Halo: Combat Evolved Anniversary

Key events

I dag for 10 år siden - altså d. 14. marts - lancerede Microsoft Xbox i Europa. Xbox' officielle hjemmeside er blevet opdateret med en tidslinje for at markere dagens jubilæum. Tidslinjen begynder i 2000, hvor Bill Gates afslører planerne om Xboxen på GDC 2000 med ordene: "Jeg præsenterer Xboxen, som vi beskedent har valgt at kalde Konsolspillenes Fremtid."

Halo: Combat Evolved Anniversary Anmeldelse

Halo: Combat Evolved Anniversary Anmeldelse

Spiller det stadig i HD 10 år senere?

Det er lidt underligt at skulle gå tilbage og anmelde et spil som Halo. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har spillet det originale Halo og alle efterfølgerne en del. Så jeg er måske en smule forudindtaget, og samtidigt er det ikke just hver dag, at man oplever at et spil bliver genudgivet efter 10 år med opdateret grafik, men med selve gameplayet så godt som uændret. Hvilke kriterier skal man bedømme det på?

Efter Bungie blev løsrevet fra Microsoft Game Studios, skabte Microsoft 343 Industries specifikt til at håndtere deres Halo franchise fremover. Udover tidligere ansatte fra det hedengange Pandemic Studios har 343 Industries også fået nogle folk direkte fra Bungie, så forhåbentlig er Halo som serie i gode hænder.

Men det første spilprojekt fra studiet er altså dette remake, som er lavet som en fejring af 10-års jubilæet for Halo: Combat Evolved.

Læs mere...