Angry Birds

Key events

Se traileren til den nye Angry Birds film

Se traileren til den nye Angry Birds film

De sure fugle kommer "endelig" på det store lærred

Helt tilbage i 2012 skrev vi, at Angry Birds filmen skulle udkomme i 2016. Den plan ser ud til at holde stik, og selvom mange sikkert har set teaseren fra efteråret, så er den fulde internationale trailer lige smidt på gaden for nylig.

Selvom Angry Birds har dalet i popularitet hen over årene, så er det ikke desto mindre et brand, der stadig fremkalder en genkendelsens glæde. Godt nok vil jeg ikke selv mene, at det er en "glæde", men genkendeligt er det da.

Traileren byder dog på sine små øjeblikke, og jeg vil da helt klart tro, at børn i alle aldre vil nyde den farverige film. Humoren er tilstede, og man får da rykket lidt på de gamle smilehuller. Skal du se filmen?

Læs mere...

Nu kommer Angry Birds 2

Kalder alle mobilspillere

I kølvandet på dårlig økonomi og flere nedskæringsrunder er finske Rovio klar med den første rigtige opfølger til Angry Birds, Angry Birds 2.

Apple løfter sløret for de største iOS-succeser

...lille spejl på væggen der, hvem er størst i æblelandet her

Apple fejrer i øjeblikket femårsdagen for deres App Store, og det har fået den normalt så hemmelighedsfulde hardware- og softwaregigant til at løfte sløret for tjenestens hidtil største succeser.

Angry Birds omsætter for en mia. kroner

Der er rift om de finske fugle fra Rovio

Der er store penge i spil til mobiltelefoner og tablets. En af år 2012s største spilsucceser til iPhone, iPad, Android og talrige andre smart-enheder, Angry Birds, omsatte for over én mia. danske kroner sidste år. Helt præcist blev der solgt virkelige og virtuelle produkter for 152 mio. euro.

Det var et spørgsmål om tid før megasuccesen Angry Birds skulle laves til en spillefilm. Den tid er kommet, for firmaet bag det populære fuglespil, Rovio, brygger på en spillefilmsudgave med premiereplaner i år 2016.

To mio. mennesker har forudbestilt iPhone 5

Dobbelt så mange mennesker har lagt penge ud for iPhone 5 som da iPhone 4S udkom.

Flere end to mio. mennesker har punget ud for iPhone 5 i løbet af de første 24 timer, hvor det har været muligt at forudbestille mobiltelefonen. Det skriver Apple i en ny meddelelse.

Angry Birds temapark til Finland

Angry Birds Land i Tammerfors samler spil og virkelighed.

Det blev ikke kineserne, som skulle gæste den første officielle Angry Birds temapark i verden. Nej, de må nøjes med deres kopi.

Angry Birds stjal salgsfunktion

Lodsys sagsøger Rovio med tankens magt.

Den finske spiludvikler Rovio, som står bag mega-hittet Angry Birds, er ifølge The Telegraph blevet sagsøgt af amerikanske Lodsys, som hævder at have tegnet patent på den måde, man kan købe nye baner inde fra spillet.

Apple skyld i de store spils død

Casual games ændrer spilindustrien.

For blot 6-7 år siden var det at være rigtig gamer for mange nogenlunde lig med at stege sin mad henover en overclocket pc på gulvet foran sin tv-konsol placeret på alter-aksen ved TV'et foldepunkt - i øvrigt sikkert med en intermistisk halvvæg af alle de rigtige spil som halvhjertet barriere mod sollyset udenfor.

Spilkonsollerne er ved at dø

Rovios sure fugl kan se fremtiden.

Anthony Ha fra Venturebeat deltog i går, søndag, som moderator for en paneldiskussion om spil, med deltagelse af blandt andre Peter Vesterbacka fra Rovio, udvikleren bag Angry Birds.

Så populært er Angry Birds

Plus: Så meget har Rovio tjent.

Det går rigtig godt for finske Rovio, udvikleren bag smartphone-fænomentet Angry Birds. De populære spil om et kuld hævngerrige fugle og nogle arrige grønne grise er nu er på vej til diverse øvrige platforme (pc og PS3 bekræftet) og medier, ikke mindst filmenes verden.

2010: Year of the Indie

Et kig i bakspejlet med danske briller.

2010 var både et rigtig godt år og et rigtig dårligt år for den danske spilbranche. Det kommer i høj grad an på hvilken ende af spektret, man retter kikkerten mod.

Angry Birds-udvikler smutter efter opkøb

"Vi har ikke brug for nogen udgiver."

Rovio Mobile, finsk mobiludvikler og åbenbart for ærekære til at se sin hidtidige udgiver Chillingo bliver overtaget af EA Mobile, kapper nu forbindelsen til Chillingo.

Angry Birds breder sig

På vej til bio, tv, PSP, PS3 og DS. Og!

Det bedst sælgende spil på den danske App Store, Angry Birds, er ifølge udvikleren Rovio ved at brede sig til adskillige andre formater samt helt nye medier end spillenes.

Angry Birds

Angry Birds

Simpel fysik og højt humør.

Der var engang en glad bunke fugle, der levede lykkeligt. Indtil den dag ondsindede grønne grise stjal deres æg. Det gjorde fuglene så vrede, at de fra nu af blev kendt som – Angry Birds - fugle, der ofrer sig selv i bedste slingshot-kamikaze-stil for at udrydde fjenderne og genfinde deres æg.

De grønne banditter er kujoner og gemmer sig på baner bag forskellige barrikader, som vores dertil indrettede fast besluttede, sure fugle så hensynsløst kaster sig hen imod. Går missionen godt, falder barrikaderne sammen og grisene, der skjuler sig, dør i ruinerne. Spilopsættet er simpelt: slyng fuglene afsted fra slangebøssen mod grisenes barrikader og spred så meget ødelæggelse, at de dør i sammenstyrtningen.

Hver bane starter med at vise hvor grisene befinder sig i den konstruktion, de nu har valgt at gemme sig i, og der panoreres over til fuglene, der pænt står i kø og venter på at blive slynget afsted. Man kan nemt zoome ind og ud på banerne for at danne sig det overblik det måtte være nødvendigt. Nu er det så op til spilleren at vælge i hvilken vinkel fuglene skal slynges afsted. Idet fuglen rammer barrikaderne, begynder det som et korthus at falde sammen, og i bedste stil, efter fysikken forskrifter, vælter det ned over grisene.

Læs mere...