Mass Effect 3

Spotlight

FilmApokalypsen var i går

Vedvarende nytårstømmermænd har sat os i post-apokalyptisk humør. Videoer til tiden efter jordens undergang.

FilmCensur på den rigtige måde

Sjofle figurer fra populære spil.

FilmDe sprødeste stemmer i computerspil

Når stemmeskuespil bare fungerer.

FilmMass Effect 3: Retaliation - Trailer

ME3? Var det ikke slut? Mere dyb stemme i videoen. Hvad er der med dybe stemmer og trailere?

Key events

Muligt Mass Effect remake til next-gen

Bioware spørger fans om genudgivelse af trilogien

I går aftes lagde Aaryn Flynn, formanden for Bioware Canada, sine overvejelser til et remake af Mass Effect trilogien op på siden NeoGaf, hvor han samtidig spurgte fans, hvad de godt kunne tænke sig spillet skulle indeholde. Siden E3, hvor Bioware viste en teaser-trailer til det nyeste Mass Effect (4), har der været rygter og ønsker om et remake af den originale trilogi.

Mass Effect bliver til kvindemode

Tøj af en anden galakse

Det australske modehus Black Milk Clothing er kendt for deres portefølje af mere eller mindre nørdede beklædningsgenstande fra populærfiktionens verden. Ringenes Herre, Star Wars, Sesame Street, you name it.

BioWare begynder snart på et nyt Mass Effect

De første planer og manuskripter er klar til en ny omgang Mass Effect. BioWare vil snart påbegynde arbejdet

Rollespilseksperterne fra BioWare begynder snart arbejdet med et nyt Mass Effect-eventyr. Meddelelsen kom fra udviklerens ledende skikkelser til den netop afholdte PAX East-spilmesse i USA. Her deltog BioWare i en spørgerunde, hvor de blandt meget sparsomme detaljer kunne delagtiggøre, at det bliver 'en helt ny ting'.

Electronic Arts nomineret til årets værste firma i USA

Udgiveren har før vundet Consumerists pris for 'Worst Company In America', og nu er de nomineret igen

Der har været mange glimrende spiloplevelser fra Electronic Arts i 2012, bl.a. FIFA, Mass Effect og Dead Space, men samtidig så mange problemer og frustrerede kunder, at The Consumerist igen i år har nomineret firmaet til sin 'Worst Company In America'-pris.

BioWare tager afsked med Mass Effect 3 i traileren til Citadel

BioWare tager afsked med Mass Effect 3 i traileren til Citadel

"Meget mere følelsesladet end jeg regnede med"

BioWare har udgivet en ny trailer til Mass Effect 3: Citadel - den sidste udvidelse der kommer til spillet.

I Citadel udvidelsen skal du på én sidste mission før du får lov at fejre med dine venner. Udvidelsen udkommer i morgen til PC og Xbox 360. PlayStation 3 får udvidelsen på onsdag.

Der kommer til at være massere af karakterer fra Mass Effect 1 og 2 med, samt nye områder at udforske og et set mini-games du kan lege med.

Læs mere...

BioWare dæmper forventningerne til next-gen-grafik

Launchtitlerne får næppe bedre grafik end X360 og PS3

Rollespilseksperterne fra BioWare beder kommende ejere af Playstation 4 og Xbox 720 om at dæmpe deres forventningerne til next-gen-konsollernes grafik. For selvom de nye maskiner får langt mere RAM og bedre grafikkort, så er der én ubeskrevet facet, der kan forhindre de nye komponenter i at blive udnyttet til fulde: stigende omkostninger forbundet med at lave nye grafikmotorer fra bunden.

Nye billeder fra Mass Effect 3s kommende DLC

Nyt indhold til både single- og multiplayer

Mass Effect 3 producere Casey Hudson og Michael Gamble har begge to lagt billeder på Twitter af noget som godt kunne ligne den kommende DLC til det 10 måneder gamle spil.

Dragon Age-forfatter flygter fra onde fanboys

Sure, anonyme gamere kan drive en forfatter til depression.

Der sker noget med gamere, når de bliver anonyme og går på internettet for at præge udviklingen af et stort spilfirmas titler. Og nogle gange kan ondskaben og kravene til udviklerne blive så store, at det kan tvinge selv professionelle spiludviklere i knæ. En af BioWares førende forfattere bag bl.a. Dragon Age-spillene, David Gaider, har nu meldt sig ud af spillets community, da medlemmerne skrev modbydelige beskeder og indlæg til og om ham.

