Alan Wake

Spotlight

Key events

6th March 2012

Alan Wake PC Anmeldelse

11th May 2010

Alan Wake

12th February 2010

Alan Wake - X10 trailer

11th January 2010

Alan Wake - Gameplay

Remedy arbejder nu på multiplayerprojekter

Fra udviklerne af Max Payne, Quantum Break og Alan Wake kommer multiplayerspil.

Den finske udvikler Remedy har annonceret, at de nu også vil arbejde på multiplayerelementer. Udvikleren har ellers traditionelt fokuseret på singleplayer-oplevelser, som i Max Payne, Alan Wake og senest i Quantum Break.

Remedy arbejder på to nye spil

Ingen af dem er Alan Wake 2.

Max Payne og Quantum Break udvikleren Remedy Entertainment arbejder på to nye spil, men hvis du håber på et nyt Alan Wake, skal du nok skrue forventningerne ned.

GOG påbegynder årligt sommerudsalg

Gamle (og nye) spil for en slik

Den populære distributionstjeneste GOG, der specialiserer sig i gamle pc-spil, men også sælgere dem af nyere dato, har påbegyndt deres årligt tilbagevendende sommerudsalg.

Remedy lokker: Stor nyhed i 2013

Max Payne-fædrene er på vej med noget nyt.

Finlands mest berømte spiludvikler, Remedy, arbejder på et nyt projekt, som vi vil få meget mere at vide om i løbet af år 2013. Sådan lyder holdets nytårsfortsæt, der er blevet udsendt på Facebook.

Alan Wake PC Anmeldelse

Alan Wake PC Anmeldelse

En mand med problemer.

Alan Wake er en mand med problemer. Og det samme gælder spillet om ham. Først var det en evighed om at udkomme, og dernæst var det i lang tid usikkert, om pc-spillerne ville komme til at stifte bekendtskab med den hårdtprøvede forfatter. Morten anmeldte allerede konsolversionen af spillet i maj 2011, og den kan du læse her.

Halvandet år er lang tid at vente på en pc-version, men vi kan konstatere, at nogle gange er det værd at bruge tiden på at gøre arbejdet ordentligt. I hvert fald er der ikke mange fingre at sætte på den tekniske side af konverteringen. Jeg endte ganske vist med at sætte en Xbox-controller til, men det er afgjort fordele og ulemper ved det hele. Med musen i hånden reagerer Wake væsentligt hurtigere end med controlleren, men til gengæld er det lidt sværere at skifte mellem udstyr og at løbe. Den helt store forskel er derimod, at spillet har fået en imponerende overhaling i form af forbedrede lyseffekter og pænere teksturer, og selv på en mindre kraftig computer som min, kommer omgivelserne endnu mere til deres ret end i konsolversionen. Det ser ganske enkelt helt formidabelt ud.

Til dem der ikke ved det, så foregår Alan Wake i den lille amerikanske flække Bright Falls i staten Washington, som fuldstændigt ligner noget fra en bortredigeret scene af Twin Peaks. Den vidtstrakte horisont er omkranset af kilometerhøje sneklædte bjergtinder, der kaster lange skygger ned på byen og dens ikoniske amerikanske bygninger: dineren, politistationen, kirken og naturligvis trailerparken. Bright Falls skråner ned mod en stor og ildevarslende mørk sø, og ude på landet ligger Anderson-brødrenes bondegård, komplet med rødmalet trælade og majsmarker. Stemningen i Alan Wake vælter simpelthen ud af skærmen, ruller henover skrivebordet og var endda ved at slå mig helt ud af stolen af begejstring, da spillets første afsnit blev afsluttet til tonerne af Roy Orbinsons "In Dreams".

Læs mere...

Origin runder 9 millioner brugere

Og annoncerer nye distributører på platformen.

De kan knap få armene ned hos EA, efter at de seneste tal for deres digitale downloadtjeneste Origin er indløbet. For på kun otte måneder er det lykkedes dem at når op på næsten en fjerdedel af Steams størrelse.

Remedy laver nyt efter Alan Wake

Jobopslag afslører delvis retning for banebrydende AAA-titel.

De gale finske udviklere hos Remedy søger nu en AI programmør til et nyt trippel-A budgetteret konsolspil. I juni 2010 søgte de en Senior Producer, formentlig til samme projekt.

