Picture of Mikkel Øberg

Mikkel Øberg

Contributor

Barndommen i den kolde ødemark kaldet Grønland har givet ham en naturlig frygt for sollys, så civilingeniørstudiet var det oplagte valg da han kom tilbage til Danmark. Det hårde udeklima under opvæksten affødte en stor interesse for brætspil, startende med Hero Quest og i dag bredt favnende indenfor mange genrer. Tiden der ikke kan dedikeres til pap og papir bruges på at nedtage gamle atomanlæg på Risø. Har været hos Eurogamer siden 2012.

Featured articles

Queen's Necklace - Brætspilanmeldelse

Vi rejser 13 år tilbage i tiden og piller ved stenene

I et helt år har du slidt og slæbt, lukket af for omverdenen for at kreere de mest fantastiske smykker til de kongelige. Den kongelige indkøber vil snart besøge dit usle værksted, og så må du fremvise det absolut smukkeste i din samling. Godt du brugte alle de penge på at bestikke musketerer, astrologer og sågar lejemordere for at tage sig af dine konkurrenter. De lede stoddere skal ikke løbe med al æren!

Lad mig først som sidst krybe til korset med min tilståelse: jeg er ikke puritaner. Jeg er grundlæggende fuldstændig ligeglad med konventioner, udfører gladeligt faux pas og kan generelt godt lide at slagte hellige køer. Altså i overført betydning. Der er sidste år udkommet ét eneste spil der bryder med de etablerede regler, der går egne veje og ikke er bange for at træde gud og hvermand over tæerne. Dette spil er for 2-4 spillere, koster 700 kroner hos Fantask, og kaldes Pandemic Legacy. Det er tilsendt som anmeldereksemplar af distributørerne Bergsala Enigma og Esdevium Games Ltd.

Jeg har en hemmelighed. Jeg ville gerne fortælle hvad den er, men så ville den jo ikke være hemmelig mere. Men du kan godt få et glimt, en lille teaser så du ikke går sulten hjem. Er du klar?

Anbefalet7th Continent - Preview i pap

Sværd og Trolddom på kortform?

Du føler dig syg, har svedeture og kan ikke finde ro. Om natten hjemsøges du af drømme om et mørkt land, en ø hvor du vil finde alskens rædsler, men også frigørelsen fra din svækkede tilstand. Rejsen på dette syvende kontinent bliver ikke let, men hvis du er målrettet og optimerer dine ressourcer kan du nå langt. Måske endda få løftet forbandelsen der truer med at tage dit liv.

AnbefaletFury of Dracula - Brætspilanmeldelse

Vi sætter tænderne i det nye hotness

Remakes. En nu fast tradition i Hollywood, hvor både klassiske og mere obskure filmuniverser bliver genindspillet med nye skuespillere, nyt tempo og som oftest et rærligt resultat. Lad os blot mindes Total Recall, Fright Night, Karate Kid, Conan… Listen er lang, men konceptet er ved at gøre sit indtog I brætspillets verden. Vi har tidligere set Second Editions og Revised Editions af enkelte titler, men det er det amerikanske udviklerfirma Fantasy Flight Games der fører an i trenden. De står også bag den nye udgave af Fury of Dracula, den tredje udgave efter den meget succesfulde andenudgave fra 2005. Men kan de virkelig forbedre en nyklassikker og sparke liv i historien om de fire vampyrjægere der jager grev Dracula tværs over Europa? Det kan de faktisk.

Tash-Kalar: Nethervoid - Brætspilanmeldelse

Vi tager Porten ned i Dantes helvede

Endnu et år, endnu en udvidelse til Årets Brætspil 2013 hos Eurogamer.dk. Tash-Kalar er et umiddelbart simpelt, men samtidig ekstremt taktisk spil af den tjekkiske designer Vlaada Chvátil, som opnåede store roser i vores anmeldelse. I sommers kastede vi os så over den første udvidelse, Everfrost, hvor vi fik en ny mekanik i form af frosne effekter der kunne tøs op efter behov når man trængte til et boost. Efter turen til det kolde nord er det vel kun naturligt at vi denne gang drager sydpå, helt ned til Dantes version af helvede fyldt med dæmoner og fortabte sjæle i Nethervoid. Men hvordan bidrager udvidelsen med nyt til Tash-Kalar, og er den overhovedet nødvendig? Som altid med udvidelser er det en god idé at lære grundspillet at kende først, hvilket naturligvis kan klares via vores oprindelige anmeldelse.

