Picture of Johannes Wørts

Johannes Wørts

Contributor

Johannes sprang let og elegant ungdommen over, for i stedet at blive en gammel og sur mand. Få ting kan dog bringe en smule glæde til hans kolde hjerte, især nørdede rollespil fra PC’ens guldalder i 90’erne, japansk gøgl og omfattende doser fodbold. Når han ikke klikker på dværge, svælger i japansk melodrama og forsøger at føre Aston Villa til europæiske triumfer, overvejer Johannes ofte livets helt store spørgsmål - er Wind Waker eller Morrowind tidernes bedste spil?

Featured articles

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

Football Manager 2017 - Anmeldelse

Gentagelsens ulidelige lethed.

AnbefaletWatch Dogs 2 - Anmeldelse

Hipster-hackerne overtager Californien!

Syntes du også, at den nye Special Edition af Skyrim lød lidt underligt? Det er du ikke ene om, for af uransagelige årsager, var visse lyde i spillet nedgraderet i en grad, der forværrede den auditive oplevelse. Soundcloud-brugeren LasurArkinshade postede et eksempel på nedgraderingen:

Jeg er normalt temmelig glad for sære japanske ting. Jeg har spillet et utal af obskure japanske rollespil og har importeret diverse bizarre gadgets fra det herlige land, men selv jeg har en grænse. Den grænse burde nok være nået et godt stykke før jeg stødte på Hatsune Miku, en virtuel sangerinde, der ikke eksisterer i vores fysiske virkelighed, men hvis sangstemme er resultatet af snedig programmering. Hatsune Mikus stemme er skabt med en synthesiser, en såkaldt Vocaloid, der kan producere nogenlunde menneskelignende lyde. Nogenlunde.

AnbefaletDragon Quest Builders - Anmeldelse

Byg dit eget japanske rollespil!

Dragon Quest Builders er ikke blot inspireret af Minecraft - spillet er nærmest en direkte japansk fortolkning af det ultrapopulære byggespil. Men hvis der er to ting jeg elsker, så er det Dragon Quest og Minecraft. Derfor lød en kombination af de bedste elementer fra den japanske rollespilsgenre og Minecrafts nærmest uudtømmelige kreativitet umanerligt tillokkende. Resultatet er absolut også værd at bruge tid på, for Dragon Quest Builders er et formidabelt spil, der dog tynges af de japanske udvikleres manglende forståelse af, hvad der har gjort Minecraft så populært.

AnbefaletForza Horizon 3 - Anmeldelse

Pløj Australiens kyster tynde i drømmebilen.

Denne anmeldelse beskæftiger sig kun med Xbox One udgaven af Forza Horizon 3. Eftersigende har PC versionen en lang række udfordringer og massive performanceproblemer, som jeg heldigvis på Xbox One har været forskånet for.

Mafia III - Anmeldelse

Magi møder kedsomhed.

Mafia III vil så meget, lykkes med en del, men tynges voldsomt ned af genrekonventioner, der forvandler en potentielt magisk spiloplevelse, til en ofte frustrerende og kedsommelig affære. Spillet forsøger at kombinere en forrygende historie, et fantastisk soundtrack og en spændende visualisering af Louisiana i 60'erne og mens denne blanding er forrygende vellykket, er det de klassiske sandkasse-elementer, der ødelægger helhedsoplevelsen. Der er simpelthen for mange dårlige missioner og for meget ligegyldigt indhold, som trækker Mafia III længere ned end spillet egentlig fortjener.

Destiny: Rise of Iron work-in-progress anmeldelse

Destinys seneste udvidelse byder på mere Destiny, rettet mod de største Destiny-fans.

Få spiludgivelser har skabt så megen debat som Bungies stort opslåede pseudo-MMO-shooter Destiny. Ved spillets udgivelse var de fleste enige om, at spillet manglede indhold, men en stor gruppe stædige spillere kæmpede videre og grindede sig vej gennem spillets få missioner. Men hvorfor gjorde de egentlig det, når nu selvsamme spillere konstant klagede over det manglende indhold? Det gjorde de, fordi Destiny på mange måder er den perfekte blanding af velfungerende konsolaction og destilleret MMO-glæde. Destiny lader tålmodige spillere opleve nogle af de store sociale øjeblikke man normalt kun oplever i MMO-genren, men for en brøkdel af den krævede tid og indsats.

AnbefaletPro Evolution Soccer 2017 - Anmeldelse

Konami udviser sublim boldbehandling og strålende målinstinkt.

År efter år udkæmper verdens to største fodboldspil en drabelig duel på den digitale grønsvær. Nogle sværger til det ultrapopulære Fifa, mens andre fnyser hånligt af fodboldspillets version af leverpostej og i stedet sætter tænderne i en japansk delikatesse. Pro Evolution Soccer har de sidste par år domineret spillet på banen og har cementeret sig som det kvalitativt bedste fodboldspil på markedet. Nok har Fifa masser af licenser - og i år en skør rollespils-inspireret historiedel - men Pro Evolution Soccer har boldføling, et vidunderligt fysiksystem og elementært spændende kampe. Hvert år er mit spørgsmål dog det samme - byder årets udgave på revolutioner eller iterationer?