Alan Wake XBLA er ikke Alan Wake 2

Remedy sætter Geoff lige så stille ned på en stol.

Efter at tv-værten Geoff Keighley fra Spike TV har hævdet, at det kommende download-spil med Alan Wake "dybest set er Alan Wake 2", har spillets finske udvikler Remedy omgående udsendt et dementi.

Nyt Alan Wake måske via XBLA

Night Springs var mere end tv.

Ikke en efterfølger, forhistorie eller DLC. Nej, en uafhængig arcadetitel bygget over universet omkring Alan Wake vil ifølge folkene hos XBLAfans ramme Xbox Live Marketplace i løbet af året.

Ny snak om Alan Wake 2

Optakt til afsløring ved E3?

Grafikeren Althea Suarez Gata har for nylig opdateret sin profil på det professionelle jobnetværk LinkedIn med en anførsel af Alan Wake 2 på listen over jobs i 2011.

Remedy opruster til Alan Wake 2

Søger chefdesigner med passion.

Finske Remedy Entertainment - som står bag spil som Max Payne og Alan Wake - søger i øjeblikket "en chefdesigner med erfaring" til deres næste AAA-titel til konsol, som fra flere mediers side tippes til at være Alan Wake 2.

Alan Wake-episoder prissat

Skrækken fortsætter til juli.

Finske Remedy Entertainment fortæller at de første to DLC-episoder til survival-horror-succesen Alan Wake får en pris af 560 Microsoft-point (50 kroner) stykket.

Alan Wake

Alan Wake

Seks års skønhedssøvn.

Alan Wake har været ventet med spænding i hvad der føles som en evighed. Enkelte gange troede alle, at udviklingen af spillet var stoppet, men i ny og næ dukkede der nye oplysninger op, der holdt liv i ilden på det bål af forventninger, der langsomt men sikkert voksede sig større og større.

Historien i spillet har længe været kendt og har som alt andet ved spillet været genstand for en del hype. Den storsælgende forfatter Alan Wake, er plaget af skriveblokeringer. For at få problemerne lidt på afstand, tager han sin kone Alice med til den idylliske bjergby Bright Falls. Smukke søer og naturskønne skove skal få hans tanker lidt væk fra alle problemerne. Under overfladen lurer dog en helt anden skyggeside af den hyggelige by, og snart går alting helt galt.

Et mystisk mørke er langsomt ved at overtage byen og dens indbyggere, men de færreste af beboerne kan se, hvad der foregår omkring dem. Alice forsvinder sporløst under mystiske omstændigheder, hvorefter Alan selv vågner forvirret op midt i den dunkle skov. I skovbunden finder han første side af et manuskript, han tilsyneladende er forfatter til. Det er en fortælling, han ikke selv husker at have skrevet, men som handler om en mand, der helt som Alan er faret vild midt i en skov og jages af en blodtørstig øksemorder. Lyder det uhyggeligt? Sådan virker det i hvert fald, og historien er det bundsolide indhold, der i vanlig stil er grundlaget for Remedys tidligere spil.

Læs mere...

Alan Wake spilles ved 720p HD

På linie med Heavy Rain på PS3.

Remedy har bekræftet at Alan Wake afspilles ved 720p HD native resolution. Det svarer i gode gamle skærmopløsningstermer til 1280 x 720 pixels.

Alan Wake får flere afsnit i år

Psyko-thriller i afsnit med fast cliffhanger.

Når Remedys længe ventede psyko-thriller Alan Wake udkommer til Xbox 360 den 21. maj, vil historien i spillet være en del af et længere forløb.

Alan Wake alligevel til PC?

Microsoft siger nej. Remedy siger måske.

Så sent som den 12. februar fortalte vi, hvordan Microsoft offentligt afskrev muligheden for at Alan Wake skulle kunne udkomme på PC.

Alan Wake

Skriveblokering i Bright Falls.

Remedy’s Sam Lake gør meget ud af at illustrere for os, at Alan Wake ikke er et gyserspil. Alan Wake er ”en psykologisk action thriller, som implementer elementer af gyset.” Det tager lidt til at acceptere Lake’s definition, for gyser-elementerne er, i alle tilfælde ved spillets start, ganske dominerende: en øksesvingende galning, en satanisk vicevært og en kone, som forsvinder med et isnende skrig, optræder alle indenfor spillets intense første time.

