Dota 2

Spotlight

Mød stemmen bag The International 4

Valve kårer igen verdensmestrene i Dota 2. Der er en dansker med bag linierne

FilmDe korte nyheder fra Eurogamer

Et potpourri af ugens vigtigste nyheder

Dota 2 - Anmeldelse

Kongen vender tilbage

Kendt Dota 2 kommentator fyret

"James is an ass" lyder det fra Valve-boss Gabe Newell

James "2GD" Harding er et ganske kendt ansigt i Dota 2. Han har været vært og kommentator for nogle af de aller største turneringer (og mindre events), og var senest vært i den igangværende major i Shanghai, som han nu er blevet fyret fra.

The International 2015 var - som de fleste nok er bekendt - en Dota 2 turnering, hvor verdens bedste hold har kæmpet om, at vinde en bid af den hidtil største præmiepulje ved en e-Sportsturnering til dato (Psst, der var over 122 mio. kroner på spil).

Alle danskere slået ud af The International 2015

Verdensmesterskabet i Dota 2 er i fuld gang

Det årlige verdensmesterskab i Dota 2, The International, er godt i gang, og med en samlet præmiepulje på 18 millioner dollars, omkring 120 millioner danske kroner, er både pres og forventninger tårnhøje.

EA kasserer LoL-konkurrent

Dawngate får ikke lov til at vise sine kræfter som MOBA

En af verdens største spiludviklere og udgivere, Electronic Arts, har måtte se i sandheden i øjnene når det gælder deres MOBA-projekt og efterlade markedet til de etablerede, som Riot's League of Legends og Valve's Dota 2. Dawngate, som spillet blev døbt, har ikke levet op til EA's forventninger, så nu har de simpelthen valgt at stoppe Waystone Games' udvikling af spillet og aflyse udgivelsen.

Mød stemmen bag The International 4

Valve kårer igen verdensmestrene i Dota 2. Der er en dansker med bag linierne

På Eurogamer.dk hygger vi en gang imellem på vores egen Twitch-kanal, men streaming, og ikke mindst kommentering, af computerspil og eSportsturneringer har også vokset sig rigtig stort og seriøst.

Følg med i 'The International' gennem noob-venlig Twitch

Vil du følge med i årets helt store gaming-turnering, men kender du ikke noget til Dota 2? Kig med her

Det er ikke tit at man ser en præmiesum på hele $10,627,940, og det er heller ikke tit, at man kan generere så meget interesse for en turnering, der blot handler om ét enkelt spil. Det er ikke desto mindre tilfældet for Dota 2's 'The International'. Hele $4,888,852 står på højkant til førstepladsen, hvorefter resten af pengene er delt ud i forskellige mængder, til de resterende finalister og helt ned til 13./14. pladserne.

ESL One - Dota 2 turneringsresultater

Find ud af, hvordan det gik i den store 1,1 million Dota 2 turnering, og se hvem der erobrede førstepladsen

ESL One turneringen havde en masse action at byde på, og selv de hold, der var i mindre favør, viste sig at give modspil.

DOTA 2-streamer bliver berøvet midt i sin stream

Bevæbnet indbrudstyve tvinger sig til værdier

Sajedene er en populær streamer. Kvindelig gamer med hang til DOTA 2. Omkring 6 timer siden, blev hun dog forbløffet, da to indbrudstyve havde tvunget sig adgang til hendes bopæl. Streamen kørte videre, og de mange seere så med, da en bevæbnet indbrudstyv tømte hendes værelse for værdier.

GabeN om Source 2, CS:GO Linux og Ricochet 2

Valvebossen tog imod spørgsmål på Reddit

Valve-chef/flot fyr Gabe Newell, har afsluttet sin Reddit AMA(udført for at støtte Valve's velgørenhedsindsats for Seattle's børnehospital), og har i den forbindelse givet nogle uddrag af hvad virksomheden render rundt og roder med.

Flyvende fantasihund med gevir solgt for $38.000

Kosmetisk ændring til dit 'pakæsel' i DOTA 2 gik for svimlende beløb

I DOTA 2 kan man efter en endt kamp være den heldige vinder af kosmetiske ændringer til de forskellige figurer i spillet. Det kan f.eks. være et par handsker i anderledes farve til din yndlingshelt eller som oftest et flammende, funklende nyt våben til den helt, du aldrig spiller.

Dota 2 kan nu spilles lokalt

LAN-understøttelse til populært onlinespil

Det populære onlinespil Dota 2 kan fra og med i dag spilles over et lokalt netværk, det bekræfter producenten Valve.

Når koreanske Dota-kommentatorer går amok

Dendi! Dendi! Dendi! Dendi!

