Gary Grigsby's War in The East

Spotlight

FilmSe 2. Verdenskrig på 7 minutter

Video viser hvordan fronterne rykkede sig dag for dag i Europa

Gary Grigsby's War in the East: Lost Battles - Anmeldelse

Hexpansionen mod Øst fortsætter i denne udvidelse til det monumentale krigsspil War in the East

Key events

FilmSe 2. Verdenskrig på 7 minutter

Video viser hvordan fronterne rykkede sig dag for dag i Europa

Indrømmet, dette er kun marginalt relevant at vise på et website om computerspil. Men enhver der spiller krigsspil ved, at krigsspillere, wargamers, er diskussionslystne, ja, nærmest rethaveriske når det kommer til udveksling af meningsløs paratviden.

Gary Grigsby's War in the East: Lost Battles - Anmeldelse

Gary Grigsby's War in the East: Lost Battles - Anmeldelse

Hexpansionen mod Øst fortsætter i denne udvidelse til det monumentale krigsspil War in the East

Midt i al snakken om nye gamingkonsoller og next-gen grafik, glemmer man let, at der findes en (af)krog af internettet hvor ord som 'hexagoner' og 'turbaseret' ikke er gået af mode. Men hvis man ud fra billederne tror, at der her er tale om et banalt papskubberspil, kunne man ikke tage mere fejl. War in the East-serien, og den nye udvidelse Lost Battles, har en del tilfælles med de gamle brætspil, såsom hexagonalerne og det relativt prunkløse 2D bræt, men det er altså et spil der kræver masser af CPU kraft, med regler der på visse punkter kan konkurrere med danske skatteregler i kompleksitet, og kompromisløs realisme i opbygningen af enhederne. Vi er, med andre ord, lysår fra din bedstefars hyggelige brætspil med et par terninger og nogle tabeller.

Her vil vi henvise til vores fuldbårne anmeldelse af Østfront spillet.

War in the East er en moderne fortolkning af krigen på Østfronten. Selvom det er turbaseret er det i virkeligheden, rent designmæssigt, et hybridprodukt der får det bedste ud af begge verdener: adrenalinsuset fra realtime strategispillene og den mere eftertænksomme turbaserede genre der opstod på drengeværelserne i 1970'erne.

Læs mere...

Retrospektiv: 200 års krigspil

I år fylder krigspillet 200 år. Gæt hvem der opfandt det? Se vores Hall of Fame.

I år er det 200 år siden at to tyske officerer opfandt krigsspillet. I 1812 havde tyskerne i en årrække igen og igen fået tæv af Napoleon, og man mente, at der skulle nye midler i brug hvis man skulle have en chance for at slå den lille korsikaner på slagmarken.

Gary Grigsby's War in The East

Gary Grigsby's War in The East

Hexpansion mod øst

Indenfor computer wargaming bliver det ikke finere end Gary Grigsby og hans spilfirma 2by3. Hans værk går tilbage til computerens barndom og tæller ikke mindre end 33 titler. Det første spil han lavede var Guadalcanal Campaign i 1982, og siden er der kommet nyt fra ham regelmæssigt. Flere af hans spil er deciderede klassikere indenfor genren: Steel Panthers og War in Russia - begge spil har været på min harddisk.

Særligt War in Russia udmærkede sig. Det var, hvis man ellers var interesseret i militær historie, en fantastisk gengivelse af kampene på Østfronten. Et billede er bedre end tusind ord - på samme måde kan et krigsspil erstatte hundrede historietimer, og der er ingen tvivl om at War in Russia satte standarder for historisk korrekt gengivelse og skala af den største front i Anden Verdenskrig.

Grigsby's stamtræ er som sagt uforligneligt. Med War in The East er han endelig vendt tilbage til Østfronten efter afstikkere til den amerikanske borgerkrig, Stillehavskrigen og moderne krig. Men 'noblesse oblige', adel forpligter, som franskmændene siger.

Læs mere...