Halo: Reach

Spotlight

Key events

Der kan ikke herske tvivl om, at Microsoft er glade for Halo. Ganske forståeligt, når man tager i betragtning, at der siden seriens debut i 2001 er blevet solgt mere end 34 millioner kopier af diverse Halo-spil.

Næste Halo med samme mekanik

343 Industries søger dog en dybere mening.

Efter Bungies farvel til Microsoft og Halo, er Microsofts til formålet skabte spilstudie 343 Industries allerede i gang med at lave det næste spil i serien.

Halo nu helt forladt af Bungie

Klar til nyt mens franchisen fortsætter.

Bungie er nu klar til med alle hænder at gå i krig med deres næste IP. Udvikleren har bekendtgjort, at den seneste banepakke til Halo: Reach samtidig også er den sidste. Hermed siger Bungie definitivt farvel til Halo-universet - i hvert fald for de næste 10 år, hvor udgiveren går fra at hedde Microsoft men Xbox 360 som eksklusiv platform til at hedde Activision med pc, PS3 og Xbox 360 som platforme.

Bungie leger med navn til nyt spil

4 guddommelige ordlyde på bordet.

Bungie er færdige med Halo. Ihvertfald de næste 10 år. Udgiveren hedder nu Activision og markedet hedder pc og PS3 oveni hatten på Xbox 360.

Top 20 spil i Danmark lige nu

Halo: Reach! Playstation Move! Mafia II.

Endnu en uge er gået i den virkelige verden. Vi er blevet ældre, marginalt klogere og måske lidt mere taknemlige for at Solen trods alt er en del af solsystemet, selvom de fede tider i strålerne bestemt er ved at være ovre. Men vi, danskerne, har også købt flere spil til samlingen, og her er ugens Top 20 med en liste over de tyve mest solgte spil på tværs af platformene.

Bungie dropper spilmotoren bag Halo

Bygger sit kommende spil op fra bunden.

Bungie har med Halo: Reach mere end blot en ikonisk spilserie at sige farvel til. Den forestående overgang fra Microsoft til Activision som udgiver betyder også et farvel til de mange hundrede millioner dollars og arbejdstimer lagt i skabelsen af teknologien, der gennem ni år har drevet Halo-serien, senest via Halo: Reach som vi anmeldte forleden.

Halo: Reach sælger blandet i DK

Forskellige syn på dagens præmiere.

I dag lanceres Halo: Reach i butikkerne. Det er Bungies sidste spil for Microsoft de næste 10 år, hvor det bliver Activision der får lov at dække produktionsomkostningerne på et helt nyt franchise til flere formater end blot Xbox 360.

Halo: Reach får omstart og nultolerance.

Fik du din kopi tidligt? Synd.

Bungie er klar til morgendagens lancering af Halo: Reach. Det samme er størstedelen af butikkerne på tværs af klodeen - alt sammen til tonerne af overvejende god kritik og vemodig afsked med franchiset, der mere end noget andet har defineret og båret Xbox på tværs af to konsolgenerationer.

Halo: Reach

Halo: Reach

Som i gamle dage.

Jeg er taget ud til Microsofts danske kontorer, for at spille Halo: Reach - spille det igennem. Jeg når cirka 90 procent og må derfor starte forfra på færdigversionen hjemmefra denne sidste weekend før udgivelsen. Jeg klarer den igen plus de sidste ti. Det var dét værd.

Bungies sidste spil eksklusivt til Xbox 360 er for nylig blevet lækket til diverse pirathjemmesider, så Microsoft og Bungie er ekstremt forsigtige, og det er derfor udelukket andre end pressen at få en kopi af spillet før udgivelsesdatoen.

Jeg undrer mig dog lidt over balladen, det kan trods alt ikke være ret mange mennesker på verdensplan, der reelt kan komme til at spille en sådan piratkopi online, og dermed er salget af spillet næppe truet i nogen synderlig grad. Omvendt er det selvfølgelig principielt et kæmpe problem, og der skal jo heller ikke mange pirater til, for at afsløre spillets historie på forhånd, og dén kan jeg efterfølgende godt forstå skal være hemmelig.

