Combat Mission: Fortress Italy

Spotlight

Combat Mission: Gustav Line - Anmeldelse

Nyt modul i Combat Mission tager på tur i det italienske.

FilmVideo Combat Mission: Fortress Italy

Verden er af lave når wargamere også begynder at lave trailere. Nej, helt seriøst, så er CMFI en af vores hemmelige laster.

FilmCombat Mission Fortress Italy trailer

Levende billeder fra Battlefronts seneste wargame opus

Combat Mission: Fortress Italy - Anmeldelse

Taktisk kamp i støvlelandet under Anden Verdenskrig.

Key events

Combat Mission: Gustav Line - Anmeldelse

Combat Mission: Gustav Line - Anmeldelse

Nyt modul i Combat Mission tager på tur i det italienske.

Man skal ikke tro at man kan slappe af i Combat Mission. Sådan har det altid været. Det er ikke et spil hvor man tegner nogle streger på et kort og læner sig tilbage for at se hvordan det går. Combat Mission er hårdt, museskade-inducerende, sejt arbejde der, hvis man sover i timen, straffer spilleren ubønhørligt for taktiske fejl. Det er både spillets styrke, men også, hvis man ikke har temperament til at micromanage hele bataljoner, nok får nogle til at trække næsen til sig. Men der er ikke nogen vej udenom. Hvis man vil have realismen og den rene historiske vare, og det får man i Combat Mission, er det nødvendigt at spilleren er med hele vejen.

Det nye i Gustav Line modulet, der forudsætter, at man ejer foregående Italy mod, er en masse nye enheder og køretøjer der gør det muligt at genskabe kampene omkring Monte Cassino, Salerno og Anzio. Tyskerne har fået de legendariske Fallschirmjäger (faldskærmstropper for de uindviede), og de allierede har fået englændere, polakker og kiwier. På udstyrssiden er der tale om kampvogne, Brummbär, Nashorn, Elefant, Wolverine, Sexton og Priest (velkendte navne for os Squad Leader relikvier).

Se hvad vi bedst kan lide ved det nye Combat Mission i denne 1 minut lange video:

Læs mere...

Nyt modul på vej til Combat Mission

Der er fallschirmjäger og som enhver ved rimer det på Cassino

Næste kapitel i Battlefront's Combat Mission serie er i støbeskeen. Denne gang kommer serien lidt højere op i støvlelandet. Vi skal en tur til Salerno, Anzio og Monte Cassino, stednavne der, hvis man kender lidt til 2. Verdenskrig, rimer på det ene massive allierede nederlag efter det andet.

Årets Spil 2012: Krigsspil

I de kommende dage vil vi kåre Årets Spil 2012. Der er fjorten kategorier og her er den første.

Der findes ikke nogle spil på markedet i dag der simulerer en kampplads bedre end Combat Mission: Fortress Italy. Alle relevante faktorer bliver taget med i betragtning når et spil Combat Mission går i gang og Battlefront, skaberne af Combat Mission, springer ikke over nogle gærder i spillet.

Film: Fortællinger fra en virtuel slagmark

En internetfilm i spillefilmslængde om et imaginært slag i Normandiet, 1944.

Nogle gange, når man halv-apatisk drysser rundt i det babylonske internet, falder man over noget ekstraordinært, som en eller anden har lavet derude, ikke fordi han fik penge for det eller fordi han skulle, men bare fordi han kunne. Det er sjældent, men når det sker, bekræfter det, et kort øjeblik, ens tro på internettet som institution.

Combat Mission: Fortress Italy - Anmeldelse

Combat Mission: Fortress Italy - Anmeldelse

Taktisk kamp i støvlelandet under Anden Verdenskrig.

Kongen af de taktiske krigsspil, Battlefront, er kommet med en stand-alone udvidelse til Combat Mission: Battle for Normandy, der udkom sidste år og som blev Årets Strategispil hos Eurogamer.

Det nye spil hedder Combat Mission: Fortress Italy (CMFI) og omhandler, som navnet mere end antyder, kamphandlingerne i Italien mellem amerikanerne og aksemagterne. Udover de nye enheder, passende sicilianske huse og træer, lover det nye modul forbedringer i form af noget længe ventet grafisk kærlighed.

Tyskerne får nye Luftwaffe enheder, bl.a. den notoriske Hermann Göring Division, amerikanerne får Rangers. Men spillets virkelige stjerne er den italienske hær. Italienerne var jo, må man sige, fra tid til anden et ufrivilligt komisk indslag i Anden Verdenskrig. De overgav sig ofte nærmest før der blev skudt på dem, og deres udstyr og uniformer har siden været kilde til en vis moro blandt fans af militærhistorie. Særligt den grønne fjer i baretten på Bersaglieri tropperne (den har de vist nok stadig i dag) virker en anelse anakronistisk, men det er jo en del af charmen ved at anføre Mussolini's fineste i kamp.

Læs mere...