Baldur's Gate 2: Enhanced Edition

Nyt Baldur's Gate-spil på vej

Beamdog står igen bag projektet

Beamdog har bekræftet at der er et nyt Baldur's Gate-spil på vej. Der er dog ikke tale om et Baldur's Gate 3, men snarere hvad man måske kan kalde for Baldur's Gate 1.5. Spillet tager plads i perioden mellem det originale spil og Baldur's Gate 2: Shadows of Amn.

Baldur's Gate II: Enhanced Edition - Anmeldelse

Baldur's Gate II: Enhanced Edition - Anmeldelse

Sværd, trolddom og widescreen-understøttelse.

Lad os bare slå det fast med det samme - Baldur's Gate II er et af de allerbedste rollespil nogensinde og har du ikke spillet det, bør du se at komme i gang!

Udviklerne Beamdog og Overhaul Games har tidligere genopfrisket det originale Baldur's Gate og nu er turen så kommet til den formidable efterfølger fra 2000. Grafisk kan man naturligvis godt mærke, at man bevæger sig tilbage til en tid hvor prærenderede 2D-baggrunde kunne bringe savl frem i mundvigen, men når det kommer til gameplay, er Baldur's Gate II stadig et enormt tilfredsstillende bekendtskab.

Sammenlignet med moderne rollespil, er Baldur's Gate II ubarmhjertigt og ofte frustrerende. En enkelt fejl eller et uheldigt terningeslag kan få katastrofale følger. Den måske største forskel på Baldur's Gate II og nyere rollespil er, at monstre ikke skaleres efter spillerens niveau - noget stort set alle moderne rollespil gør og som jeg inderligt afskyr. Det kan være en stor oplevelse, at kæmpe mod et monster som man absolut ingen chance har for at overvinde, blot fordi man har forvildet sig hen til en helt forkert del af verdenen. Denne følelse fjerner moderne rollespil ved at lade alle monstre følge spillerens niveau, så man aldrig rigtig bliver overvældet. Verdenen kommer derfor ofte til at føles en smule flad og fastlåst, men i Baldur's Gate II skal man konstant være opmærksom på de farer, der lurer rundt om hjørnet.

Læs mere...

Baldur's Gate 2: Enhanced Edition lever

...og udkommer før man ved af det

Den forbedrede og optimerede version af det klassiske computerrollespil Baldur's Gate 2 er næsten færdiggjort, og det inden det overhovedet var sikkert, at spillet nogensinde ville se udgivelse.

"Wii U er et stykke legetøj"

Beamdog: Nintendos konsoller er ikke en god platform for udviklere.

Beamdog, udgiveren af Baldur's Gate: Enhanced Edition, har antydet, at spillet ikke bliver udgivet til Wii U.