Mass Effect 2

Spotlight

Key events

Muligt Mass Effect remake til next-gen

Bioware spørger fans om genudgivelse af trilogien

I går aftes lagde Aaryn Flynn, formanden for Bioware Canada, sine overvejelser til et remake af Mass Effect trilogien op på siden NeoGaf, hvor han samtidig spurgte fans, hvad de godt kunne tænke sig spillet skulle indeholde. Siden E3, hvor Bioware viste en teaser-trailer til det nyeste Mass Effect (4), har der været rygter og ønsker om et remake af den originale trilogi.

BioWare begynder snart på et nyt Mass Effect

De første planer og manuskripter er klar til en ny omgang Mass Effect. BioWare vil snart påbegynde arbejdet

Rollespilseksperterne fra BioWare begynder snart arbejdet med et nyt Mass Effect-eventyr. Meddelelsen kom fra udviklerens ledende skikkelser til den netop afholdte PAX East-spilmesse i USA. Her deltog BioWare i en spørgerunde, hvor de blandt meget sparsomme detaljer kunne delagtiggøre, at det bliver 'en helt ny ting'.

BioWare dæmper forventningerne til next-gen-grafik

Launchtitlerne får næppe bedre grafik end X360 og PS3

Rollespilseksperterne fra BioWare beder kommende ejere af Playstation 4 og Xbox 720 om at dæmpe deres forventningerne til next-gen-konsollernes grafik. For selvom de nye maskiner får langt mere RAM og bedre grafikkort, så er der én ubeskrevet facet, der kan forhindre de nye komponenter i at blive udnyttet til fulde: stigende omkostninger forbundet med at lave nye grafikmotorer fra bunden.

Mass Effect udkommer som trilogi til pc, PS3 og X360

Tre spil samles i én pakke. For første gang til PS3.

Den fabelagtige sci-fi-serie, Mass Effect, samles i én samlet pakke med alle tre spil. Den såkaldte Trilogy Edition udkommer til både PS3, Xbox 360 og pc den 9. november, perfekt linet op til årets julesalg både i Europa og USA.

FemShep: Sarah Lund i en rumdragt

En hyldest til en Sci-fi heltinde, der blev til ved et tilfælde.

Lad mig være modig og starte med en frisk påstand: FemShep er den mest interessante kvindelige hovedperson i et AAA-spil de seneste 10 år. I mine øjne er hun et af de bedste eksempler på en kvindelig hovedperson, der ikke defineres primært af sit køn, men i stedet for defineres af sine handlinger.

Få Mass Effect 2 gratis

Hvis du ejer Dragon Age II.

EA har gang i den store charmeoffensiv i hvad der ligner et maskeret forsøg på at øge salget af Dragon Age II yderligere.

Sidste Mass Effect 2 DLC i marts

På mission i udkanten af galaksen.

Den sidste DLC-mission til Mass Effect 2 - "Arrival" vil ramme spilmarkedet den 29. marts, og betyder blandt andet en tilbagevenden for Admiral Hackett, der atter vækkes til live med voice-over af Lance Henriksen.

Mass Effect 2

Mass Effect 2

Massiv effekt på PS3.

Mass Effect 2. Alene titlen får de fleste spillere til at kigge mod stjernerne med et sagligt blik i øjnene. Allerede et år efter den oprindelige udgivelse til XBOX360 og PC har Mass Effect 2 fået en solid plads på spilhistoriens gyldne podie over de største mesterværker. Så der burde ingen tvivl være om, at PS3 versionen er et must buy for enhver med blot den mindste interesse for sci-fi eventyr og rollespil.