FilmApokalypsen var i går

Vedvarende nytårstømmermænd har sat os i post-apokalyptisk humør. Videoer til tiden efter jordens undergang.

Vores nytårstømmermænd, der bare bliver ved og ved, har sat os i post-apokalyptisk humør. Uanset hvad så minder de mange zombiespil, der udkom sidste år, os om, at det er godt at være forberedt på det værste. Derfor har vi fundet nogle spil frem, som kan lære dig, hvordan man klarer sig, når det hele går galt.

FilmCensur på den rigtige måde

Sjofle figurer fra populære spil.

Der er ikke mange positive ting at sige om censur. Vi lever heldigvis i et land med fri tale så det er ikke noget vi oplever meget til i løbet af hverdagen, men der findes jo lande i verden hvor det er et alvorligt problem.

FilmDe sprødeste stemmer i computerspil

Når stemmeskuespil bare fungerer.

Igennem tiden har enormt mange spil fået kritik for karakterernes stemmer. Ofte passer animationerne dårligt til, og skuespillerne lyder uinteresseret og uoplagte.

Forbrugerne holder af DLC-udvidelser

Nogle gange køber halvdelen en DLC-udvidelse med fra starten af.

DLC-udvidelsespakker til computerspil er én af spiludgivernes måder at få større omsætning ud af hver enkelt udgivelse. Til gengæld har forbrugerne taget rigtig godt imod dette fænomen, og accepten af DLC-udvidelsers plads i branchen lader til at blive mere og mere udbredt.

PEGI 18 spil får lov til at være med i Windows 8 Store

Microsoft har overraskende nok rod i sagerne.

Så kom der endeligt en smule gode nyheder om Windows 8: Microsoft har ikke tænkt sig at forbyde PEGI 18 fra deres Windows 8 Store. Det kunne ellers have betydet at spil som Skyrim, Dishonored og Mass Effect ikke ville være tilgængelige.

Mass Effect 3 Wii U preview

Mass Effect 3 Wii U preview

Tag kontrol over dit hold med Wii U

Vi har været i London og haft fingrene i Mass Effect 3 til den nye Wii U konsol. Men er det værd at spille igen, bare fordi det er til en ny platform?

Det første indtryk er positivt. Spillet ser godt ud på Wii U. Kontrollerne tager lidt tid at vænne sig til, men hvis man normalt spiller på konsol burde det ikke være noget problem. Det minder om at spille på enhver anden konsol. Men så er der den ekstra skærm.

use-asset="article:1"

Læs mere...

Mass Effect 3 udvides snart med megapakken Omega

Masser af nye materiale at gå i gang med til sci-fi-rollespillet.

Snart kommer der dejligt med nyt spilmateriale til det populære sci-fi-rollespil, Mass Effect 3. BioWare varsler nemlig en ny pakke, Omega, der efter sigende bliver den største og mest omfangsrige udvidelse hidtil i spillet.

Wii U: Bliver X360- og PS3-spil bedre til Wii U?

Vi ser bl.a. nærmere på Mass Effect 3 og Assassins Creed. Er spillene bedre til Wii U end til Xbox og PS?

Det kommer uden tvivl til et større skænderi, når Nintendo Wii U. Religionskrige ligger til konsolbranchen, og så snart slaget skal stå mellem Wii U, Xbox 360 og PS3, vil hver lejr mene, at deres version er den bedste.

Mass Effect udkommer som trilogi til pc, PS3 og X360

Tre spil samles i én pakke. For første gang til PS3.

Den fabelagtige sci-fi-serie, Mass Effect, samles i én samlet pakke med alle tre spil. Den såkaldte Trilogy Edition udkommer til både PS3, Xbox 360 og pc den 9. november, perfekt linet op til årets julesalg både i Europa og USA.

Legenderne bag Mass Effect gider ikke mere

Rollespilseksperterne forsvinder fra branchen for at skrive om øl. Ja, øl!

Jes Dorph har gjort det. Morten Løkkegård har gjort det. Gået fra et fedt og sikkert job til noget, man lige skal tygge på for at få det til at give mening. Nu er turen kommet til spilverdenen, hvor det dybt beklageligvis er slut med rollespil fra duoen Greg Zeschuk og Ray Muzyka, der har stået bag utallige rollespil i deres positioner hos spiludvikleren BioWare.

Wii U: Hvor mange hestekræfter har den egentlig?

Og hvor ligeglade er udviklerne?

