Call of Duty: Black Ops

Spotlight

Key events

100 millioner har spillet Call of Duty

Den største digitale hær i mands minde

Flere end 100 millioner spillere har gæstet Call of Duty-serien siden udgivelsen af det fjerde spil, Modern Warfare, det bekræfter Activision Blizzard.

Activision-medarbejder bedrog sig til 160.000 kr.

Brugte penge fra et PR-arrangement til bryllupsplaner

Activisions britiske afdeling er blevet genstand for en kedelig sag om medarbejdersvindel. En chef for underafdelingens PR-bureau er blevet dømt for bedrageri for i alt 19.000 britiske pund, svarende til 165.000 danske kroner.

Sådan scorer du en pige i Call of Duty

Søger (k)ærlig CoD-gamer. Billetmærke 1337.

Når nu verden er så ondt og kynisk et sted, at man bliver pure afvist af tøserne på Zen eller Bernhardt når man tropper op i sin Gears of War t-shirt, hvordan skal man så have held med at finde kærligheden i livet?

FeatureDe mest solgte spil i 2011

Det er regnskabets time! Her er de 20 mest solgte titler fra året der gik.

Så er stemmerne (eller rettere salgstallene) optalt, og vi kan nu bringe den endelige og definitive top-20 over de mest solgte spil i Danmark i hele 2011.

Er COD: Black Ops 2 under udvikling?

Activision registrerer endnu et domænenavn.

At Activision udgiver et nyt Call of Duty til vinter, er så sikkert som amen i "jamen, han skød først!". Og hvis spillet skal følge tendensen fra de seneste år, bliver årets skud på stammen udviklet af Treyarch, der stod bag Call of Duty: Black Ops til pc og konsol tilbage i 2010.

CoD: Elite klar til dedikerede servere

Men er først klar til PC i 2012.

I forbindelse med den nys afholdte Pan Vision Playground havde Eurogamer.dk fat i Digital Operations Manager Sam Bennett fra Activision til en snak om det kommende Call of Duty: Elite, hvor vi fik svar på et par af de spørgsmål vi havde om tjenesten.

Info om Black Ops DLC 3*

Fem nye baner. Nu opdateret med dato*

Opdatering torsdag: Datoen er nu blevet bekræftet for Xbox 360s vedkommende. DLC-pakken udkommer den 28. juni til en pris af 1200 MS Points.

Apple skyld i de store spils død

Casual games ændrer spilindustrien.

For blot 6-7 år siden var det at være rigtig gamer for mange nogenlunde lig med at stege sin mad henover en overclocket pc på gulvet foran sin tv-konsol placeret på alter-aksen ved TV'et foldepunkt - i øvrigt sikkert med en intermistisk halvvæg af alle de rigtige spil som halvhjertet barriere mod sollyset udenfor.

Black Ops Escalation pack til maj

Fem nye baner til Treyarchs shooter.

Banepakke nummer to til Call of Duty: Black Ops er i starten af denne uge blevet offentliggjort, endnu en gang som tidsbegrænset eksklusiv på Xbox 360 til at starte med.

Krigsspil hjælper soldater med traumer

Færre mareridt efter simuleret kamp.

En videnskabelig undersøgelse foretaget af professor Jayne Gackenbach ved Grant MacEwan University i Canada påviser, via eksperimenter foretaget på to grupper á 98 hjemvendte soldater, at krigsbaserede skydespil som Call of Duty kan hjælpe soldaterne med traumer såsom voldsomme mareridt.

Modern Warfare 3 uden ny spilmotor

IW vil ikke modarbejde sig selv.

Næste Call of Duty fra Infinity Ward, som i øjeblikket rygtes på tegnebrættet i fællesskab med Sledgehammer Games, vil blive baseret på en videreudvikling af den efterhånden aldrende Infinity Engine, og ikke en ny spilmotor.

Call of Duty udbygges af Beachhead

Imens drejes nøglen på Guitar Hero.

Bobby Kotick, chef for udgiveren Activision, har i dag offentliggjort to lukninger af eksisterende spilserier og tilføjelsen af endnu en udvikler på Call of Duty-franchiset.

Steam solgte for 5 mia kr. i 2010

Valve i front på digital distribution.

Valve omsætter stort på deres digitale distributionsservice Steam, hvorfra de sælger pc-spil fra alverdens spiludviklere, store som små.

