Counter-Strike: Global Offensive

Spotlight

Key events

CS:GO spiller laver vildt ace med AWP

"Nu laver jeg et ace, se lige"

Når man laver et ace i CS:GO, så er der en følelse af overlegenhed der strømmer gennem kroppen. Adrenalinen kører, håndfladerne sveder, og hjertet banker, alt imens samtlige medlemmer af modstanderens hold nu ligger vandret.

Eurogamer Guide: De 10 bedste hold i CS:GO

Vi vurderer hvem der fortjener at være den absolutte elite

Professionel Counter Strike har sjældent set så stor opbakning som nu, og med den udvikling som eSport i det hele taget oplever, så er niveauet selvfølgelig også højt. Men hvem er egentlig de bedste hold i verden, når der ingen fast liga er, hvor alle deltager og kæmper om én universel titel som "verdensmester"?

Her er CS:GO holdene til IEM Katowice 2016

Se hvem du skal heppe på

IEM Katowice i Polen er et af årets største eSports-turneringer, og CS:GO holdene er så småt klar til, at sparke turneringen i gang. Men hvem skal du egentlig heppe på, når det hele løber af stablen i dag? Vi bringer her en guide til holdene, og hvem de er, så du ikke er i tvivl om, hvem der skal have din fulde opmærksomhed (og støtte).

Se Fnatic JW smadre al modstand i Counter Strike

Noscope, flickshot og collateral.. hvad mere kan man forlange?

Fnatic og SK Gaming tørnede sammen i ESL Pro League Season 3 i går, og sikke en kamp det var. Fnatic fejede gulvet med SK Gamings danske besætning og producerede nogle helt sindssyge øjeblikke. De svenske giganter så helt uovervindelige ud.

Dev1ce er årets danske eSports-stjerne

Det 20-årige stortalent er skudt til toppen

Astralis er knapt blevet stiftet, før de allerede høster priser både ude og hjemme. Holdet fik en udmærket 3. plads ved Game Show i Vilnius tidligere på måneden, og i går fik holdets største stjerne, Nicolai "dev1ce" Reedtz, overrakt præmien som årets eSports-stjerne i Danmark. Det er første gang prisen bliver uddelt, i den ellers 7. udgave af Danish Game Awards.

Eurogamer Guide: De 5 bedste hold i CS:GO

Vi giver vores bud på hvilke hold, der er verdens fem bedste for tiden

Professionel Counter Strike har sjældent set så stor opbakning som nu, og med den udvikling som eSport i det hele taget oplever, så er niveauet selvfølgelig også højt. Men hvem er egentlig de bedste hold i verden, når der ingen fast liga er, hvor alle deltager og kæmper om én universel titel som "verdensmester"?

Dansk tophold har fundet nyt hjem

questionmark og ex-TSM hedder nu Astralis

Holdet som før var kendt som TSM - og senest questionmark - har nu fundet sig til rette i en ny organisation. Det nye hold hedder Astralis, og består af de dygtige danskere cajunb, Devve, Dupreeh, Karrigan og Xyp9x. Med sig har de den tidligere CS 1,6 stjerne, Danny 'zonic' Sørensen, som skal agere coach for de danske verdensstjerner.

Fnatic vinder første Counter Strike LAN i 2016

Svenskerne var simpelthen urørlige

Gårsdagens finale i SL i-League StarSeries XIV (også bare kendt som Starladder Series), bød på en regulær magtpræstation fra Fnatic, der stod overfor de brandvarme spillere fra Na'vi. Sidstnævnte hold fik dog ikke et ben til jorden, i en kamp der aldrig rigtigt nåede at blive spændende.

Svensk firma lancerer Counter Strike inspireret modetøj

Her er jakken du skal bevise du kan bære

Vi er stadig ved at komme os over, at Valve har lanceret en tøj-kollektion baseret på Counter Strike. Ikke at der er noget galt i det, men det kunne altså godt have været kønnere - hvilket det forhåbentlig også bliver, med brugernes egne designs der rammer hylderne.