Spillet er stort set identisk med sit fædrene XBOX360 ophav – blot tilføjet ekstra lir og leg for at gøre hele oplevelsen lidt bedre – hvis det overhovedet er muligt. Med i PS3 pakken får du kvit og frit tre store udvidelser, der er udkommet løbende til XBOX360 over det sidste år. 'Overlord', 'Kasumi's Stolen Memory' og 'Lair of the Shadow Broker'. Omkring 6 timers spilletid er der i de ekstra missioner, der er af lige så høj kvalitet, som resten af spillets imponerende udvalg af galakse-eskapader. Især den kvindelige listetyv Kasumi gør indtryk. En herlig hemmelighedsfuld kvindelig karakter, som jeg kun håber, at Bioware gør endnu mere ud af i Mass Effect 3.

Udover de tre ekstra missioner byder PS3 versionen på en klarere grafik. Det er ikke så afgørende en forskel, at jeg vil sige, at XBOX360 er decideret ringere rent grafisk – enkelte teksturer står blot mindre uskarpt. Men den lille forskel i klarhed er alligevel nok til, at PS3 imponerer på ny – selvom jeg har gennemført spillet på min gode gamle XBOX360. Og så er det kun en ekstra bonus, at hele spillet snurrer rundt på en blu-ray skive frem for to DVD skiver. Den ekstra klarhed i billedet og i teksturer skyldes givetvis, at PS3 versionen bygger på Mass Effect 3 engine samt den større plads på blu-ray formatet. Det samme var gældende for Biowares Dragon Age, der også var mere klar og farvemættet i sit visuelle udtryk på PS3 frem for XBOX360 pga. blu-ray formatet.

Læs mere...

Mass Effect 3 afsløret

Film og første info her.

BioWare afslørede ved weekendens vel overstående Video Game Awards den igangværende produktion af Mass Effect 3.

Mass Effect 2 datosat

PlayStation 3-version endelig et år senere.

Den længe ventede PlayStation 3-version af BioWares Mass Effect 2 er blevet dateret.

Canadas boomende spilindustri

Inspiration til Danmark og resten af verden.

Det højloftede udvalgslokale på Københavns rådhus er svedende varmt denne mandag eftermiddag. Stolene omkring det tunge bord der løber ned gennem rummet er fyldt med et bredt udvalg af folk fra de kreative industrier i Danmark. Spil, film og TV-folk, der venligt hilser på hinanden, og prøver at holde den værste lumre hede på afstand med en danskvand eller en cola.

Mass Effect 2 på vej til PS3

Commander Shepard breder sig.

Ved den igangværende spilmesse Gamescom 2010 i Köln har EA trukket en af de helt store kaniner op af hatten med offentliggørelsen af, at Sci-Fi-rollespillet Mass Effect ikke længere er forbeholdt Microsoft-ejede platforme.

Project ten dollar forsvares

EA: Vi forringer ikke spillenes værdi.

Electronic Arts’ britiske General Manager, Keith Ramsdale, har hævdet, at ’Project Ten Dollar’ handler om at øge værdien af EA spil, og er ikke et forsøg på at forstyrre salget af brugte spil eller den ulovlige download af spil.

Nyt Mass Effect i starten af 2011

DLC? Udvidelse? Mass Effect 3?

Bioware er efterhånden ved at blive kendt for deres ganske imponerende evne til at producere nye titler indenfor et ekstremt presset tidsrum. Se blot hvordan både Dragon Age: Origins og Mass Effect 2 nu er udkommet indenfor mindre end et halvt år – ganske uset i en genre der tager så lang tid at finpudse. Derfor er det måske heller ikke den store overraskelse at EA’s John Schappert ifølge Kotaku har udtalt, at vi kommer til at se mere til Mass Effect-universet allerede i første kvartal af 2011.

Mass Effect 2

Mass Effect 2

Massehypnose.

Her kommer så vores anmeldelse af Mass Effect 2. Noget forsinket, men vores anmelder kopi blev befordret af PostDanmark og forsvandt desværre under post omdelingen i flere omgange. Til de heldige postbude der fik et par gratis spil op under neglene: god fornøjelse med Mass Effect 2. Post Danmark: fail.