Sure gamere ødelægger spilbranchen

DØ, DIN FUCKING NOOB!

Til spørgsmålet om, hvad der er spilindustriens største problem, mener Treyarchs community manager Josh Olin, at den negative holdning, mange spillere går online med i dag, dræner os alle. Og han har vel egentlig fat i noget dér.

Black Ops online skadet på PS3

Treyarch arbejder intensivt på at fikse.

Efter patch 1.04 i tirsdags er PS3-versionen af Call of Duty: Black Ops blevet en om muligt endnu mere skæmmet online-oplevelse.

Black Ops får stor patch inden længe

Black Ops får stor patch inden længe

Forbedring af spawn-points m.m.

Treyarch arbejder i øjeblikket hårdt på en snarlig implementering af patch 1.04 til Call of Duty: Black Ops.

Arbejdet på forbedringerne står i øjeblikket på og er per dags dato nu nået det tredje og sidste stadie før den endelige interne godkendelse.

Blandt de mange forbedringer nævner community-mand JD_2020 via det officielle forum tiltag som gøre det sværere at snyde samt at spawn-points bliver udvalgt med nøjere omhu, så også spawn-camping bliver sværere. Desuden bliver sniper-riflens præcision forbedret en smule.

Læs mere...

Gran Turismo 5 bedst sælgende spil i DK

Slår Black Ops, FIFA, Assassin's C:B og NFS.

Nye tal fra ChartTrack viser, at Gran Turismo 5, som blev lanceret onsdag i sidste uge, på mindre end en uge har formået at placere sig på førstepladsen blandt de bedst sælgende spil i Danmark lige nu.

Pc-patch til Black Ops gør tingene værre

Pc-patch til Black Ops gør tingene værre

Fejl som ramte få rammer nu de fleste.

I går udgav Treyarch en opdatering til både singleplayer- og multiplayer-delene af Call of Duty: Black Ops til pc.

Desværre har denne patch formået at forværre den aktuelle fejl, så den nu rammer de fleste fremfor nogle få, som oprindeligt var grunden til at Treyarch lavede opdateringen i det hele taget.

Black Ops på pc har siden lanceringen for en uge siden haft problemer med lockups relateret til processoren, og dette problem synes nu at være blevet endnu større.

Læs mere...

Black Ops sælger for 3.5 mia på 5 dage

"Underholdningsindustrien største udgivelse."

Activision har regnet lidt på salgstallene for Call of Duty: Black Ops og er kommet frem til at Treyarchs Kolde Krigsshooter har omsat for 100 mio dollars mere end Call of Duty: Modern Warfare gjorde sidste år indenfor en periode på 5 dage efter lanceringen.

Top 20 spil i Danmark lige nu

Hvad købte befolkningen i sidste uge?

Vi er i øjeblikket midt i slutspurten før årets sidste store spil er frigivet og julesalget for alvor sætter ind.

Mystisk fejl i Black Ops

Spil missionen om og kryds fingre.

"Error dodj for xmodel c_rus_spetznaz_body2_g_upclean has more than 160 bones (see console for details) press A for exit". Denne kryptiske fejlmeldning er dukket op hos flere spillere, mens de skyder fæle russere i Call of Duty: Black Ops banen 'Rebirth', der bygger op til det helt store klimaks i singleplayer kampagnen.

Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Hårdt sort.

Call of Duty: Black Ops, årets dyreste spilproduktion og samtidig mest hypede spil, er landet - og det skuffer på flere punkter.

Treyarch har fået frit lejde til at lave årets Call of Duty, nu ude af Infinity Wards skygge og helt alene på scenegulvet. Og det forpligter. Men årets allerede mest solgte actionspil er på ingen måde en innovation i genren, nej, det er nærmere et skridt tilbage for Call of Duty som franchise og en rejse tilbage på FPSens tidslinje.

Treyarch er muligvis Activisions nye darling, men de synes at være blevet forblændet af egne evner for fyrværkeri og markedsførsingscamouflage til i kernen at levere en shooter for den tænkende spiller. Det lyder som et hårdt angreb, men det må være fair med noget payback efter disse mange ugers mediestorm, som vi til dels selv har været en, om end frem til nu upartisk, del af op til lanceringen. Don't believe the hype!

