Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Nu med 90 procent flere engle.

Den klassiske japanske RPG-genre har stået stille meget længe, bortset fra nogle meget outrerede forsøg på nyskabelse, som aldrig rigtig er slået igennem. Senest så vi selveste Final Fantasy træde lidt ved siden af efter manges mening, og det har generelt ikke gået alt for godt for Square Enix’ RPG-afdeling, som ellers plejede at hive millionerne hjem uden problemer. Derfor kunne det undre, at de valgte af udvikle det allernyeste spil i Dragon Quest-serien til Nintendo DS – eller hvad? Selv om Nintendos lille vidunder ikke ligefrem skriger next-gen, så er den vanvittigt udbredt, og udviklingsomkostningerne må have været betragteligt lavere. Økonomisk set kan dette spil altså være en fornuftig satsning, men kan den notorisk konservative serie stadig holde vand, især uden for Japan? Vi har klistret et par englevinger på ryggen for at udforske himmel og jord i Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies.

Yuji Horii og hans team hos Level-5 forstår at skabe en stemning. Da dette er det niende spil i Dragon Quest-serien (hertil kommer adskillige spinoffs), så er stilen efterhånden lagt meget fast. Og der er altid en barnlig glæde ved at fyre op for spillet og støde på alle de klassiske fjender, man efterhånden kender så godt. Der er de evigt smilende Slimes, de flagermusagtige Drackys, de hidsige Mischievous Moles og så videre. Altid foregår i en nuttet fantasy-verden med pseudo-kristne overtoner, og historien er holdt på det lette, humoristiske plan. Dragon Quest-spillene er Final Fantasys simplere, men også hyggeligere fætter, og det niende kapitel i serien er ingen undtagelse.

Denne gang spiller du en engel, der er faldet ned fra himlen og er blevet et menneske. Din opgave er nu at redde menneskeheden og opsamle såkaldt ”benevolessence”, lad os oversætte det til ”godhedsessens”, så du kan genvinde dine englekræfter og konfrontere dem, der er ansvarlige for at sende dig ned på jorden. Dette skal helst gøres uden at brække sig i lårtykke stråler over den tossegode kristne pussenussethed, men der er mere under overfladen end man skulle tro, og heldigvis er der jo som altid også en masse klassisk udforskning og kamp. For kæmpes, det skal der, og selv om du er en engel, så er det åbenbart ikke noget problem at slå titusindvis af skabninger ihjel med våben og magi i løbet af spillet. Det kan man vist kalde skæbnens ironi.

Læs mere...