PC-udgave af Alan Wake droppet

Visse spil passer ikke så godt til PC.

Tidligere i dag bragte vi historien om at Dead Space 2 indirekte blev både af-, be- og endelig måske-kræftet til PC, men mere kontant handling ser man nu i forhold til det længe ventede Alan Wake, som nu officielt kun udkommer til Xbox 360.

Alan Wake udgivelsesdato og ny trailer

Alan Wake udgivelsesdato og ny trailer

Udkommer i maj. Se den nye trailer her.

Microsoft og Remedy har netop offentliggjort udgivelsesdatoen for thriller-noire-eksperimentet Alan Wake.

Den 21. maj udkommer spillet således i Europa - Xbox 360 er stadig den eneste platform (en PC-version rygtes stadig, men nævnes i dag ikke).

Vi har lagt en ny trailer i arkivet, som blev offentliggjort samtidig med fastsættelsen af udgivelsesdagen.

Læs mere...

Ingen Alan Wake demo før udgivelsen

Action-thriller-noire på is frem til foråret.

Mika Reini fra finske Remedy, som Eurogamer skal besøge i næste uge, har i dag dementeret rygterne om at en demo af Alan Wake skulle udkomme før udgivelsen i foråret.

Alan Wake

Første billeder renderet ud fra 2010-koden.

Første billeder renderet ud fra 2010-koden.

Hent Death Rally gratis til PC

13 år gammel 2D-racer fra Max Paynes mor.

Remedy Entertainment fra Finland kendes vel nok bedst for Max Payne, Bullet Time og det kommende thriller-noire-eventyr Alan Wake til Xbox 360.

Alan Wake

Et lys i mørket.

På trods af alle sine mange inspirationskilder fra film og TV - Hitchcock, Lost, Twin Peaks, X-Files – er Alan Wake ikke blot et spil, der ønsker at være på det store lærred. Lyset, det grundlæggende tema i spillet, er vævet uløseligt ind i gameplayet. Udover at være en stiliseret visuel teknik, er det en del af kampsystemet, måden du kommer videre i spillet samt din guide gennem vidt åbne landskaber. Alan Wake fortæller en historie som kun videospil kan gøre det og forbinder behændigt det gennemgående tema om lys og mørke samt subjektiv og objektiv virkelighed med essentielle spilbare elementer. I stedet for at man føler, spillet er i vejen for den egentlige historie, som det så tit er set i så plot- og persondrevne computerspil - føles det helt naturligt, når Alan Wake blander den følelsesmæssigt engagerede thriller med et tredjepersons actionspil.

Alan Wake

Ikke så imploderet i ansigtet som Max Payne.

Ikke så imploderet i ansigtet som Max Payne.

Hvordan går det, Alan Wake?

Ser vi dig mon nogensinde på PC?

Først var spillet måske dødt, senere blev Sony skåret fra som formidlere, men for nylig er snakken om Remedys psycho-thriller, Alan Wake, virkelig taget til. Der har hele tiden været klarhed over, at spillet ville udkomme til Xbox 360, efterfølgende Microsofts opkøb af den finske udvikler. Men PC-ejerne har hele tiden måttet stå lidt i skyggen, på trods af at Remedy skabte sig et navn på netop denne platform med Max Payne-serien i 2001 og frem (efter en kort dødskørsel før Windows-æraen med Death Rally nogle år forinden).

E3: Alan Wake

Flot fyr med store skovbryn.

De sidste par år har Alan Wake været mere et rygte end et egentligt spil – et tidligt udkast til next-gen, der dukkede op og gav os en bunke visuelt materiale, for derefter tilsyneladende at dø ud. Af og til ville der fra et skummelt, fjernt sted dukke sporadiske rygter op om spillet – mange mente at spillet måtte være blevet nedlagt, mens andre troede indædt på illusionen og synes, at det fremlagte så fantastisk ud. Af de mere langt ude historier mente enkelte tilmed at spillet var blevet redesignet til Alan Wakeboarding. Men for det meste skete der ikke mere, og det blev derfor ved historierne.