League of Legends

Spotlight

FilmLeague of Legends som animé

Komplet med store øjne og strithår

FilmUgens vigtigste nyheder

Vi har samlet en godbid med historier fra ugen der gik

FilmUgens vigtigste historier

En let håndterbar buket af ugens gaming-nyheder

FilmDe korte nyheder fra Eurogamer

Ugens spiljournalistiske stikpille på video

Key events

League of Legends har nu en smartphone-app

Udgaven til Europa er på vej

Det kan til tider være hårdt at være væk fra computeren. Solens skarpe lys gør ondt i øjnene efter flere dage tilbragt i kælderen, og den friske luft er modbydelig i forhold til den tunge stovrige variant, man kender så godt.

Så det er jo altid lidt skørt, at de spil, som bliver spillet over flere år, forsvinder under radaren, når man omtaler de spil, som har været mest relevante i et givent år. Specielt også når det er det mest spillede onlinespil i 2015. League of Legends kører stadig stærkt, og jeg har valgt at hive preseason-ændringerne i gameplayet frem som et af årets spil.

FeatureHeltinde gør cinematisk entré i League of Legends

Hvad er prisen for hævn? Såmænd kun din sjæl

Selvom landskabet bogstavelig talt har ændret sig drastisk over de sidste par dage i League of Legends, med indførslen af den omfattende nye 'Preseason 2015'-patch, er der stadig blevet plads til lidt kreativ udfoldelse fra de californiske kyster, hvor udvikleren Riot har hjemme.

EA kasserer LoL-konkurrent

Dawngate får ikke lov til at vise sine kræfter som MOBA

En af verdens største spiludviklere og udgivere, Electronic Arts, har måtte se i sandheden i øjnene når det gælder deres MOBA-projekt og efterlade markedet til de etablerede, som Riot's League of Legends og Valve's Dota 2. Dawngate, som spillet blev døbt, har ikke levet op til EA's forventninger, så nu har de simpelthen valgt at stoppe Waystone Games' udvikling af spillet og aflyse udgivelsen.

League of Legends topper indkomstlisten for MMO'er

Efterlader titanen World of Warcraft i støvet

Okay, League of Legends er måske ikke ligefrem et MMO, men et MOBA, eller lidt af begge. Hovedsagen er i hvert fald, at markedsresearcheren SuperData Research har erklæret, MMO-markedet har oplevet en markant vækst, og tendensen er at det kun vil fortsætte sådan. League of Legends tager kronen ved at stå for 11,9% af markedet, med en indkomst på $946 millioner.

Folkene bag det overordentligt populære League of Legends har besluttet at lukke for de offentlige chat-rum på ubestemt tid. Begrundelsen er, at de simpelthen ikke virker i deres nuværende form, da de kan "skabe negative oplevelser for mange spillere, særligt nye spillere".

FeatureAlliance og SK Gaming brager videre i EU LCS

De to top hold beviste, at de stadig hører til i toppen, da de sejrede på første dagen i anden 'super-week'

Den første dag af 'Super-week 2' blev skudt i gang med nogen spændende kampe. SK Gaming og Alliance viste, at de stadig er et par farlige hold at komme op imod.

Riot Games vil tilbyde nye medarbejdere penge for at sige op

Nyt initiativ fra firmaets side vil lede mindre erfarne kolleger på rette vej

Riot Games - som står bag det ultra-populære League of Legends - har for nyligt gjort det klart, at deres mindre erfarne medarbejdere i Nordamerika, vil modtage 10% af deres årlige løn, hvis de selv siger op. Ganske vist svarer det mere eller mindre til en månedsløn for den enkelte, men det er stadig en hel måned, hvor man ikke skal bekymre sig om at stikke fingrene i opsparingen, mens der søges efter nyt.

Der er god stemning, fuglekvidder i luften og lethjertet snak mens valget af de forskellige helte foretages, før det egentlige spil går i gang. Vores "mand" i midten har åbenbart fået tidligere fri fra skole i dag, og denne uforudsete flugt fra triste, trivielle gøremål fejrer vi sammen med ham. Os andre? Nej, vi er en gruppe voksne, der enten har ladt livets mere seriøse gøremål stå på hold for en formiddag eller lystigt sutter på statskassens fuldfede pat i ugidelige jobløshed foran skærmen. Her er plads til os alle.

Scor kassen på League of Legends

Copenhagen Games holder den største turnering under danske himmelstrøg

Går du derhjemme og drømmer om, at dine mange timer foran skærmen med League of Legends endelig skal udmønte sig i noget solid valuta? Var det på tide, at du overbeviste din mor om, at det var det rigtige valg at blive i kælderens kolde omfavnelse istedet for at lave trivielle fysiske ting med bolde udenfor?

JuleLAN i Øksnehallen d. 20.-22. december

Så er det på tide at 'uproote' din stationære igen, lad kabelhelvedet begynde

Om to uger tager en masse spilnørder deres computere under armen og drager til København for holde julefest for gamere. Hele Øksnehallen er i to dage lavet om til en slags gigantisk internet café hvor folk kan komme med deres egne computere og logge sig på det fælles netværk og spille computerspil med og mod hinanden.

