DoDonPachi: Blissful Death

DoDonPachi Blissful Death Anmeldelse

Ingen genrer definerer oldschool arkade-action meget bedre end shmups, de gammeldags grillbar-shootere. Du styrer dit lille fartøj vertikalt eller horisontalt, og så er det ellers dig mod rov, som oftest i et forsøg på at redde din planet fra en fjendtlig invasion fra rummet. DoDonPachi Blissful Death (kendt i Japan som Dai Ou Jou) til iPhone og iPad er ingen undtagelse. I rollen som en cybernetisk Elemental Doll (!) skal du i dit lille rumskib blæse al modstand af vejen, og det bliver ikke meget mere rendyrket end her.

Shmup-genren har to ubestridte mestre. Treasure er den første, og de formår altid at indbygge en meget finpoleret finesse i alle deres spil. Den anden er Cave, som i dén grad mestrer de vilde, næsten for kaotiske bullet hell-spil. Blissful Death kommer fra sidstnævnte team, og kendere vil vide, at det betyder sindssyg action fra start til slut.

I gamle dage var denne genre ekstremt simpel. Du havde dit skib, og så gjaldt det om at pløkke aliens og samle powerups. Men enkelheden blev efterhånden krydret med forskellige systemer. I R-Type fik du en lille sonde, som du hele tiden skulle placere korrekt i forhold til dit skib, og i Gradius måtte du overveje temmelig grundigt, hvilke powerups, du ville bruge. De bedste eksempler på genren har formået at introducere en enkelt gimmick eller to, som ændrer hele oplevelsen, og dét er Cave selvfølgelig mestre i.

Læs mere...