Læs mere...

Black Ops indtjener 2 mia. på en dag

Mest indbringende spil-lancering til dato.

Ifølge Activision har Call of Duty: Black Ops nu overtaget æren, som det mest indbringende spil, ja som den mest indbringende underholdnings-lancering, nogensinde. Alene i Nordamerika og Storbritannien, har spillet intjent 360 mio. dollars på førstedagen. Det svarer til den næsten 2 milliarder danske kroner. Og det er som sagt endda ikke hele verdensmarkedet der er talt med.

Arkadespil gemt i CoD: Black Ops

Spil i fugleperspektiv. Nak zombier.

Call of Duty handler for de fleste om præcisionsskydning fra et førstepersonsperspektiv, men i Black Ops, som udkommer i dag, er det muligt at spille et mini game fra det klassiske fugleperspektiv kendt fra den gode gamle spillehal.

Activisions chef er en magtens mand

16. mest indflydelsesrige i verden.

Den britiske webside AskMen.com og deres læsere har stemt chefen for Activision, Bobby Kotick, ind på en 16. plads, på en liste over årets 49 mest indflydelsesrige mænd i verden.

Ned på maven i Black Ops

Plus! 14 onlinebaner bekræftet.

Treyarch har som følge af ønsker fra den eksisterende spillerbase omkring Call of Duty-serien valgt at justere på muligheden for at lægge sig på maven i Call of Duty: Black Ops.

CoD: Black Ops systemkrav på pc

Kan køleskabet klare strabadserne?

Activision og Treyarch har frigivet minimumskravene til pc-versionen af Call of Duty: Blacks Ops. Spillet udkommer på globalt plan den 9. november til pc, samt PS3 og Xbox 360.

Bungie dropper spilmotoren bag Halo

Bygger sit kommende spil op fra bunden.

Bungie har med Halo: Reach mere end blot en ikonisk spilserie at sige farvel til. Den forestående overgang fra Microsoft til Activision som udgiver betyder også et farvel til de mange hundrede millioner dollars og arbejdstimer lagt i skabelsen af teknologien, der gennem ni år har drevet Halo-serien, senest via Halo: Reach som vi anmeldte forleden.

Black Ops: Komplet liste over grej

Våben! Camouflage! Ekstraudstyr!

Treyarch har frigivet den komplette liste over våben, ekstraudstyr til våben samt camouflage i Call of Duty: Black Ops, som udkommer den 9. november til pc, Xbox 360 samt PS3 og desuden Wii og DS i specielle varianter.

Black Ops multiplayer i detaljer

Plus! Wager match trailer indenfor.

Treyarch afslørede sent i aftes lidt om multiplayerdelen i Call of Duty: Black Ops, nogenlunde samme tid som de fortalte om den igangværende betatest.

CoD: Black Ops beta er i gang

CoD: Black Ops beta er i gang

Intern test med "tusindvis fra Activision".

Da Treyarch endelig løftede låget for ny information om Call of Duty: Black Ops i går sen aften dansk tid, viste forventningerne om afdækningen af en offentlig, eller i det mindste lukket, betatest for et antal udvalgte dødelige sig at være ønsketænkning.

Josh Olin, Treyarchs Community Manager, fortæller, at der lige nu kun er planer for den allerede igangværende betatest internt blandt Treyarch og forgreninger ud i Activisions netværk af udviklere.

"Vi er allerede i gang med en betatest af Black Ops i fællesskab med en række af Activisions spiludviklere."

Læs mere...

Treyarch: Black Ops beta er fake

Treyarch: Black Ops beta er fake

Olin: "... starter ikke før jeg siger det".

Treyarch, udviklerne af Call of Duty: Black Ops, har dementeret rygtet om en forestående betatest af spillet, som vi skrev om i går.

"Der var ikke tale om officielle annoncer fra os. Som altid: Hvis det ikke er mig, der siger det, er det ikke officielt!", skriver Josh Olin, Community Manager hos Treyarch, via Twitter.

Sikke et temperament, ellers. Ingen Xbox 360-eksklusiv betatest for nu, altså.

Læs mere...

Black Ops beta kun på Xbox 360?

Black Ops beta kun på Xbox 360?

Starter den 1. september.

