Batman: Arkham Knight

Arkham Knight er trods til tider kluntet mekanik og en tvivlsom Batmobil et vellykket action- og Batman-spil.

FeatureLav spil til kunst med Prisma

App kan forvandle spil til små kunstværker.

Engang imellem kommer en spiljournalist uforvarende til at kalde et spil kunst. Vi skal ikke her diskutere, om spil kan være kunst. Den tager vi måske en anden gang. Men hvad hvis spil lignede kunst?

Spilverdenen blev sat på den anden ende i 2007, da det hidtil ukendte udviklerhus Rocksteady gav os det indtil da uhørte: nemlig et fremragende superheltespil med Batman: Arkham Asylum. Efterfølgeren Arkham City blev næsten endnu bedre modtaget, og hvor der var mere blandede meninger om det tredje i rækken, Arkham Origins, for første gang ikke udviklet af Rocksteady selv, var der stadig tale om et aldeles kompetent og fængende spil.

Arkham Knight vidunder-patch var kortvarigt live

Arkham Knight vidunder-patch var kortvarigt live

... men spillet er fortsat ikke til salg

Den længe ventede vidunderpatch til PC-versionen af Batman: Arkham Knight var kortvarigt live i nat dansk tid.

Omkring midnat blev patchen rullet ud til alle Arkham Knight-spillere, der havde sagt ja til at modtage betaopdateringer. Få minutter senere blev den dog trukket igen.

Ikke desto mindre nåede en række spillere at hente patchen, og de har natten igennem beskrevet, hvordan den både udvider muligheden for indstillinger drastisk, men også generelt forbedrer spillets performance.

Læs mere...

FeatureTest: Bedste 'open world'-spil fra 2015

Når virkeligheden ikke er spændende nok

Sommerferien er lang, og vi vil gerne have et stort spil at bruge den på. Selvfølgelig er det muligt at gå uden for døren og nyde vejret, men det er ikke helt det samme, når man ikke bare kan brase ind i alle folks hjem og spørge om de har en quest man kan hjælpe med.

Batman: Arkham Knight - Anmeldelse

AnbefaletBatman: Arkham Knight - Anmeldelse

Lige ved og næsten for mørkets ridder

Batman er på mange måder den oplagte hovedrolleindehaver til et computerspil. Foruden en horde af ærkefjender, den ene mere ivrig efter at tage livet af ham end den anden, er Batman en superhelt, der overvinder sine fjender ved snilde og list snarere end rå muskelstyrke, selvom den potente kevlar-rustning indrømmet gør ham overmenneskelig sammenlignet med den gennemsnitlige politibetjent.

Pointen er, at Batman, i modsætning til mange andre superhelte, må bruge sin kløgt, samt arsenalet af finurlige gadgets og potente fartøjer, hvis han skal overvinde Gothams slyngler, og hvis ikke det er oplagt spilmateriale, ved jeg ikke, hvad er.

Alligevel tog det en del år for en spiludvikler af oversætte Batman fra tegneserie og film til vellykket computerspil. De spæde forsøg fra ZX Spectrum- og Commodore 64-dagene, omend sjove, fik aldrig rigtig skildret Batmans adrætte bevægemønstre, mens halvfemserne og nullernes Batman-spil var mestendels forglemmelige.

Læs mere...

FilmHvis Batman Arkham Knight foregik i 60'erne

... og Adam West havde hovedrollen

Batman Arkham Knight er en af årets helt store udgivelser (vi tygger stadig på anmeldelsen), og selvom der er masser positive ting at sige om rocksteadys dystre skildring af Mørkets Ridder, sidder nostalgikeren på skulderen af mig og råber, at tv-serien fra 60'erne bare var bedre.

Salg af Batman: Arkham Knight til PC er stoppet

Rocksteady arbejder som besat på at løse problemer

Warner Bros. har stoppet salget af Batman: Arkham Knight til PC, og lige nu arbejder Rocksteadys folk på højtryk for at løse de problemer, som Batman: Arkham Knight i øjeblikket oplever på PC'en. Spillet er blandt andet trukket fra Steam indtil problemerne er løst, og det er endnu uvidst hvornår Batman: Arkham Knight igen kan købes til PC.

Indhold til Batman: Arkham Knights Season Pass afsløret

Spil som Batgirl i en prequel historie

Da Batman: Arkham Knight fik sit Season Pass afsløret over Twitter, var der en del folk der blev sure over $40 prismærket, når der ingen info var omkring hvad man fik for det. Kritikken har Warner Bros. nu taget til sig, og indholdet til spillets Season Pass er kommet frem.