Just Cause 2

Spotlight

Key events

Just Cause 3 skaber kaos ved Middelhavet i 2015

Og en ny diktator skal straffes

For omkring fire år siden spyttede Avalanche et open-world spil ud, der kun handlede om at lave ravage og være den største poo-flinger mod andre som man kunne være: Just Cause 2. Det var en langt større succes end 1'eren, og siden det kom ud har utallige spillere 'bundet' diverse mennesker, biler, fly eller genstande sammen, der er gjort muligt med spillets gakkede tøjr. Hvis de altså ikke har haft for travlt med at surfe på biler og fly, eller finde på mærkelige stunts. Nederst i nyheden kan I se en stuntmontage fra 2'eren, og måske få inspiration til gakkede ting når fortsættelsen kommer.

Playstation 4 overhaler pc'en i flere år

Avalanche, skaberne af Just Cause-serien, er meget optimistiske på PS4's vegne

Det kom som en overraskelse for rigtig mange, ikke blot gamere, men også udviklere, da Sony annoncerede sine planer om at inkludere 8 GB ultrahurtig GDDR5 RAM i den kommende Playstation 4. Men det er en nyhed, som mange er positivt overraskede over. En af dem er svenske Avalanche Studios, der bl.a. har stået bag de to Just Cause-spil. Ud fra deres foreløbige erfaringer med udviklingsværktøjerne har de en forventning om, at Playstation 4 overhale mange af nutidens hurtige pc'ere de næste fire år.

FilmNarrestreger i Panau

Alt er muligt i Just Cause 2.

Sidste uge lagde vi tre film ud som udstillede fysikken i GTA IV. Men der er jo mange andre spil som ikke er 100% virkelighedstro i deres simuleringer.

Just Cause-drengene rykker til next-gen konsollerne

De svenske udviklere fra Avalanche gider ikke de nuværende konsoller.

Den svenske spiludvikler Avalanche, der stod bag det eksplosive og meget underholdende Just Cause 2, er blandt de første udviklere i verden til at forlade den nuværende konsolgeneration for altid og i stedet fokusere på de næste Playstation- og Xbox-maskiner.

Just Cause har en meget 'lys fremtid', lover udvikler

Svenske Avalanche ser nærmere på et tredje kapitel.

Det kæmpestore Just Cause 2, der i stil med Grand Theft Auto-spillene bød på en åben verden, hvor du kunne ødelægge og rejse frit omkring, har ifølge sine svenske udviklere 'en lys fremtid foran sig'. En fremtid, der meget sandsynligt betyder et tredje kapitel til den kommende nye generation af spillekonsoller.

Avalanche skyder Just Cause 3-rygter ned

"Vi udsender ikke noget spil i 2012".

De seneste dage har nettet genlydt af rygter om, at der var et nyt Just Cause på vej i 2012. Rygterne blev startet af Xbox World Magazine, der for 2 dage siden skrev at "Vores spioner fortæller os at Avalance arbejder hårdt lige i øjeblikket, og at det [Just Cause 3] er sat til udgivelse næste år"

Square Enix satser på top 5

Ikke kun rollespil med kønsforvirring.

Square Enix’ nylige opkøb af Eidos bliver fulgt op af andre initiativer, der skal udvide det japanske firma til nye rumfang. Faktisk indrømmer firmaets ledelse i nye udtalelser, at man hos Square Enix vil være blandt de fem største spiludgivere i verden inden for kun få år.

Just Cause 2

Just Cause 2

Just Cause Chaos.

Jeg forestiller mig at der har siddet et par fyre i kantinen på Avalanche Studios i Stockholm. Den ene lægger sin gaffel fra sig på tallerkenen med Jönssons fristelser, mens han med store armbevægelser forklarer hvor vild han er med den følelse af magt og potens, som han oplever når han spiller Crackdown. Han fortsætter og forklarer at især den uhøjtidelige tilgang samt muligheden for at bruge en storby om til sin egen personlige legeplads for vold og ødelæggelse er to faktorer, som han var særligt begejstret for. En anden mumler med et stykke kartoffel i munden at han i højere grad foretrækker en mere sammenhængende og varieret spilverden som f.eks. Californien-kopien San Andreas. Sådan fortsætter de to fyre lidt frem og tilbage over deres skumle ansjosret, mens en vision for Just Cause 2 langsomt udfolder sig. Pludselig lyder der et råb fra deres ellers meget stille og asociale kollega ovre fra hjørnet: ”Og husk nu den grappling hook. Vi skal have meget mere grappling hook!”

På vegne af den amerikanske regering bliver agenten Rico Rodriguez a.k.a. Scorpio sendt til den asiatiske ø-stat Panau for at opspore en anden agent, Tom Sheldon, samt undersøge den siddende præsident som vidst nok er lidt flosset i kanten. Forventer du nu en højspændt politisk fortælling omkring en enkelt mands forsøg på at vælte en modbydelig diktator, som selv Silvio Berlusconi og Kim Jong Ill kunne lære tips og tricks fra, så risikerer du nok at blive en smule skuffet. Forventer du i stedet action og eksplosioner så er chancerne at Just Cause 2 er lige noget for dig.

Historien er simpelthen så tyndbenet at jeg kan nævne film med Chuck Norris med mere dybde. Mellemsekvenserne er grimme og kluntede. Stemmeførelsen på spillets forskellige eksotiske personer er med så langt ude og karikeret accent, at det virker ufrivilligt morsomt. Nogle gange er undskyldningerne for missionerne simpelthen så latterlige, at jeg bliver i tvivl om hvorvidt forfatterne bag er forsynet men en ordentlig portion selvironi eller bare er helt uden intelligent menneskelig tankevirksomhed. I en enkelt mission skal du redde en pilot fra en mystisk ø, der forårsager flystyrt. Det viser sig at japanske soldater har været bosat på øen siden Anden Verdenskrig og at de har bygget et stort tårn, der skyder flyene ned med kunstige lyn, fordi de endnu ikke har opdaget at krigen er slut. Derudover bærer de rundt på de samme våben som Rico, på trods af at de ikke har været i kontakt med omverdenen i 65 år.

Læs mere...

Masser af DLC til Just Cause 2

Avalanche Social Club?

Svenske Avalanche Studios har fortalt Eurogamer, at selvom der er planlagt masser af DLC til Just Cause 2, vil der være mere end rigelig underholdning i selve grundspillet. Selv når spillets den 15 til 20 timer lange historie er gennemført.

Just Cause 2: Få mere tid i demoen

Optjen minutter og sekunder ved at spille.

Det er kun én dag siden, demoen af Just Cause 2 landede på Steam, PSN og XBLA. Men d skuffede nok en del, at demoen var begrænset til 30 minutters sjov af gangen.

Just Cause 2-demo på XBLA nu*

Plus: MotoGP 09/10 og Lips Classics.

Opdatering kl. 17.30: PS3-ejere kan nu hente både demoen af Just Cause 2 og MotoGP 09/10 via PSN, som endelig er blevet opdateret med ugens nye indhold.