Læs mere...

Ingen prisstigning på Xbox LIVE i DK

Amerikanerne og briterne mindre heldige.

Microsoft lagde ugen ud med at bebude prisstigninger på Xbox LIVE Gold-abonnenementet. I USA lød stigningen på 10 dollars mere om året - et relativt ubetydeligt beløb.

Respawns første spil endnu ikke defineret

West og Zampella starter helt fra bunden.

Ophavsmændene til begge Call of Duty: Modern Warfare, har - efter de blev fyret af Activision og skabte deres eget spilstudie - endnu ikke defineret formen eller indholdet af deres første spil. At det skal støttes og udgives af EA står dog allerede klart.

Halo: Reach straffer snydetampe

Almindelige spillere også i fare.

Bungie har i starten af ugen proklameret, at der vil blive slået hårdt ned på snydere og anden usportslig opførsel i deres kommende magnum opus, Halo: Reach.

Halo: Reach får Firefight Mode

Populært multiplayer videre i ny form.

Ved et E3-relateret event i aftes i Los Angeles bekræftede Bungie, at multiplayerdelen Firefight fra Halo ODST med co-op vender tilbage i det nye Halo: Reach.

Halo: Reach midt i september

Får input fra 2,7 mio. beta-testere.

Bungie har i en pressemeddelelse hos Yahoo Finance afklaret udgivelsesdatoen for deres sidste Halo-spil nogensinde (i hvert fald indenfor de næste ti år).

Halo: Reach

Velkommen hjem.

Alt efter temperament kan man både argumentere for at Bungie og Microsoft lavede en svine- og/eller en genistreg, da de lagde en adgangsbillet til Halo: Reach betatest i Halo 3: ODST. Det har sikkert solgt et par ekstra kopier af ODST, men omvendt sikrede det også at alle havde den samme mulighed for at komme med i betatesten, og at deltagerne må forventes at være fans af Halo serien.

Straf for at forlade Halo-spil

Bungie vil slå hårdt ned på kujoner.

Bungie vil tage kærlig hånd om alle, der før tid forlader multiplayer-sessions i Halo: Reach, enten på grund af manglende evner eller på grund af et iltert temperament.

Halo: Reach er årets mest ventede

Mario og Xbox 360-titler højt på ønskelisten.

Analysebureauet GamePlan Insights viser i en ny kortlægning af de mest ventede spiltitler, at Halo: Reach og Super Mario Galaxy 2 bliver årets største hits.

Halo: Reach sendt til tælling

Overbelastet efter stor tilmelding.

Betatesten af Bungies sidste spil i Microsoft-eksklusivt regi, Halo: Reach, har fået en turbulent start efter overrumplende mange tilmeldinger.

Sony gør kur til Bungie

Lokker med lækker hardware.

Bungies aftale med Activision, som parterne slog hånd på i går, har endnu ikke vist sig i konkrete annonceringer af nye projekter. Det hindrer dog ikke Sony i at byde udvikleren velkommen til Playstation 3, og det med en ny offentliggørelse, der ikke bærer et eneste gran usikkerhed i sig.

Bungie takker farvel til Halo

Efter Reach, og det løse.

Samarbejdet mellem Bungie og Activision vil ikke få mærkbare konsekvenser for det kommende Halo: Reach, der debuterer til Xbox 360 i løbet af efteråret.

Halo: Reach beta bliver kort

Halo: Reach beta bliver kort

To en halv uge med onlinekampe.

Beta-perioden for Halo: Reach bliver ikke en månedlang fornøjelse, der varer lige indtil spillets lancering til efteråret.