Der er de kommentatorer, der med begejstring i stemmen formår at gøre transmissioner af sportsbegivenheder yderligere fængende, og så er der dem, for hvem fascinationen tager overhånd og formidlingen ender i kaos.

Dota 2 - Anmeldelse

Dota 2 - Anmeldelse

Kongen vender tilbage

Vi befinder os i sommeren 2010. Den amerikanske spilgigant Valve har netop annonceret, at de arbejder på efterfølgeren til en af alle tiders mest populære fan-modifikationer, WarCraft III-spiltypen Defence of the Ancients, og ingen kan rigtig blive enige om, hvorvidt det er godt eller skidt.

På den ene side står kritikerne, herunder Blizzard Entertainment, der mener, at Valve burde lade Dota-varemærket blive hos spillerbasen, på den anden står alle ja-sigerne, der klapper i hænderne af begejstring over, at en af branchens mest respekterede firmaer står bag Dota 2.

Spoler vi tiden frem til i dag, taler tallene sit eget tydelige sprog. Dota 2 er det mest populære spil på distributionstjenesten Steam og har næsten 330,000 samtidige spillere. Det er selvfølgelig noget mindre end den direkte konkurrent League of Legends, der kan prale af op mod 5 millioner, men sidstnævnte har også haft et par års forspring. Først nu, nemlig, træder Dota 2 ud af det betastadie, der har holdt det fra masserne i det forgangne halvandet år, og dermed kan kampen begynde.

Læs mere...

Populært onlinespil frigivet til masserne

Dota 2 udkommet efter mangeårigt beta-testforløb

Dota 2 er fra og med i dag tilgængeligt for alle at spille, det bekræfter spillets udvikler Valve, der dermed slutter det to år lange beta-testforløb.

DOTA 2 under udvikling til Android og iOS

Men hvornår det kommer, det ved Valve ikke engang.

Valve har tænkt sig at brede sin tilstedeværelse ud på andre platforme end bare pc og konsoller, når det gælder de næste års spiludviklinger. Og det bliver sågar med ret utraditionelle bud på hvilke kendte spilserier, der skal fungere til Android og iOS.

DOTA 2 Beta Preview

DOTA 2 Beta Preview

Det er ikke spillet, men spillerne det kommer an på.

Jeg er ved at blive blød i det, eller også er jeg ved at blive gammel. Måske begge dele. Måske er jeg blevet slatten og melet, som en overmoden frugt der er klar til kompostbunken, for Dota 2-betaen straffer mig.

Det kan meget vel være, at jeg har brugt for lang i komfortabelt selskab med det imødekommende og enormt succesfulde beslægtede League of Legends, med dets blide tutorials, hjælpsomme replays og fintunede matchmaking. Set side om side, ligner et spil som LoL nu en ædel fægtekamp, hvor modstandere angriber og riposterer, hvorimod Dota 2 er en nådesløs kamp på slagværd, hvor en forkert bevægelse betyder skamfering eller endda døden.

Hvad mere er, mens LoL-modstandere måske kan sende vidende blink til hinanden, i takt med at de finter og stikker, er der adskillige eksempler på Dota 2 spillere der praktisk taget spytter hinanden i ansigtet. Som i det originale Dota, er der heller ikke i Valve's Source Engine opdatering nogen form for sympati. Det er ikke derfor du spiller det. Og det er heller ikke hvad du forventer fra opdateringen af et spil, hvis begynder-guide ganske simpelt hed "Velkommen til Dota. You suck." Højdepunkter inkluderede en sektion om "FORNÆRMENDE ALMINDELIGE NOOB ITEM-FEJLTAGELSER", du der fornærmende nye person du.

Læs mere...

Valve: Dota 2 lige om hjørnet

Beta-version kastes for løverne

Dota 2 vil være i hænderne på tusinder af fans inden for den nærmeste fremtid, lyder det i dag fra Dota-udvikler IceFrog.

Nyt spil i gang hos Valve?

Stemmen bag GlaDOS afsløret på Twitter.

Ellen McLain, en skuespillerinde af kød og blod, men som kendes bedst af gamere som stemmen bag blandt andre GlaDOS i Portal, Overwatch i Half-Life og værtinden i Team Fortress 2, har formået at afsløre, at et nyt spil er på vej fra Valve.

DOTA 2 rygter intensiverer

Mulig afsløring ved Gamescom i august.

Det tyder på, at Valve Software tænkt sig at løfte sløret på DOTA 2 ved næste måneds offentligt tilgængelige spilmesse Gamescom i Köln, Tyskland. Spillet er den officielle efterfølger til Warcraft III modifikationen Defense of the Ancients (DotA).