Det er et spørgsmål, der virkelig tænder fanboys af: hvor mange hestekræfter har Wii U'en egentlig? Er den mindre mægtig end PS3 og Xbox 360? Kan den matche dem? Eller er den ligefrem hurtigere? Og hvordan vil den føles, når næste konsolgeneration dukker op? Hvilken kvalitet kan vi forvente fra Wii U-spillene?

Mass Effect 3: Leviathan annonceret

Første historiedrevne DLC-pakke lover masser af patos og højteknologisk rumgejl.

Efter at have været rygtet i et par uger blev det her til aften officielt, at den første historiedrevne Mass Effect 3-DLC-pakke vil gå under navnet Leviathan.

Ny patch til Mass Effect 3 til konsol crasher

Ny patch til Mass Effect 3 til konsol crasher

Folk kan ikke loade menuen, spille kampagnen eller online.

Den seneste opdatering til Mass Effect 3 får spillet til at crashe, når det loader, og gør det uspilleligt for brugerne.

Det lader til hovedsagligt at gælde versionen til Xbox 360, selvom nogle brugere af PlayStation 3 har klaget over lignende problemer.

Nogle spillere, der har installeret den 4 MB store patch, har siden ikke kunnet loade Mass Effect 3s hovedmenu. Spillet vil gå ind i en endeløs loadingcyklus, mens det forsøger at kontakte Eas servere eller crashe hele konsollen.

Læs mere...

FemShep: Sarah Lund i en rumdragt

En hyldest til en Sci-fi heltinde, der blev til ved et tilfælde.

Lad mig være modig og starte med en frisk påstand: FemShep er den mest interessante kvindelige hovedperson i et AAA-spil de seneste 10 år. I mine øjne er hun et af de bedste eksempler på en kvindelig hovedperson, der ikke defineres primært af sit køn, men i stedet for defineres af sine handlinger.

Kampen Om Kvinderne

Den umulige målgruppe.

Tilbage i juni 2011 udgav ESA (Entertainment Software Association) deres årlige rapport med tonsvis af statistikker over spilbranchen og nærmere bestemt spillerne som målgruppe. Af en eller anden fjollet årsag dukkede den rapport atter en gang op i de danske medier for få uger siden, men fokus var ikke på statistikkerne, men derimod på det faktum, at 42% af alle spillerne er kvinder, og at de sågar er i overtal i forhold til unge knægte, der spiller.

Gratis Mass Effect 3 Datapad app til iPhone og iPad

Hav Jordens overhængende nederlag med dig på farten.

BioWare har i forbindelse med udgivelsen af Mass Effect 3 på pc, PS3 og Xbox 360 frigivet en gratis app til iPhone og iPad, som lader dig tilgå informationer om spiluniverset i stil med Shepards egen datapad på armen.

Mass Effect 3 Anmeldelse

Mass Effect 3 Anmeldelse

Modigt modangreb.

Det er ret præcist to år siden, vi så på det anmelder roste Mass Effect 2, og med den netop ankomne 3'er, er trilogien komplet. Welcome back Commander Shepard.

Der er ikke noget der kan dele vandene som spil der grænser sig til at være interaktive film. Det var tilfældet da kontroversielle Heavy Rain ramte spilhylderne, og høstede roser blandt anmeldere, imens mange spillere følte sig snydt til at købe et spil, hvis gameplay begrænsede sig til en rystebevægelse med controlleren hver halve time. Og det har været tilfældet med de tidligere Mass Effect titler, hvor cutscenes og lange dialoger, fylder mindst lige så meget som aktiv spilletid.

Alle sci-fi nørder vil dog være enige om, at Mass Effect 2 havde en fantastisk historie at fortælle, og alene på den baggrund, har der været rigtig stor hype op til udgivelsen af den store finale.

Læs mere...

Mass Effect 3 Preview

Mass Effect 3 Preview

BioWare sætter ild til galaksen.

Alle kender historien om Peter og Ulven. I Mass Effect serien er det historien om Shepard og Reaperne, og efter gode gamle Shepard har råbt 'Reaper' to gange nu uden, at de dukkede op, ja, så kommer de altså.