Se kortfilmen om Danmarks bedste Counter Strike spiller

Nicolai "device" Reedtz er blandt den absolutte elite

Team SoloMid er det bedste danske hold i Counter Strike for tiden. Det er spillerne karrigan, cajunb, dupreeh, Xyp9x og device der udgør den nuværende opstilling, i et af de mest frygtede Counter Strike hold i verden.

Bomben er plantet, du er én mod fem, og din pistol er dit eneste våben. Hvad gør du? Brager du ud fra dit skjul i forsøget på at nakke et par fjender, eller sniger du dig stille og roligt hen mod bomben, for derefter at afmontere den når alle er gået?

I professionel Counter Strike, så sker der tit nogle vanvittige ting. Nogle vildere end andre. Men når man egenhændigt formår, at skyde hele modstanderholdet i sænk - og endda kun med sin pistol - så er det bestemt værd at vise frem.

ESL og ESEA slår sig sammen om ny CS:GO liga

Bliver den største liga i spillets historie

Counter-Strike: Global Offensive får sig nu en pænt stor turneringsliga. ESL og ESEA har slået hoveder sammen, og ud af eksplosionen kom ESL ESEA Pro League frem; den største i spillets historie. Der vil være to divisioner: En fra Nordamerika og en fra Europe, med tolv holv per division. De kæmper om en fælles pulje på $1 million.

Mød verdens største Counter-Strike-turnering

...med over halvanden mio. kroner i præmier

Her femten år efter dets oprindelige lancering er Counter-Strike stadig populært, ja, faktisk er det større end nogensinde. Og vi kan ikke få nok af det, hverken som spillere eller tilskuere.

CS: GO får nyt De_Train

Med både små og store ændringer

Det er bane der er elsket af mange, og hadet af mindst lige så mange andre: De_Train. Nu har den fået sig lidt af en makeover, der kan betyde store skift på den professionelle scene når kampen lander på De_Train. Banen er nemlig blevet genopbygget fra bunden af for at forbedre udseendet, samt for at gøre det en mere balanceret oplevelse i konkurrencesituationer.

GabeN om Source 2, CS:GO Linux og Ricochet 2

Valvebossen tog imod spørgsmål på Reddit

Valve-chef/flot fyr Gabe Newell, har afsluttet sin Reddit AMA(udført for at støtte Valve's velgørenhedsindsats for Seattle's børnehospital), og har i den forbindelse givet nogle uddrag af hvad virksomheden render rundt og roder med.

Uhyggeligt: Det spøger i Counter-Strike

Valve opdaterer populært skydespil i anledning af Halloween

Tidligere på aftenen blev en bruger af internetforummet Reddit vidne til en uhyggelig hændelse i Valves populære skydespil Counter-Strike: Global Offensive.

Copenhagen Games starter snart

Nogle af verdens bedste gamere deltager, så der er god grund til at kigge forbi

Dem af jer der er så heldige at bo i hovedstaden kan godt aflyse jeres aftaler for de næste par dage. Fra kl. 14 i dag og indtil den 31. marts er der nemlig Copenhagen Games i Øksnehallen, hvor der er mulighed for at se både amatører og professionelle dyste i blandt andet League of Legends, Fifa '13 og CS:GO.

Counter-Strike: Global Offensive - Anmeldelse

Counter-Strike: Global Offensive - Anmeldelse

Bomben er plantet på konsol og pc.

Med mere end 27 millioner solgte eksemplarer på verdensplan tager Counter-Strike-serien plads blandt spilmediets absolutte mastodonter. Det populære skydespil, der debuterede som en modifikation af Half-Life tilbage i 1999 og siden har set gentagne kommercielle udgivelser, nyder især opmærksomhed fra det kompetitive e-sports-miljø, hvor der årligt spilles om mange millioner kroner i store turneringer, der transmitteres og live-kommenteres over hele kloden.

