Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Spotlight

GTA V sandsynliggjort af flere spor

Rockstar North pønser på noget.

Rygter. Ønsketænkning, Spin. Kald det hvad du vil, men at Rockstar North i disse dage og uger pønser på noget vedrørende næste Grand Theft Auto, er svært ikke at tage op til overvejelse.

Nye rygter om GTA V

Spøjse domæner, fejl i CV.

De fleste tipper hårdt på, at Rockstar Games ikke var færdige med Grand Theft Auto efter udgivelsen af GTA IV, som siden udgivelsen er blevet udbygget med DLC-indholdet Lost & Damned samt The Ballad of Gay Tony.

Mindre stress og depression af voldsspil

Doktor taler for spil som fin adspredelse.

er bliver sagt mange ting om spil og der er mange fortalere såvel som modstandere af spil generelt. Men når snakken går på de voldelige spil, har tendensen hidtil været et overfokus på at det i princippet er skadeligt - især hvis der er tale om personer med stress og depression.

Nye rygter om Grand Theft Auto V

R*-tester hævder at have spillet det.

Det er altid en lidt ambivalent situation, når der opstår rygter om spil, der ikke er offentliggjort endnu. For hvilken værdi har et rygte? Det er jo hverken sandt eller falsk.

GTA IV DLC endelig til PS3 og PC

Rockstar nærmest undskylder for ventetiden.

Der skulle gå omtrent et år før PS3- og PC-ejere skulle blive begavet med de to DLC-pakker til GTA IV, som fornylig blev udgivet samlet under navnet Grand Theft Auto: Episodes of Liberty City.

GTA V endnu ikke i produktion

Ingen ny sandkasse i 2010.

Dan Houser sagde i fredags indirekte i et interview med The Times, at Grand Theft Auto V endnu ikke er i produktion - på trods af at GTA IV nu endelig er afsluttet med den nylige udgivelse af The Ballad of Gay Tony (læs vor anmeldelse).

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Med udgivelsen af Grand Theft Auto 4 gav udviklerne Rockstar Games en gave uden lige til spilverdenen. En videreudvikling af det allerede etablerede franchise, men så alligevel en komplet revolution af serien. Som om at Rockstar Games er blevet inspireret af deres eget spil prøver de, ligesom gangsterne i spillet, at udnytte deres kunder til at betale endnu mere til deres voksende imperium.

Men folkene bag Grand Theft Auto er rigtig dårlige gangstere; de har ikke forstået at fortynde stoffet til masserne for at tjene tykt på de abstinensfyldte hjerner hos verdens GTA-afhængige. De udgiver nemlig nu – for anden gang – en udvidelse til det originale Grand Theft Auto 4, der ligesom den første i rækken er ligeså propfyldt, hvis ikke mere, med action, mærkelige twists og syndige forbrydere – og tilmed til en pris der er til at forstå.

The Ballad of Gay Tony lyder jo umiddelbart ikke særlig mafia-undergrunds-gangster-agtigt, men det er fordi, at det er det heller ikke – til at begynde med. I rollen som Luis Lopez - en horende, hårdtslående, geværsvingende antihelt – arbejder du for byens tidligere ukronede nattelivshelt Gay Tony. Gay Tonys tidligere så populære natkulbber er ikke hvad de har været, og problemerne er ved at stige ham til hovedet sammen med rusen fra de stoffer, han indtager (som hovedpersonen på politisk korrekt vis som sædvanligt ikke vil indtage). Dermed er scenen sat for Liberty Citys forbryderunderverden til at udøve sin indflydelse over den uheldige Gay Tony. Som hans håndlanger bliver det din opgave at spille ”musklerne” i partnerskabet, og indenfor den første times spil har du både scoret en løs tøs på et diskotekstoilet, deltaget i Ultimate Fighting-lignende ’cage-fights’, og tortureret en forbryder ved at skyde golfkugler efter ham på et par hundrede meters afstand.

Læs mere...

Gay Tony har stærke sexscener

Og stoffer nok til en solid voksenmærkning.

Kontrolorganet BBFC har afsløret, at der er nogle ‘stærkt’ sexede scener i det kommende DLC ’The Ballad of Gay Tony’ til Grand Theft Auto IV på Xbox 360.

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Mere sjov på andres bekostning.

Jeg kommer til at savne Johnny Klebitz, den oprørte anti-helt fra The Lost and Damned. Jeg kommer til at savne hans tungsindige tilstedeværelse, hans adelige næses bekendte kontur, og jeg kommer til at savne hans meget faderlige måde at håndtere et oversavet jagtgevær på. Det nye DLC-kapitel til GTA IV betyder at gamle venner trækker sig tilbage i skyggerne, mens tidligere biroller træder frem i søgelyset. Klebitz og hans rockerbande træder et par skridt tilbage og baner vej for Liberty Citys partymiljø: pengeødslende, kokain-befængte afskum, hvis neonslørede tilværelse hurtigt passerer med en overflod af dekadens.

Nyt GTA IV DLC får en dato

Ballad of Gay Tony til Halloween.

Rockstar har annonceret, at den næste DLC-pakke til Grand Theft Auto IV vil være tilgængelig via Xbox Live den 29. oktober.

Intet GTA V i år

Red Dead, Max Payne 3 og Mafia II i stedet.

Take Twos øverste chef, Ben Feder, har dræbt samtlige rygter om at Grand Theft Auto V skulle udkomme næste år, men interessant nok benægter han ikke planerne om spillet.

GTA V i 2011, mere GTA IV DLC på vej

Rockstar slet ikke færdige med at negle biler.

Todd Mitchell fra Kaufman Bros. Equity Research har overfor Eurogamers søstersite, GamesIndustry.biz, forudsagt at der efterfølgende den forestående DLC-pakke 'The Ballad of Gay Tony' til GTA IV på Xbox 360 vil udkomme minimum to DLC-pakker i 2010 - disse muligvis endda også til PS3-versionen af spillet. 2010 vil for øvrigt også danne rammer om et helt nyt franchise i Rockstars portefølje i og med det nyligt offentliggjorte spil Agent.