Ja, gode, gamle Shepard er tilbage i et friskt, sexet rumeventyr. Baggrunden for Mass Effect 3 er, at galaksen er i brand, og Shepards mål er at forene de mange aliens i kampen mod den fælles fjende. I det første spil blev dine nærmestes liv sat på spil, i det andet var det hele besætningen, og nu i ME3, er det hele civilisationer, der spilles om. De beslutninger man tog i de foregående spil (om Wrex, om 'The Council', om 'Collectors Base', om 'Rachni' dronningen osv.) kommer endelig til at betyde noget, efterhånden som man samler alliancerne til det endelige opgør med Reaperne. 'Geth' folket har måske sine fordele, for eksempel, men hvis man helt udiplomatisk har smidt dem væk fra Quarianernes hjemplanet, kan det give bonus i form af den største flåde af rumskibe i galaksen. Når der er krig, skal der træffes hårde beslutninger…

Det hele starter dog, som EG's korrespondent for nylig fandt ud af under en gennemspilning af ME3 indledning, på fast jord. Vi er i en fremtidig udgave af Vancouver, og Reaperne har valgt netop dagen idag til at komme tilbage. Shepard og Anderson er blevet indkaldt til et krisemøde med Jordens ledere, og under mødet mister man gradvist kontakten til andre byer og kolonier. Pludselig eksploderer verden udenfor i hvidt lys, rummet bliver fyldt med glas og blod, og enorme Reapere kan ses komme ned fra himlen. Snart går de rundt mellem skyskraberne og ødelægger alt på deres vej - og en af dem er en mærkelig blanding af en kæmpe blæksprutte og støvsuger. Man får en ægte War of the Worlds vibe af scenen, godt hjulpet på vej af den overjordiske 'ftang' lyd Reaperne udsender, lige inden de sætter ild til deres bytte.

Læs mere...

UPS! Mass Effect 3-beta live på Xbox

UPS! Mass Effect 3-beta live på Xbox

Privat beta-test kunne hentes på Xbox Live.

Der må være nogen hos Bioware og Microsoft der har røde ører her til aften, efter at de I går kom til at lække en lukket beta-test af det kommende Mass Effect 3, ud til alle der havde skrevet sig op til at teste det nye Xbox Dashboard.

Beta'en var kun tilgængelig i kort tid, men det var nok til, at en håndfuld brugere nåede at hente den og derefter begyndte at poste billeder og videoer overalt på nettet.

Med det downloadede materiale var det både muligt at prøver forskellige multiplayer-scenarier, samt gennemspille enkelte single-player dele af spillet, længe før den multiplayer-beta der først er programsat til engang i januar.

Læs mere...

Eurogamers Gamescom Award 2011: De nominerede

Hvad har været værd at se?

Journalister fra ni forskellige lande i Eurogamer Network har siden i går finkæmmet Gamescom i Köln og fra tid til anden tilfældigt stødt på hinanden for at rådgive om, hvad de ikke må gå glip af, og hvad der måske ikke har været så interessant. I går stak vi hovederne sammen ved Eurogamers stand for at nominere messegulvets 10 bedste spil.

Mass Effect 3

Dommedag Nu.

Mass Effect handler ikke bare om Shepards kapløb for at redde galaksen fra Reaperne. Det handler også om, hvordan Biowares spil er gået fra at være et rollespil med shooter-elementer til en shooter med lette rollespils-elementer.

Mass Effect 3 detaljer

Mere frihed. Ingen multiplayer.

Der bliver ingen mulighed for multiplayer i Mass Effect 3, afslører Bioware i det seneste nummer af Game Informer, som en hurtig læser hos NeoGAF ikke har været sen til at referere fra. Dog lover Bioware, at man vil kunne få sit multiplayer-fix i fremtidige ME-spil og spin-offs

Mass Effect 3 afsløret

Film og første info her.

BioWare afslørede ved weekendens vel overstående Video Game Awards den igangværende produktion af Mass Effect 3.

Er Biowares nye spil Mass Effect 3?

Playstation Rusland hævder at vide det.

I sidste uge forårsagede Bioware nok et par løftede øjenbryn med nyheden om, at de er i gang med et nyt spil, som de vil vise frem af for første gang ved årets Video Game Awards.

Nyt Mass Effect i starten af 2011

DLC? Udvidelse? Mass Effect 3?

Bioware er efterhånden ved at blive kendt for deres ganske imponerende evne til at producere nye titler indenfor et ekstremt presset tidsrum. Se blot hvordan både Dragon Age: Origins og Mass Effect 2 nu er udkommet indenfor mindre end et halvt år – ganske uset i en genre der tager så lang tid at finpudse. Derfor er det måske heller ikke den store overraskelse at EA’s John Schappert ifølge Kotaku har udtalt, at vi kommer til at se mere til Mass Effect-universet allerede i første kvartal af 2011.