Den amerikanske fanside cod7blackops.com har henover weekenden spottet en lokal Google Ad-kampagne, hvori det med få og præcise ord nævnes, at betatesten af Call of Duty: Black Ops starter den 1. september - udelukkende på Xbox 360.

At betatesten hermed skulle være eksklusiv for Xbox 360, kunne hænge nogenlunde logisk sammen med den aftale, udgiveren Activision og Microsoft indgik tilbage i juni, som betyder DLC-materiale til Xbox 360-versionen af Black Ops en måned før det bliver tilgængeligt på PS3 og pc.

Hvorvidt en PS3- og pc-beta af spillet muligvis er planlagt med start en måned senere, ved vi dog ikke. Det virker lidt usandsynligt, eftersom Black Ops udkommer den 9. november. Men hvem ved?

Læs mere...

29 film fra Gamescom 2010

Nye HD-glimt fra et væld af kommende spil.

De sidste par dage har den offentligt tilgængelige spilmesse Gamescom fundet sted i Köln, Tyskland.

CoD: Black Ops har det største budget

Activisions dyreste spil til dato.

Øverste general hos Activision, Bobby Kotick, har afsløret at Call of Duty: Black Ops er den største investering i virksomhedens historie, ikke mindst grundet et massivt reklamebudget, som skal hjælpe med til at skære gennem det enorme væld af udgivelser, der typisk ligger i første halvdel af vinterhalvåret.

Call of Duty forbliver uden abonnement

Activision: Nul ekstra penge op af lommen.

Der har i de seneste uger verseret rygter om at Call of Duty var på vej mod en abonnementsbaseret form med en månedlig afgift for at kunne spille det online.

Eurogamer.dk Forum nu på forsiden

Første skridt mod mere community og debat.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vores Forum indtil videre har været stort set ikke eksisterende. Sådan er al opstart, vores fokus har derimod været målrettet på at skabe indhold. Debatten står læserne primært selv for.

Black Ops multiplayer lavet først

Sparer tid i udviklingen af kampagnen.

Josh Olin fra Treyarch har udtalt, at multiplayer-komponenten i Call of Duty: Black Ops var under udvikling allerede så tidligt, at single-player teamet har benyttet modeller og teksturer fra multiplayer for at øge produktionshastigheden.

Black Ops spås salg på mere end 10 mio.

USA bliver storaftager af Treyarchs næste.

Selvom der stadig er et stykke vej til lancereingsdatoen den 9. november, er de første analytikere allerede igang med at forudsige, hvor mange eksemplarer af det næste kapitel af Call of Duty-serien der vil ryge over disken.

Treyarch er nået 1960’erne. Helt specifikt er de nået Den Kolde Krig med et plot der spænder flere årtier, lige fra fødslen af elitestyrkerne og gennem en række tophemmelige operationer, fyldt med fortrolige agendaer og brugen af ”ukonventionelle våben”.

Sledgehammer hyrer til nyt Call of Duty

"Dit livs chance i de nyeste nye faciliteter".

Activisions nye spilhus Sledgehammer Games, som blev grundlagt sidste år af Schofield og Condrey fra Visceral Games (som senest stod bag Dante's Inferno), søger i øjeblikket "toptalent" til skabelsen af et nyt Call of Duty-spil.

CoD: Black Ops trailer i hus

CoD: Black Ops trailer i hus

Se Treyarchs nye spil i bevægelse.

Treyarchs første trailer for Call of Duty Black Ops er nu at finde her hos Eurogamer.dk.

Spillet fik i går både sin titel samt udgivelsesdato, mens traileren var eksklusiv for GameTrailers.com de første 24 timer efter offentliggørelsen.

Men nu er embargoen ovre og det knap 1 minut lange sammensurium af kaotiske klippeteknik klar til offentligt skue. Treyarch har angiveligt satset hele butikken på at skabe den ultimative oplevelse i både singleplayer, co-op og online multiplayer.

Læs mere...

* Opdatering fredag: Titlen på spillet er i dag blevet offentliggjort: Call of Duty: Black Ops - udgivelse den 9. november i år. Et nærmere kig på Black Ops i militært øjemed afslører det som en kategori af personale og missioner, som bryder med standard militær protokol. Ingen bekræftelse indtil videre på at spillet skulle foregå i Vietnam, selvom rygterne herom er varme som mundingen på en fersk affyret riffel.