Journey

Journey er et minimalistisk, intimt, anbefalelsesværdigt lille mesterværk og en sand (hehe) fornøjelse på PlayStation 4.

Spotlight

Key events

30th July 2015

Journey - Anmeldelse

5th March 2012

Journey Anmeldelse

2nd July 2011

Journey - Beta gameplay

10th December 2010

Journey - Trailer

Playstation Plus spillene for September.

Sony har akkurat offentliggjort listen over de gratis spil, du som Playstation Plus kunde får i September.

Playstation Plus er klar med deres bud på September underholdning. Som sædvanlig er der to spil til både Playstation 3 og Vita, og 2 spil til Playstation 4 ejere.

Årets Spil 2015: Journey (PS4)

Et beroligende, berigende og betagende gensyn

2015 var året, hvor indie-darlingen Journey fik et comeback. ThatGameCompany-hittet, der udkom til PS3 i 2012, blev i år tilgængeligt til PS4, og det var et absolut fornøjeligt gensyn.

Journey - Anmeldelse

EssentieltJourney - Anmeldelse

Et beduineventyr i ny forbedret opløsning

Juli har indtil videre budt på en uges hedebølge og ellers afsindigt middelmådigt sommervejr. Heldigvis kan nogle af os nu game sig væk til ørken-tan og glohede sandeventyr i That Game Companys Journey til PlayStation 4.

Jeg fik aldrig oplevet Journey til PS3 - nævneværdigt fordi jeg ikke ejer en. Derfor har jeg været über spændt på at få mine fede fingre i PS4-udgivelsen. I den forbindelse vil jeg også gerne give et shout-out til Eurogamers udmærkede anmeldelse af spillet fra 2012.

Spillets præmis og indhold har som sådan ikke ændret sig synderligt, og selvom jeg nok ikke kan afvige helt fra helhedsoplevelsen - fordi det er Journey i høj grad - vil jeg forsøge at understrege, hvor flot Journey tager sig ud på PS4. For det gør det. Ikke på sådan en "ejjjj se en Krøyer"-måde. Sådan seriøst, måbende, ud-af-kroppen-oplevelse flot. Det leger med dig og stemningen ved hjælp af små, effektive justeringer på både lys, lyd- og billedsiden.

Læs mere...

3 virtuelle rejsemål til påsken

Ud og se med Euro G

Længes du efter at komme væk fra dagligdagen til lunere himmelstrøg i påskeferien, men er tvangsindlagt til påskefrokost eller hæmmet af et stramt budget, så fortvivl ikke. Vi har samlet 3 rejsemål, som du kan besøge ganske uden at forlade din kontorstol.

Journey begynder endelig at tjene penge

Langt om længe nyder thatgamecompany godt af deres mesterværk

Udvikleren bag Flower og fl0w, thatgamecompany, er endelig begyndt at tjene penge på deres mesterværk fra sidste år, Journey.

"Spil er ikke gode nok til voksne"

Skaberen af Journey, Jenova Chen, efterlyser mere "intellektuel stimulering".

De fleste interaktive spil er ikke stimulerende nok til voksne, udtaler skaberen af Journey, Jenova Chen.

Journey Anmeldelse

Journey Anmeldelse

Et studie i sand.

Der har været sagt og skrevet meget om Journey, allerede inden udgivelsen. Det seneste produkt fra den hidtil ypperste udøver af "flow" spilbegrebet, Jenova Chen, og hans udviklerteam hos ThatGameCompany har allerede fået indie-elskere op på tæerene verden over. Chen's tidligere produktioner, FLoW og Flower har begge stukket ud fra mainstreamen, og har, om ikke revolutioneret spilmediet, så i hvert fald udvidet rammerne for det.

Og ThatGameCompanys seneste frembringelse er heller ikke lige sådan at putte i en genre-kasse. Selvom at det faktisk går en lille smule mere i retning af mere konventionelle spil i forhold til de tidligere produktioner, er det stadig en sær størrelse, som det er svært at beskrive med simple ord. For det er i høj grad et spil, som har sine egne præmisser og ikke læner sig op af eksisterende konventioner mere end et kort øjeblik ad gangen.

Helt basalt set handler spillet, som navnet også mere end antyder, om en rejse. I dette tilfælde en rejse gennem et mystisk forladt landskab fyldt med sære væsener og gamle ruiner, frem mod en dragende lysstråle der stråler fra toppen af et fjernt bjerg. Til at starte med, er det uden nogen idé om, hvorfor denne rejse er nødvendig. Først i løbet af spillet afsløres det gradvist, hvorfor denne rejse er nødvendig.

Læs mere...

Journey den sidste af tre PS3-eksklusiver

Thatgamecompany vil gerne bredere ud næste gang.

Thatgamecompany, skaberne af følelsesrejsen Journey på vej til PS3 i marts, overvejer nu hvordan de kan få deres fremtidige titler bredere ud, efter afslutningen på en kontrakt med Sony, som lød på tre eksklusive spil til PS3.