AnbefaletDogs of War - Brætspilanmeldelse

Had, hævn - og det uundgåelige forræderi

Velkommen til en underlig oplevelse. Med mere end 80 anmeldelser under bæltet tillader undertegnede sig at antage han kan skue hunden på hårene, ligesom en filmanmelder der har set så mange film at han opbygger et vist erfaringsgrundlag. Når man ser Nicolas Cage kigge opgivende, talentløs ud imod horisonten ved man på forhånd hvilken type film man kan forvente, men efter at have pakket Dogs of War ud havde denne anmelder ingen anelse om hvor det hele skulle ende. Al det forræderi, had og intrige. Brudte venskaber, nedstirren hen over brættet og dårlig stemning over pizzabordet er hvad der kendetegner oplevelsen.

Skylanders Superchargers - Anmeldelse

Kan Skylanders følge med konkurrenterne?

Jeg husker at sidde på gulvet i vores stue i Grønland og lege med G.I. Joe, og tænke der var helt fantastisk at kunne styre Doctor Mindbender fra tegnefilmene. Her var en karakter fra en TV-serie, noget amerikansk fra rigtigt fjernsyn, og jeg fik lov at sidde med ham i hænderne. Jeg bestemte hvert træk, hver grum plan han udtænkte fandt jeg på, og jeg var mind blown. Siden er grænserne såvel som forventninger for integrationen mellem interaktiv og passiv underholdning vokset noget, men det var med samme barnlige glæde jeg satte min første legetøjsfigur ned på portalen i Skylanders Superchargers.

EssentieltCodenames - Brætspilanmeldelse

Er dine venner også nogle fjolser?

Codenames er allerede en klassiker. Hvis du vil lære nogen at holde af skydespil med historie viser du dem Half-Life 2, hvis de skal have realtime strategi med fantasy-tema og fede karakterer får de Warcraft III stukket i hånden, og hvis de skal have rollespil af den fineste slags bliver det Witcher 3. Hvis du derimod skal få din tante, din niece og din gnavne chef til at elske moderne brætspil er her din redning. Et spil med et minimum af komponenter og regler der kan forklares hurtigere end en teenager tjekker Facebook, en fælles oplevelse af frustration og eufori, endnu et mesterværk af en af de bedste designere de sidste ti år, en medrivende farce af...

Pandemia - Brætspilsanmeldelse

Sygdom, død og undergang - så er det torsdag

Det er sjældent set at brætspil udkommer på dansk. Du har ret, naturligvis, i at spil som Matador og Risk har været ude på dansk i mange, mange år. Faktisk så mange år at de står i ethvert sommerhus, på alle lofter og samtlige kældre. Lad mig præcisere: det er sjældent set at gode brætspil udkommer på dansk. Pandemic, et design af Matt Leacock fra 2007 om at bekæmpe sygdom på verdensplan, har inficeret hele verden siden sin udgivelse og muteret til et hav af udvidelser og spinoff spil. Nu er grundspillet så udkommet på dansk, og selvom spillet kun har ganske lidt tekst på komponenterne skal man alligevel ikke undervurdere den voksne, brede befolknings frygt for læse engelsk. Hvis spillet, der bærer navnet Pandemia på dansk, skal udbredes til ”almindelige hjem” er det et smart træk at oversætte til dansk, men er det et tilstrækkelig interessant spil til det er nødvendigt? Vi får se. Pandemia er for 2-4 helsefanatikere og løber op i 320,00 hos Fantask. Spillet er givet som anmeldereksemplarer af distributøren, Spilbræt.dk.

The Ancient World - Brætspilsanmeldelse

Titanerne kommer, Titanerne kommer!

”Det har altid været sådan, Clea”. Pigen kiggede med opspærrede øjne op på stammens Ældste, hun kunne ikke tro det. ”Men vel ikke altid altid?” Den gamle mand smilede, lagde hånden på pigens hoved og rodede rundt i hendes ravsorte hår. ”Jovist Clea, Titanerne har været her siden før de første Ældste, og ingen kan huske en tid hvor vi ikke levede i flugt. Men der er rygter om mægtige mænd, ledere af enorme bystater, der vil samle stammerne og bekæmpe Titanerne. Vanvid siger jeg, men måske vi har levet i frygt længe nok.”

første forrige