Men der er dog fordele ved at komme med en forsinket anmeldelse af et spil som Mass Effect 2. Man kan tillade sig den luksus at tænke lidt over tingene. Konklusion: Jeg tror at nogle af vores kolleger på andre gamingsites med tiden måske vil fortryde at de gav Mass Effect 10/10. Når et spil får 10/10 er den en insta-klassiker. Er Mass Effect 2 det? Måske, men ikke mere end Mass Effect 1 var en klassiker. Bemærk at det første Mass Effect i sin tid fik 8/10 på vores modersite. Som spil er Mass Effect 2 en superb finpudsning af det første Mass Effect, men helt overordnet har man foretaget meget få designmæssige ændringer. Spillet kommer ikke med nogen nyskabelser hverken i spillet eller som fortælling. Der er bare så pokkers meget af det! Og jo, indrømmet, alt ved det er enormt gennemført. Hvis du køber Mass Effect 2 så får du ingen tekniske issues eller bugs, du får en meget dyb historie med hundredevis af NPC'er og sidequests, men man må også sige, at selvom det rent grafisk er meget flot, så får du også en first person shooter, der stadig ikke er særlig engagerende. Men som historie, som narrativ fortælling, er Mass Effect 2 en ren tour de force af mytiske proportioner.

Vi skal ikke ødelægge oplevelsen af spillet for de måske to-tre gamere i DK, der endnu ikke skulle have købt spillet, så vi nøjes med at løfte sløret for de første minutter af historien: Efter at have reddet galaksen i det første Mass Effect, dør Shepard. Han bliver genoplivet af Cerberus - et dubiøst kartel, der arbejder bag kulisserne for at beskytte menneskeheden mod egne dumheder. Den slags karteller skal man passe på. Særligt når de hedder Cerberus og bliver anført af en rigmand, der ligner Silvio Berlusconi med Martin Sheen's stemme. Problemet for Cerberus er, at flere planeter i udkanten af galaksen er blevet angrebet og udryddet og man ved ikke hvem der står bag. Shepard bliver sendt ud for at finde ud af hvorfor. Han får stillet et nyt rumskib til rådighed, et genopbygget Normandy, bare større og bedre og med indbygget super AI. Dernæst skal han samle et team...

Læs mere...

Mass Effect 2 årets første storhit

2 millioner eksemplarer solgt på en uge.

Bioware og udgiveren EA fortæller i dag, at SciFi-rollespillet Mass Effect 2 på sin første uge i handelen til Xbox 360 og PC har rundet 2 millioner solgte eksemplarer. Hermed er det rimeligt sikkert at kalde spillet for det første storhit i 2010.

Mass Effect 2 får Cerberus Network

In-game service med løbende nyt indhold.

BioWare afslørede i dag ‘The Cerberus Network’, en in-game-portal i Mass Effect 2, som vil sikre spillerne en konstant strøm af nyheder og DLC til Mass Effect 2.

BioWare / Mythic forbliver intakte

Samarbejde mellem de to parter dog muligt.

Biowares chef Ray Muzyka har talt om sidste uges restrukturering af sit eget studie og Warhammer Online-udvikleren Mythic. De blev, som vi skrev om, samlet i én gruppe med Muzyka som overordnet leder. Han pointerede at der indtil videre ikke vil ske formelle ændringer i forhold til de to spilstudier, eller hvilke projekter de arbejder på.

E3: Mass Effect 2

Shepard er død! Længe leve Shepard!

Ved slutningen af BioWare’s første Mass Effect-spil, på trods af køn, ansigtstræk, moralske tendenser og seksuel orientering af ens egen personlige Commander Shepard (vores var en halvhjertet moralsk døgenigt, der havde en tendens til prøve at score alt, der havde en puls, selvom han lignede en gammel gnavpot af en universitetsprofessor), var de ellers godt i gang med at indtage hjerter og hjerner på verdens Sci-Fi nørder. Det kørte for BioWare, men nogen tid efter hyperspringet, og på trods af efterfølgernes gådefulde trailer, synes de pludselig at miste forbindelsen til Jorden.