Final Fantasy XIII

Spotlight

Key events

FeatureLav spil til kunst med Prisma

App kan forvandle spil til små kunstværker.

Engang imellem kommer en spiljournalist uforvarende til at kalde et spil kunst. Vi skal ikke her diskutere, om spil kan være kunst. Den tager vi måske en anden gang. Men hvad hvis spil lignede kunst?

FeatureEr det her verdens sørgeligste cover?

Noget tyder på ulykkelig kærlighed

Nogle gange vil man bare give sin kæreste noget godt. Det er der heller ikke noget galt i, for den eneste ene fortjener da det bedste der findes. Man vil altid gå det ekstra skridt, for at se sin udkårne trække på smilebåndet, og værdsætte den givne gestus for altid.

Final Fantasy 15 bliver måske et action-RPG

Square Enix: "Fart og action er nøgleord for os".

Square Enix antyder, at et kommende Final Fantasy 15 måske bliver et action-eventyr. I et interview med Edge fortæller Yoshinori Kitase, producer på Final Fantasy XIII-2, at man bestemt ikke er blind for den udvikling der foregår i RPG-genren i øjeblikket.

Derfor kiksede det for FFXIII

Manglede samlet vision og brugertests.

I et interview med udviklermagasinet Develop, løfter Square Enix' Motomu Toriyama og Akihiko Maeda sløret for nogle af de ting, som kom i vejen for at gøre det trettende spil i Final Fantasy-serien til den megasællert, som der var lagt op til.

Square Enix satser på top 5

Ikke kun rollespil med kønsforvirring.

Square Enix’ nylige opkøb af Eidos bliver fulgt op af andre initiativer, der skal udvide det japanske firma til nye rumfang. Faktisk indrømmer firmaets ledelse i nye udtalelser, at man hos Square Enix vil være blandt de fem største spiludgivere i verden inden for kun få år.

Millioner af spil solgt i marts

Heavy Rain! GOW III! FF XIII! BFBC2!

Marts var en uhørt god måned set fra en spillers synspunkt. Aldrig har vi set så mange store spil udgivet på nært sagt samtlige platforme - og aldrig har flere af disse solgt i over en million eksemplarer i løbet af en måned.

Final Fantasy XIII

Final Fantasy XIII

Hård prøvelse.

Året er 1997. Final Fantasy VII kommer til PS1 og sætter sig straks på tronen som det bedste RPG til konsol efter tidens standarder. Siden Cloud har vi fulgt Squall og Tidus blandt andre i store episke værker, der omfatter hele verdener, konspiraci og korruption. Jeg blev øjeblikkeligt dedikeret fan af serien, og har lige siden været de fleste af spillene helt igennem. I dag fortsætter den sidste fantasi efter lang tids venten - og en hel masse skepsis.

Spillet er anmeldt på Xbox 360, hvortil spilæsken inkluderer 3 disks hvis opgave det er at levere det 100 timer lange eventyr. Uden videre tøven, bevæbnet med 7 liter energidrik, smider jeg det i box’en for at se, hvad der er i vente. Forventningerne er store – er det virkeligt så lineært, som der har været tale om? Kan vi forvente os endnu et storspil og ikke mindst hvilken historie bliver denne gang serveret? En ting er sikkert, den kvindelige, stærke hovedperson Lightning har en skæbnesten i alt det her virvar.

”De tretten dage efter vi vågnede, var starten på slutningen”, fortæller en pige i den underskønne intro, mens alle vores helte befinder sig i et tog, der er ved at blive evakueret. Herefter tager det fart og efter 2½ timers hektisk, måbende flot introduktion i et dekadent stålmekka, lander vores helte - alle l’Cie-mærket - i et krystalliseret, forvredent vandlandskab. Dødsdømt af mærket, der giver dem magiske egenskaber, kan de så begynde deres spæde skridt på en kongerejse, der vil sende dem igennem alt fra det ophidsende til det triste, fra voldeligt til uskyldigt – fra mekanisk til sjæleligt.

Læs mere...

Xbox 360 har ikke brug for 250 GB HD

Speciel er ikke lig med nødvendig.

Microsoft har tidligere produceret specialversioner af Xbox360 med 250 GB harddisk i forbindelse med lanceringerne af Modern Warfare 2 og Forza Motorsport 3, og i sidste uge blev endnu en specialversion offentliggjort i forbindelse med den kommende udgivelse af Final Fantasy XIII.

Final Fantasy I + II på vej til iPhone

Klassisk RPG-serie griber til lommen.

Square Enix er i færd med at lave deres hæderkronede rollespil Final Fantasy I og II til iPhone. Det blev i dag afdækket via en kort pressemeddelelse. Første spil udkom oprindeligt i 1997 til Nintendo Entertainment System.

FeatureFinal Fantasy XIII

Mere fokus på action risikerer at skuffe.

Solen er ved at gå ned over dag to ved E3 2009. En svedende og træt samling spil journalister fra USA og Europa får mast sig ubehageligt sammen omkring bordet i baglokalet hvor interviewet skal finde sted. De står klar med deres kameraer og mikrofoner, og indrømmet er de ikke i godt humør. De kæmper om at høre igennem larmen, der vælter ud fra nærstående showrooms, og det har været en lang dag, ja, en lang uge.