Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2013

Luck vs. Skill

Richard Garfield, faderen til Magic: The Gathering, holdt foredag om et centralt emne i gaming

Du griner lydløst, og lader fingeren hvile på aftrækkeren. Terroristen løber rundt som en forvirret, hovedløs kylling. Hans enhed, der for to sekunder siden så ud til at have sejren sikkert i land, ligger nu spredt omkring ham i småstykker. Panikken griber ham, og han begynder at skyde vildt til alle sider uden at have den fjerneste anelse om dit snedige gemmested. Du skriver et overlegent ”good game” i chatten, tager sigte og .. et af hans vildfarne skud rammer dig durk mellem øjnene. Runden er overstået. Terroristerne sejrede.

Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2013 - Anmeldelse

(Hovedsageligt testet på iPad men også til Xbox 360 via XBLA)

Magic: The Gathering - Samlekortspillenes fader over dem alle. Med sine rødder tilbage fra 93 har kortspillet en kæmpe fanbase. Spillet favner bredt og kan spilles på utallige måder, og vi så første gang (på konsolmarkedet) en ordentlig version af kortspillet for 2 år siden. Nu er tredje version - med den fantasi-æggende titel Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2013 - kommet via PC, Playstation, Xbox og ikke mindst iPad!

Hvad brugerflade angår er det et naturligt, logisk skridt at overføre et kortspil til iPad - istedet for at sidde klikke frem og tilbage på forskellige controllere, kan man man her blot spille kortene, som det passer én hurtigt og nemt. Dette er tanken bag det - og det lykkedes storslået. Aldrig har det været nemmere at kaste sine monstre frem mod den rivaliserende troldmand og krænge farlige besværgelser afsted - hvis man har en iPad 2 eller 3 (den originale iPad må se sig slået i svinget og præsterer ikke super hurtigt til spillets krav).

Læs mere...