Mario Kart 7

Spotlight

Key events

25th January 2012

Mario Kart 7 Anmeldelse

13th September 2011

Mario Kart 7 - Trailer

10th January 2011

Mario Kart 3DS - Trailer

Screenshots fra det kommende HD Mario Kart

Kommer til japanske arkader og til Wii U

Der er nu lagt screenshots fra det nye HD Mario Kart ud - men det er ikke Nintendo der har lagt dem ud, det er Namco Bandai, udvikleren som står bag arkade Mario Kart spillene.

Mario Kart i rigtige go-karts

Med Power-Ups og det hele

Hvad gør man når man er splittet mellem at spille Mario Kart og at tage ud og køre rigtig go-kart? For to amerikanske ingeniører var svaret meget let - de lavede da bare deres egen Mario Kart bane med rigtige go-karts og brugebare power-ups.

Salman Rushdie er stor Super Mario World spiller

Han skrev ovenikøbet en bog om det mens han var på flugt.

Lad os sige at du er prisbelønnet romanforfatter og at den øverste leder af Iran har udstedt en Fatwa over dit hoved som tvinger dig i skjul. Hvad kan du mon finde på for at få tiden til at gå?

Mario Kart 7 Anmeldelse

Mario Kart 7 Anmeldelse

Bremsespor og bananskræller.

Det mest i øjnefaldende ved Mario Kart 7 er syvtallet, der slår fast, at Mario og Co. har fræset rundt i go-karts i hele syv spil siden debutten i 1992 med Super Mario Kart til Super Nintendo. Det er alligevel en hel del udgivelser, og med det markante syvtal in mente kunne man godt blive narret til at tro, at der er sket kvantespring siden seriens spæde start, men det er langt fra tilfældet. Mario Kart er stort set det samme dengang som nu med minimale ændringer. Mario Kart er og bliver Mario Kart, hvilket givetvis vil tilfredsstille de mest trofaste fans, der vil have rokket lige så meget ved Mario Kart traditionerne som ved risalamanden til jul, men for den mere krævende og kræsne gamer vil Mario Kart 7 være for lidt og for dyrt.

Der er ingen tvivl om, at det grundlæggende gameplay i Mario Kart 7 er lige så charmerende, som det altid har været. De simple go-kart ræs, der med farvestrålende visuel flair og en god mængde 'powerups' viser Mario og Co. fra deres mest drilske sider, er børnevenlig underholdning, alle kan forstå, men mens selve Super Mario spillene de senere år har gennemgået en evolution i spildesignet med de mesterlige Super Mario Galaxy spil, der bogstavelig talt har vendt Mario-dogmerne på hovedet, så nægter Mario Kart serien at køre væk fra vante veje. 7'erens introduktion af svævevinger og enkelte undervandsbaner føles langt fra som velovervejede tiltag, der udfordrer det fundamentale gameplay, men mere som letkøbte gimmicks, der skal adskille dette syvende kapitel bare en lille smule fra alle de andre spil i serien.

Kort sagt er der for lidt på spil i Mario Kart 7, der forbliver bag nostalgiens trygge rammer og serverer børnevenlig go-kart racing uden de mindste svinkeærinder og overraskelser. Men at byde på den stort set samme simple spiloplevelse i dag som i 1992 er for uambitiøst. Vi lever i en tid, hvor enhver smartphone har adgang til apps med Mario Kart kloner til stort set ingen penge. Netop derfor burde et fuldfedt 3DS spil som Mario Kart 7 til omkring 400 kr. diske op med mere innovativ valuta for pengene, end tilfældet er. Selv baneudvalget er et 'blast from the past', idet halvdelen af banerne er hentet fra tidligere Mario Kart spil. Fint for fans, der elsker at mindes de gode gamle dage, eller helt nye spillere, men objektivt set, er det for nemt bare at dykke ned i arkiverne, når der skal designes et spritnyt spil.

Læs mere...

Mario er bad guy i kampagne mod pels

Børnenes helt skal pilles ned i blodigt flashspil.

Den internationale organisation for dyrs velfærd, PETA (People For The Ethical Treatment Of Animals), har lavet 'Mario Kills Tanooki', et nyt flashspil som skal øge fokus på pelsningen af amerikanske vaskebjørnehunde, der i biologisk tale bærer navnet tanuki.

Mario Kart 3D

Magisk arcaderæs.

Marios dyder som racerkører har måske ikke givet ham lige så meget hæder som VVS-mandens legesyge platformere, men de er lige så veldefinerede. De har været en så solid serie som helt konsekvent har været brillante – og enormt indbringende.