Hacker afslører League of Legends-kortspil

Brugte LoL-chefen Marc Merills Twitter-konto som talerør

I løbet af weekenden blev lederen og medstifteren af Riot Games, Marc Merills, Twitter-konto udsat for et hacker-angreb. Hackeren benyttede sig af Twitter-kontoen til at annoncere og vise billeder af et standalone kortspil kaldet League of Legends: Supremacy - et varemærke Riot registrerede for et år siden.

Jinx gør vild punkrock entré!

Ny champion i League of Legends ankommer med stil

I optakten til frigivelsen af den missilskydende, mildt forstyrrede champion Jinx i League of Legends har Riot udgivet en animeret video, der med rå pige punkrock præsenterer os for den nye galnings vanvittige, eksplosive univers.

FeaturePige gengiver alle stemmerne fra League of Legends

Selv testosteron-tyren Alistar klarer hun med stil

Youtube-brugeren 'ratedEwithElspeth' har lavet en video, hvor hun gengiver alle stemmerne fra League of Legends. Med sikker stemmeføring og pang-læbestift rammer hun næsten hver og én stemme perfekt, men mener selv, at mændene voldte hende problemer.

Riot Games, udvikleren bag det rasende populære League of Legends, har nu udgivet en video, hvor de opfordrer folk til at udvise bedre sportsånd når de spiller - og i den sammenhæng har de kigget på statistikken for hvor ofte vrede folk vinder, sammenlignet med folk der samarbejder.

League of Legends-servere hacket

Nordamerikanske brugerkonti og -oplysninger stjålet

Det er lykkedes ukendte gerningsmænd at trænge ind League of Legends-udvikler Riot Games' systemer og stjæle data på flere end 120,000 transaktionser fra spillets brugere.

FeatureMød to ambitiøse danske LoL-gamere

Malthe "Pure4Own" og Oliver "MrKlanKox" streamer deres vej til Diamond-League

For nogle uge siden modtog vi hos Eurogamer.dk en interessant email. Den kom fra to unge danske drenge, som ville dele deres historie med verden, og vi må indrømme, at det fangede vores interesse.

American Express lancerer League of Legends-betalingskort

FeatureAmerican Express lancerer League of Legends-betalingskort

Amerikanske unge kan snart optjene Riot Points ved at shoppe

Det er nu engang dejligt nemt at være kunde i en bank når man er omkring de 23. Bankerne vil gøre meget for at få fat i de unge kunder, så man får en række fordele.

Men det amerikanske firma American Express tager nu et ekstra skridt for at få fat i de unge kunder. Nærmere betegnet, for at få del i de millioner af unge der spiller League of Legends. På onsdag lancerer de nemlig et American Express-kort, som er bundet til din League of Legends-konto.

Kortene i sig selv er pyntet med billeder af Champions fra League of Legends, og når man bruger kortet til at betale får man Riot Point sat ind på sin League of Legends-konto. Hvor meget man præcis får i forhold til hvad man bruger vides ikke endnu.

Læs mere...

FeatureDen første professionelle gamer har nu fået sit amerikanske visum

Canadiske Danny "Shiphtur" Le kan nu arbejde i USA

Tilbage i juli blev det offentliggjort, at den amerikanske regering nu ville anerkende profesionelle gamere som atleter. Konsekvensen af dette skulle være at man nu kunne få arbejdsvisum som professionel gamer, hvilket netop er sket for den canadiske League of Legends-spiller Danny "Shiphtur" Le.

FeatureSe Siv HD spille to figurer på samme tid i LoL

Træt af uduelige holdkammerater? Spil selv support og carry

Vi har nævnt det før, og siger det gerne igen: League of Legends har en af de mest aggressive, sure, provokerende og ubehøvlede flok spillere (undskyld til jer der sidder derude som er flinke når i spiller, det er ikke jer vi taler om).

Riot blandt bedste arbejdspladser i verden

Amerikansk spilgigant slutter foran Google m.fl.

Riot Games er den fjerdebedste arbejdsplads i verden, når det kommer til it-virksomheder, det fastslår en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Glassdoor i samarbejde med branchebladet Business Insider.

FeatureLeague of Legends cosplay

De bedste udklædninger fra LoL

Penny Arcade Expo East - også kendt som PAX East - løb af stablen for et par uger siden, og som der så ofte er til den slags konventioner var der en masse udklædte gæster.

FeatureCopenhagen Games starter snart

Nogle af verdens bedste gamere deltager, så der er god grund til at kigge forbi

Dem af jer der er så heldige at bo i hovedstaden kan godt aflyse jeres aftaler for de næste par dage. Fra kl. 14 i dag og indtil den 31. marts er der nemlig Copenhagen Games i Øksnehallen, hvor der er mulighed for at se både amatører og professionelle dyste i blandt andet League of Legends, Fifa '13 og CS:GO.

