Nintendo 3DS.

Nintendo 3DS lanceres med 15 spil

Hvilke titler er klar den 25/3?

Nintendo har i dag bekræftet listen over spil tilgængelige ved den europæiske lancering af lommekonsollen Nintendo 3DS den 25. marts.

Nintendo lover stor 3DS eShop

Klassikere genoplives i 3D.

Som en pendant til Apples App Store vil Nintendo udstyre sin kommende 3DS-konsol med en integreret eShop, hvor du kan købe nye og gamle spil over Internettet.

Nintendo 3DS hands-on

På rejse i den tredje dimension.

Eurogamer Sverige var for nylig i Amsterdam og se Nintendos europæiske presseshow om deres i foråret kommende håndholdte konsol, Nintendo 3DS. Her følger redaktør Jonas Aronssons tanker om det, han så og prøvede.

25+ spil til Nintendo 3DS inden juni

Pilotwings, SFIV og Resident Evil på dagen.

Nintendo afholder i øjeblikket et omfattende pressemøde om Nintendo 3DS og Eurogamer er på plads i Amsterdam for at prøve nærmere - forvent derfor yderligere dækning i de kommende dage.

Nintendo 3DS datosat i Europa

Udkommer i to seje farver.

Nintendo har netop på deres konference i Amsterdam i dag offentliggjort, at Nintendo 3DS udkommer i Europa den 25. marts.

Derfor er Nintendo 3DS regionslåst

Nintendo snakker regler.

Nintendo har gjort det klart overfor Eurogamer, at "der er chancer" for at 3DS-spil fra én region ikke vil fungere på en maskine fra en anden region. Hermed kommer spilgigantens officielle forklaring på sidste uges rygter om regionslåst 3DS-hardware.

3DS ødelægger ikke små børns øjne

Nintendo genvinder vigtigt markedssegment.

Nintendo har for nylig advaret forældre, om at den kommende lommekonsol Nintendo 3DS kunne være skadelig for børn under seks, med mindre man altså slukkede for 3D effekterne.

Nintendo 3DS udkommer i marts 2011

Spil i 3D uden briller.

Nintendo har ved deres årlige presseshow netop afsløret udgivelsesdatoen på Nintendo 3DS, næste generation af deres lommekonsol med muligheden for at afspille titler i 3D uden nødvendigheden af at have et par futuristiske mormor-briller på.

Nintendo 3DS

Vi prøver Nintendos nye 3D lommekonsol.

Det måske mest ironiske ved Nintendo 3DS er, at selvom den ikke tilbød 3D, vil man stadig være begejstret over den. Det er en ny DS med så imponerende kræfter, at den ikke kun overgår Sonys PSP med flere længder, men næsten når niveauet af Nintendos egen Wii.

Nintendo 3DS offentliggjort

Ny håndholdt inden marts 2011.

Nintendo Japan har offentliggjort planerne om at udgive en ny håndholdt konsol ved navn Nintendo 3DS. Lanceringen af de nye hardware, som tilsyneladende vil gøre det muligt at spille i 3D uden briller af nogen art, vil falde inden marts 2011. Nintendo 3DS bliver kompatibel med spil udgivet til DS og DSi.