Need for Speed: Hot Pursuit

Spotlight

Key events

Burnout-drengene vender bilspillene ryggen

Criterion vil ikke lave Need for Speed eller Burnout længere. Nu skal der andre genrer på suppen

Bilspilseksperterne fra Criterion Games er kørt død i racinggenren og vil omfavne en ny type spil, når deres næste projekt kommer for dagen engang i fremtiden. Senest har holdet stået bag Need for Speed-spillene Most Wanted og Hot Pursuit samt et hav af Burnout-spil igennem 00'erne.

Need For Speed: Hot Pursuit

Need For Speed: Hot Pursuit

Ud at køre med de knapt så skøre.

Ah, lyden af sirener og hvinende bildæk. Det får enhver drengerøv med respekt for sig selv til at smile saligt. Ikke fordi mænd har en indre bankrøver gemt i maven, men fordi det minder en om barndommens leg og Hollywoods sans for hæsblæsende biljagter.

Hvem har ikke siddet på stuegulvet og leget politi efter røvere med legetøjsbiler? Gulvtæppet var motorveje, nullermændene vejspærringer og mors nye stuebirk tilflugtsstedet for den fæle bilbande, som politiet var i hælene på. Legen var ofte inspireret af, hvad man havde set i fjernsynet i selskab med ens biljagt-entusiastiske fader. 'Ud at køre med de skøre' og 'Blues Brothers' står for mit vedkommende som to af barndommens helt store biljagtsklassikere, når det gælder hæsblæsende og fuldstændig langt ude bilræs med tossede fartbøller og mere end normalt pligtopfyldende politibetjente.

Klimakset i 'Blues Brothers' er et sandt mekka for alle, der elsker lyden af sirener, smadrede politibiler og hvinende bildæk. "Ud at køre med de skøre" er så gennemført 80er kitsch, at jeg selv den dag i dag ikke kan lade være med at grine ved tanken om Burt Reynolds og Co.'s fuldstændig forrykte bilræs gennem USA – igen med lovens lange arm lige i hælene.

Læs mere...

Need For Speed demo i denne uge

Politiet efter røverne på PS3 og X360.

I morgen tirsdag udkommer en demo af Need For Speed: Hot Pursuit til Xbox 360. Onsdag får PS3-ejere desuden muligheden for også at køre med i Criterions første spil siden adrenalinchoket Burnout: Paradise.