Dead or Alive 5

Dead or Alive tilføjer brystrystende funktion

Tecmo giver deres fans hvad de vil have

Det er ikke nogen hemmelighed at en stor del af fokus i Dead or Alive spillene er de letpåklædte kvinder. Det er også fint nok - det har da sin charme at kunne vælge hver sin topmodel og så gå i totterne på hinanden.

FilmFemmes fatales i computerspil

Stærke kvinder der kan tage hvad de vil ha'.

Stærke kvinder er populære i mange medier. Kvinder, der ved, hvad de vil have og forstår at tage det. Det er også et koncept, vi kender til i computerspil. I de seneste år har kvinder fået mere fremtrædende roller i computerspil. Det er ikke længere sådan, at deres eneste rolle er som prinsessen, der gang på gang skal reddes. De slår igen, og de slår hårdt.

Eurogamer.dk podcast #15: En på tæven

Ny mand på holdet, Neonxaos, fortæller uden blusel at han har slået folk ned 12.400 gange i Streetfighter.

Podcasten består idag af Mark Elsberg, Janus Hasseriis, Jonatan Allin og Martin Wiinholt.

Dead or Alive 5

Dead or Alive 5

Letpåklædt lammetæv

På engelsk har man et begreb, der hedder "guilty pleasures". Der findes ikke nogen dansk oversættelse, der dækker det engelske begreb fuldt ud, men vi snakker noget, man skammer sig en smule over at nyde. Dead or Alive-serien fra Tecmo har altid været en af mine allerstørste guilty pleasures, på godt og ondt. Spillets udviklere har helt fra starten valgt at fokusere kraftigt på bryster, ikke bare som blikfang, men som decideret tema. Jeg kunne svøbe det bedre ind og forsøge at bortforklare det ud fra alle mulige filosofiske synsvinkler, men det er jo sandt. Det er utrolig svært at forklare folk, at der rent faktisk er tale om et meget gennemtænkt og dybt fightingspil, når skærmen er fyldt med svulmende barme og yderst sparsom beklædning. Det er dog faktisk tilfældet, og det femte kapitel i serien er mere komplekst end nogensinde. Barmene er til gengæld også vokset et par størrelser, så forklaringsproblemet er endnu mere akut. Dead or Alive 5 er landet, og det kører sin umiskendelige stil hele vejen. Men man skal ikke skue hunden på hårene.

Fightingspil er populære for tiden, og udvalget er enormt. Derfor har det femte kapitel i Tecmos fightingserie mildest talt en udfordring foran sig, i form af Tekken Tag Tournament 2, Persona: Arena, Mortal Kombat, Street Fighter IV, Marvel vs Capcom 3 og mange flere. Det var ikke tilfældet da Dead or Alive 4 udkom i januar 2006, hvor det stort set var det eneste reelle fightingspil, man kunne få til Xbox 360. Derfor overså folk de mange ting, som spillet gjorde rigtigt, da der simpelthen ikke var noget at sammenligne med. Faktum er dog, at spillets onlinedel havde funktioner, der var langt forud for deres tid. Der var velfungerende lobbyer, mulighed for at stå på standby, der var forskellige turneringssystemer og endda tag battles med online co-op. Flere af funktionerne har konkurrenterne slet ikke kunnet implementere. Her for nylig udtrykte Namco f.eks., at det ikke ville være muligt at spille tag battles med to personer på samme team online pga. lag, men det lykkedes altså fint for Dead or Alive for seks år siden, uden at nogen løftede et øjenbryn. Dead or Alive 5 bringer alle disse funktioner tilbage, plus en masse nye, som vi kommer til senere. Det skal Tecmo i dén grad have ros for.

use-asset="article:9"

Læs mere...

FIFA 13 stormer ind på salgslisterne

En mio. kopier i England alene i første uge.

Der er som altid godt gang i salget af det årlige fodboldspil fra EA, FIFA 13. De første salsgtal er ankommet fra England, og de fortæller om én mio. solgte eksemplarer alene i den første uge på markedet. Det svarer med andre ord til, at 1,5% af Storbritannien ejer spillet.

Dead or Alive 5 - De nye figurer

Fortrin eller fremskridt?

Dead or Alive-serien har altid fået på puklen for at være "simplere" end de rivaliserende serier. Teknisk set kan der være noget om sagen, hvis man ser på fx manglen af sidesteps, men kompleksiteten i selve gameplayet er på mange måder fuldstændig på højde med spil som Tekken, og hold-systemet (som de fleste kender som "counters") føjer et ekstra lag af psykologisk terror til, som ingen andre fightingspil kan matche.