Alien Swarm

Key events

23rd July 2010

Alien Swarm

19th July 2010

Alien Swarm - Gameplay

16th July 2010

Alien Swarm - Trailer

Steam Guard er aktiv

Valve giver ekstra sikkerhed.

Valve, som står for over 50 procent af verdens digitalt distribuerede pc-spil, har i denne uge åbnet for den nye Steam Guard funktion på alle konti.

Alien Swarm

Alien Swarm

Isometrisk. Gratis. Godt.

Hvad er prisen hvis du lægger onde rumvæsener sammen med 4 spillers co-op, store automatvåben og muligheden for at designe egne baner? Et stort rundt nul, hvis du spørger Valve. Deres nyeste spil ’Alien Swarm’ er i hvert fald udsendt kvit og frit, til fri download på Steam. Et onlinespil for op til fire spillere placeret i et mørt og ikke nærmere defineret sci-fi-univers set skråt ovenfra.

Som en af fire spillere i en deling, bevæger man sig igennem, hvad der mest af alt minder om et opkog af samtlige Horror/Dark/Action Sci-fi-film, mens man med kanoner, strømgeværer, granater og flammekastere forsøger at holde en konstant horde af fjendtligsindede skabninger med skarpe klør og syresprøjt på afstand. Det er engentlig hamrende klichéfyldt, men det gør ikke så meget, for det står hurtigt klart, at Alien Swarms mission først og fremmest er at skrue et fedt gameplay sammen. Historien og universet skal man ikke bruge for megen tid på at tænke over – den er først og fremmest en undskydning for et rigtig velfungerende, hektisk shooter-gameplay. Så ved at læne sig op ad de kendte sci-fi-konventioner fra især Alien-filmene, er man ude over problemet med selv at skulle opfinde et interessant univers og en sammenhængende historie.

Og det er virkelig et sjovt og lettilgængeligt gameplay der kommer ud af det. Den helt basale præmis er, at man kan bevæge sig i én retning, mens man skyder i en anden. Og således er alle missionerne bygget op omkring at få sin lille deling igennem farefulde korridorer, hvor man er nødt til at samarbejde for at dække alle vinklerne, og søge for at ens soldaterkammerater ikke får bidt hovedet af, mens man stormer mod udgangen. Og man er pinedød nødt til at samarbejde. Uden en mand til at dække bagtroppen er man færdig inden for 30 sekunder. Styringen er nem og velfungerende, banerne er korte, og niveauet af action er heftigt. Det er på alle måder et rigtig velegnet spil til en hurtig omgang afreageren uden for meget bagtanke.

Læs mere...