Max & the Magic Marker

Spotlight

Key events

Microsoft køber danske Press Play

Max and the Magic Marker-udvikler opsnappet af den amerikanske softwaregigant.

Microsoft har købt det uafhængige danske spilfirma Press Play, det erfarer det amerikanske tv-selskab Spike TV. Det var under opvarmingen til den netop iganskudte E3-messe i Los Angeles, at Microsoft kunne viderebringe nyheden.

Max & The Magic Marker (iPad)

Max & The Magic Marker (iPad)

En tusch på lænden.

Så snart noget dansk vækker genklang eller blot bliver nævnt i det store udland, har danskere, og særligt dansk presse, et kæmpe problem med proportioner.

Når FCK møder Barcelona, når Nikolaj Coster-Waldau får en mindre tv-rolle i USA, eller blot hvis Bestseller åbner en butik i Kina, slår man de store overskrifter op med måbende og udtalt optimistisk ordlyd, nærmest som om det er surrealistisk, og at vi skal nyde vores korte stund udenfor anonymiteten.

Det er en sær blanding af patriotisme og nervøs flakken med øjnene i erkendelse af, at vi har smidt noget ud på det dybe, der kun kan de basale svømmetag og tilmed har glemt den ene luffe. Vi er et lille land, der aldrig føler os mentalt forberedt på at spise kirsebær med de store.

Læs mere...

Per Stig forlænger spilstøtte

Nordisk spilstøtte frem til 2015.

Kulturministeriet har via en pressemeddelelse meddelt, at den danske kulturminister sammen med kulturministrene i de øvrige nordiske lande, har indvilliget i en forlængelse af den fællesnordiske spilordning Nordic Game.

2010: Year of the Indie

Et kig i bakspejlet med danske briller.

2010 var både et rigtig godt år og et rigtig dårligt år for den danske spilbranche. Det kommer i høj grad an på hvilken ende af spektret, man retter kikkerten mod.

DR lukker ned for spiludvikling

Dansk medieforlig er sorteper.

Som en konsekvens af medieforliget skal Danmarks Radio spare 80 millioner kroner, og det kommer ifølge kanalchef Nicolai Porsbo til at gå ud over spillene på DR.dk, ifølge Pol.dk.

Bedste nordiske spil kåret

Dansk spil blandt vinderne.

Den igangværende branchemesse Nordic Game løber i disse dage af stabelen i Malmø, Sverige. Her mødes udviklere, udgivere og andre store tænkere henover et par dage for at dele erfaringer og i fællesskab hylde den voksende nordiske spilscene.

Max & The Magic Marker

Max & The Magic Marker

Tilbage på tegnebordet.

Danmark er ikke kendt for ligefrem at være et videospillenes mekka. Derfor er det med en vis begejstring og stolthed, når det lille land i ny og næ udvikler et nyt spil. Press Play er en lille dansk spiludvikler hvis første spil til Wii er Max & the Magic Marker, distribueret via WiiWare (spillet er også ude til PC, denne anmeldelse fokuserer dog på Wii-versionen /Red.).

I spillet følger man den lille dreng Max, der er en helt almindelig knægt med masser af fantasi. Måske lidt for meget fantasi, for en dag vælter der en magisk tusch ind af hans brevsprække (jep, knægten ejer allerede sidst første hus) og den forvandler hurtigt Max’ kreative tanker til virkelighed. Med tuschen begynder Max at tegne en række billeder, heriblandt en ondsindet figur. Den bliver vækket til live på magisk vis og begynder at inddrage Max og samtlige af hans tegninger i sin virkelighed. Sådan begynder Max & the Magic Marker.

Konceptet er uhyggeligt let at forstå og lettilgængeligt. Det minder på sin vis om Scribblenauts til Nintendo DS og fungerer som en kombination af Kirby Canvas Curse og Crayon Physics. Udstyret med Wiimoten gælder det om at male forskellige hjælperedskaber, som Max skal bruge for at gennemføre de todimensionelle baner i bedste jump’n’run-stil. Tuschen kommer for eksempel til sin ret, når Max skal krydse et hul, der er for stort til at springe over. Ganske uproblematisk maler man nu en aflang streg, der herefter dumper fysisk korrekt ned fra himlen. Det at objekterne påvirkes af fysikkens love gør, at man er nød til at bruge hjernen når man maler. Det sker ofte at ens malede objekter falder forkert eller blot er tegnet med komplet mangel på ingeniørkunst og man må derfor adskillige gange forsøge sig på ny.

Læs mere...

Max & the Magic Marker demo klar

Dansk Wii-spil kan nu prøves i en browser.

I forbindelse med den på fredag kommende udgivelse af Max & the Magic Marker på WiiWare, har de danske udviklere af spillet, Press Play, sat en demoudgave af spillet op, som kan spilles direkte i en internetbrowser.