Tværtimod er den officielle besked fra Microsoft og Bungie, at betaen kun vil stå på i 2½ uge. Showet begynder helt præcist den 3. maj og slutter helt præcist den 19. maj. Her kan alle, der eksempelvis har fået adgang til betaen ved at eje Halo: ODST eller tilhøre den hårde kerne, boltre sig med en række nye spilmodes, som Bungie gradvist åbner op for. I første omgang bliver tre game-modes tilgængelig, men med få dages mellemrum rystes posen med nye måder at skyde hinanden på.

Halo-serien har en tradition for korte beta-perioder, da også Halo 3 kun bød på få ugers smagsprøver – dog lidt længere end Reach.

Læs mere...

Activision skal udgive Bungies spil

Endelig mulighed for flere spilformater.

Activision og Bungie er i dag indgået en aftale for i første omgang 10 år, hvorunder Activision skal fungere som udgiver af "det kommende store spilunivers fra Bungie".

Loyale Halo 2-fans med i Reach beta

Loyale Halo 2-fans med i Reach beta

Microsoft belønner den hårde kerne.

Microsoft vil belønne loyale Halo 2-fans med gaver som både en tak og et "undskyld" for lukningen af Halo 2-serverne den 15. april.

Den bedste af gaverne er uden tvivl en invitation til multiplayer-betatesten af Halo: Reach, der starter den 3. maj. Tidligere på ugen fortalte vi ellers, hvordan kun indehavere af Halo 3: ODST var sikret adgang.

Den samme hårde kerne af Halo 2-fans vil desuden modtage tre gratis måneders abonnement på Xbox Live Gold og et engangsbeløb på 400 Microsoft Points, kan det læses i en kopi af en e-mail sendt fra Microsoft, offentliggjort på udvikleren Bungies forum.

Læs mere...

Halo: Reach beta datosat

Halo: Reach beta datosat

Kun for indehavere af Halo ODST. Go go!

Bungie har afsløret startdatoen for beta-testen af Halo: Reach.

Den 3. maj bliver det muligt at indløse den betakode, der følger med ved købet af Halo: ODST, som udkom sidste år.

Der bliver altså ingen åben beta lige umiddelbart, så hvis du vil være blandt de første, der prøver Bungies næste kraftanstrengelse, må det blive til en tur ned i den lokale og købe ODST. Vi forudser store indhug i beholdningen af ODST efter dagens offentliggørelse.

Læs mere...

Halo: Reach

Måske det flotteste spil til Xbox 360 ever.

Måske det flotteste spil til Xbox 360 ever.

Halo Reach presser X360 til grænsen

Bungie tryller videre med koden bag Halo 3.

Bungie har i et interview med Edge fortalt i nærmere detaljer, hvordan de har optimeret og videreudviklet den i forvejen hårdtarbejdende kode bag Halo 3 til at drive deres åbne spilverden i Halo Reach.

Halo Reach

EBgames fik sjovt nok fat i dem først.

EBgames fik sjovt nok fat i dem først.

Halo: Reach beta i foråret

Halo: Reach beta i foråret

Sikret adgang for ejere af Halo 3: ODST.

Microsoft har i kølvandet på den eksplosive debut-trailer for storsatsningen Halo: Reach bekræftet, at den ventede betatest af spillet starter i foråret 2010 - omtrent et halvt år før endelig udgivelse.

Og hvordan får man adgang? Det gør man såmænd ved at være indehaver af Bungies seneste Halo-afkom, Halo: ODST (læs anmeldelse), som kan viftes som bevis og altså automatisk adgangsbillet når tiden er inde til at registrere.

Vi vil gerne indrømme på Microsofts vegne, at denne måde at holde gang i spilsalget er temmelig smart, såfremt man har en række fans. Og skal vi ikke bare slå fast, at Halo er det produkt, flest gamere forbinder med spilafdelingen af Microsoft i dag. Eller i hvert fald enten respekterer eller hader dem mest for. PS3-fanboys gælder ikke.

Læs mere...