FeatureLeague of Legends restaurant i Kina

Med udklædte tjenere og retter inspireret af Champions

Hvad er det første der springer i tankerne når nogen siger Kina? Måske den kinesiske mur, måske at det er et af de største lande i verden eller måske noget helt andet.

Riot har for et par dage siden fået deres League of Legends Esports hjemmeside op og køre. Hjemmesiden er beregnet til at være en overskuelig måde for folk at følge med i kampene der spilles i League of Legends Championship Series (LCS) i Season 3.

FeatureLeague of Legends i lange baner

År 2012 - en rapport fra frontlinien i League of Legends

2012 har været LAN året. Mere end 80% af tiden skete fandt gaming sted i samme rum som nogle andre. Og når der ikke er andre kropsligt til stede, så er de i højtalerne over Skype.

FeatureKarriereskifte: fra porno til computerspil

Tidligere pornoskuespiller tjener penge på at spille League of Legends og World of Warcraft

Den evige debat: kvindelige gamere. Man kan jo nærmest ikke åbne Reddit uden at støde på mindst et oplæg der handler om det. Om det så er upassende beskeder som de har modtaget på Xbox Live, eller om det er piger der tager billeder af deres halvnøgne krop imens de spiller PlayStation er egentligt ligemeget - der er hele tiden fokus på det.

CLG EU forlader CLG

Bedre tilbud fra anden side.

Counter Logic Gaming annoncerede i fredags på deres hjemmeside at deres Europæiske hold, CLG.EU, har valgt ikke at forny deres kontrakt med organisationen. CLG.EU er holdet som de to danskere Froggen og Wickd spiller for.

FilmLeague of Legends som Lego-film

Flotte stop-motion-film af fede spil.

Der findes ikke mange danskere der ikke har leget med Lego i deres barndom. For de fleste af os var det jo nok vores yndlings legetøj, og som voksne kan man da stadig finde mange værdier i det.

FilmCensur på den rigtige måde

Sjofle figurer fra populære spil.

Der er ikke mange positive ting at sige om censur. Vi lever heldigvis i et land med fri tale så det er ikke noget vi oplever meget til i løbet af hverdagen, men der findes jo lande i verden hvor det er et alvorligt problem.

Tålmodighed betaler sig

FilmTålmodighed betaler sig

Se den mest tålmodige Teemo i League of Legends.

Der er mange situationer i computerspil hvor det er godt at være lidt tålmodig. Ligge på lur lidt og vente på sin modstander. Eller noget så småt som at vente til den svævende platform er tæt nok på til at man kan nå hen til den.

Men nogle situationer er mere ekstreme end andre. Måske sidder man i Dishonored og venter længe til at alle vagterne kigger væk så man kan liste sig ind, eller måske sidder man som snigskytte i Battlefield 3 og venter på det perfekte skud. Det kan godt tage lang tid.

I den første video ser vi en person der spiller død i Call of Duty: Black Ops 2. Altså ved at han ligger på jorden og holder sig i ro. Overraskende nok bliver han ikke opdaget.

Læs mere...

DreamHacks League of Legends turnering afgjort

Flere og flere danske professionelle.

DreamHack foregår i Jönköping i Sverige, og er officielt verdens største LAN event. I 2009 havde de over 200.000 besøgende. Til hver event er der selvfølgeligt en masse turneringer og konkurrencer, og til de seneste events har der også været League of Legends turneringer. 8 hold dyster om førstepræmien som er 125.000 svenske kroner.

League of Legends laver om på tingene

Riot har store planer for tredie sæson men hvad er de?

Ligesom sidste år har Riot planer om betydelige ændringer når næste sæson skal starte. Sidste år så vi ændringer som nye items, ændring af hvordan "jungle" fungerer i spillet og ændringer i Masteries. Men hvad kan vi forvente i år?

FeatureI en Liga for sig

Backstage hos Riot Games, førsterække pladser til verdensmesterskabet i League of Legends.

To gange om måneden hyrer Riot Games, skaberne af League of Legends, en skuespiller til at komme og besøge deres studio i Santa Monica. Skuespilleren er dog ikke hyret til at lave stemme eller bevægelser til en af de nye karakter som hver måned tilføjes til spillet. Derimod er han hyret til at gå rundt på kontoret og snakke med de ansatte, og udgive sig for at være en ny medarbejder.

Største pengepræmie nogensinde i e-sports

League of Legends Season 2 finale.

League of Legends er skabt af en af de tidligere skabere af Warcraft 3 mappet "Defense of the Ancients". Der spilles 5 mod 5 i et strategispil som belønner samarbejde og hurtig tænkning. Det er gratis at spille, og har siden det blev kom ud været en af de hurtigst voksende spil i verden, og har været en kæmpe succes for Riot Games som står bag

League of Legends er blevet hacket

Emails, krypterede passwords, fødselsdatoer og navne lækket. Også Norden er ramt.

I går måtte folkene bag League of Legends komme med den kedelige meddelelse, at spillets servere er blevet hackede, og at der et blevet lækket betydelige mængder oplysninger fra de normalt sikrede systemer.