I skrivende stund er de to primære Counter-Strike-udgivelser, Counter-Strike 1.6 (2003) og Counter-Strike: Source (2004) hhv. det andet- og tredjemest spillede spil på Valves Steam-distributionstjeneste, hvilket slår en tyk streg under seriens fortsatte popularitet og relevans i en branche, der ellers synes mættet af førstepersonsskydespil.

I lyset af ovenstående er det selvsagt ingen smal sag, når et nyt Counter-Strike rammer markedet, og i særdeleshed ikke når en sådan udgivelse omfavner konsollerne også, der ellers traditionelt har set sig snydt for kampene mellem terrorister og anti-terrorister. Global Offensive er undertitlen på den dugfriske Counter-Strike-udgivelse, der i skrivende stund er at finde på både Xbox Live Arcade, PlayStation Network (dog endnu ikke i Europa) og Steam og har til mål at skyde gang i en ny Counter-Strike-æra.

Læs mere...

Counter-Strike: Global Offensive Preview

Counter-Strike: Global Offensive Preview

Kan Valve tilfredsstille to målgrupper på én gang?

Det kan være svært at være ny i et FPS. De andre kender banerne, våbnene og kontrolopsætningen bedre end du gør. Forestil dig den fornemmelse med et FPS, der er blevet nørdet i et årti, og forestil dig muren, man løber imod, når man vil ind på banen.

Det er tilfældet med Counter-Strike af Minh "Gooseman" Le og Jess Cliffe, et spil, der startede sin karriere som en ydmyg modificering af Half-Life 1. Siden udgivelsen er adskillige shooters og spilserier kommet og gået, og efterhånden er eSport begyndt at få opmærksomhed i en bredere del af befolkningen end tidligere. Siden dengang Counter-Strike første gang så dagens lys, er controllerne på konsoller gået over til twinstick setup'et, som gør shooteren til en lettere tilgængelig genre uden for keyboardets og musens ellers totale dominans.

Der er sket meget siden da, og det kan føles næsten ligegyldigt at prøve at komme ind i kampen i et spil som Counter-Strike nu.

Læs mere...

Counter-Strike har udviklet sig

Se de_dust 2 på tværs af CS, CS:CZ. CS:S og CS:GO.

Counter-Strike har henover et årti været, og er stadig, et af ​​de mest populære spil i FPS genren. Og selvom det måske ikke lige forekommer sådan i ens hukommelse, har Valve fulgt med tiden hele vejen igennem. Nå ja, bortset fra med selve gameplayet, men det skulle ifølge en klode af e-sportsudøvere netop være styrken. Der bliver ikke pillet ved det!

Betatest af Counter-Strike: GO i kalenderen

Betatest af Counter-Strike: GO i kalenderen

Pc bliver prøveklud med to klassiske baner.

Vi har tidligere rapporteret, hvordan betatesten af CounterStrike: Global Offensive blev udsat på ubestemt tid.

Men Valve har i starten af denne uge slået det fast, at betatesten - som bliver eksklusiv på pc - gøres tilgængelig fra den 30. november for alle som har en beta key.

Til at starte med vil to kendte baner være tilgængelige, nemlig Dust og Dust2.

Læs mere...

Counter Strike GO-beta udskudt

Counter Strike GO-beta udskudt

Valve: Fundamentale fejl skal udbedres.

Valve meddeler, at den længe ventede Counter Strike Global Offensive-betatest er udskudt på ubestemt tid.

Det var ellers planen, at betatesten skulle være påbegyndt i oktober måned, men det var en plan, der ikke kom til at holde stik.

Udskydelsen skyldes angiveligt en række fundamentale fejl ved grundspillet. Fejl, der bl.a. er blevet udpeget i samarbejde med professionelle Counter Strike-spillere, der i en periode nu har testet spillet for Valve.

Læs mere...

Counter-Strike genopstår

Kommer til pc pg konsol næste år.

Valve har i dag løftet sløret på Counter-Strike: Global Offensive, en genfortolkning af den kendte modifikation til Half-Life, der skulle ende som den primære katalysator indenfor eSport som den drives den dag i dag.