Jeg forstår godt, hvis du har svært ved, at elske Phoenix Wright-serien lige så meget som jeg gør. Jeg forstår godt, hvis du fnyser hånligt af din aflagte 3DS, der ikke har set megen brug siden du var besat af, at fange Pokémon, dengang ordet Pokémon ikke ledte tankerne hen mod børn, der falder i springvand, finder lig og dræner batteriet på deres smartphones hurtigere end de kan nå at plugge deres rædselsfulde ekstra-ladere i. Intet menneske bør lade sin smartphone op flere gange om dagen… Er det virkelig en sådan verden vi ønsker at leve i? Nå, hvor var jeg - nå ja, du fnyser hånligt af din aflagte 3DS… Men måske er det tid til at støve maskinen af, for verdens absolut bedste advokat-simulator - ikke at der er mange at vælge imellem - er tilbage! Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice er nogenlunde lige så fantastisk som du regner med det er - for spillet et et ultra-klassisk udspil i serien om forsvarsadvokaten og hans hold af mere eller mindre sære venner.

Let's Play Final Fantasy XIV Episode 1: /dance

Følg vores rejse dybt ind i et af de allerbedste onlinerollespil på markedet.

Jeg elsker onlinerollespil, men har aldrig rigtig tid til, at dedikere mig til dem. Jeg synes altid, at der er noget andet der må være vigtigere, end at grinde løs i en fantasiverden, selvom intet naturligvis er vigtigere end forsøget på, at nå næste level. Derfor har jeg fundet på en smart løsning - jeg vil tvinge mig til, at spille masser af Final Fantasy XIV, ved at uploade min jomfrurejse til Youtube. Er det ikke det alle de unge mennesker gør?...

AnbefaletDeus Ex: Mankind Divided - Anmeldelse

Kongen af komprimeret sandkasse-leg er tilbage!

Der er noget dejlig velkendt ved at træde ind i det detaljerede univers som Deus Ex: Mankind Divided skaber. En følelse af, at få lov til at lege med valg og konsekvenser i en åben verden, uden at være tynget af verdenens størrelse. Rollespil som The Witcher 3 og Skyrim, kan ofte være overvældende oplevelser, der tager flere hundrede timer at komme igennem og hvor det ofte kan tage lang tid, at få overblik over verdenens omfang. Ligesom sin forgænger, Deus Ex: Human Revolution, forsøger Mankind Divided at komprimere rollespilsoplevelsen ned til en begrænset, men detaljeret verden, hvor spillerens valg former den verden man befinder sig i og den historie man oplever. Heldigvis ligner Mankind Divided også sin forgænger på et andet helt centralt punkt - begge spil er nemlig virkelig underholdende sandkassespil, der kombinerer de bedste elementer fra rollespils-, stealth-, og action-genren.

Eurogamers nye podcast episode 1: No Man's Sky

Lad vores dulcette toner føre dig langt ud i det uendelige univers

Johannes og Asmus eksperimenterer med en ny podcast-tingest, der ikke har noget navn. Vær med fra starten og hør vores vurdering af No Man's Sky, Deus Ex: Mankind Divided og Pokémon Go. Asmus tvinger også Johannes til, at se en ulækker trailer.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness - Anmeldelse

Omfattende men kedsommeligt japansk eventyr.

Her er et ord som du vil læse mange gange i denne anmeldelse. Star Ocean: Integrity and Faithlessness er kedeligt. Det er ellers syv år siden jeg sidste gang kastede mig ud i episke rumeventyr, i Star Ocean-serien, så jeg havde egentlig glædet mig til gensynet. Jeg har altid været ret glad for den chamerende blanding af sci-fi- og fantasy-elementer som serien byder på og de fleste af seriens udspil har både været flotte, komplekse og omfattende oplevelser. Star Ocean: Integrity and Faithlessness har en dejligt japansk titel, men er desværre et skuffende bekendtskab, især når man tager den lange ventetid siden forgængeren i betragtning.

Grand Kingdom - Anmeldelse

Opfindsom nytænkning af det japanske strategi-rollespil

Spike Chunsoft laver efterhånden nogle af mine favorittitler, når det kommer til sære japanske spil. Zero Escape-serien er blandt de allerbedste spil jeg nogensinde har kastet mig over, mens også Danganronpa har fortryllet mig med den fantastiske kombination af humor, dybe fortællinger og vanvittige karakterer. Nu har Spike Chunsoft sat sit udgivernavn på Monochromes nye strategi-rollespil Grand Kingdom. Tilmed er Grand Kingdom instrueret af Tomohiko Deguchi, der tidligere har arbejdet for Vanillaware - en af de allerbedste japanske udviklere, med klassikere som Odin Sphere og GrimGrimoire i bagkataloget. Så alene ud fra mængden af involverede parter, var jeg fra starten meget interesseret i, at prøve kræfter med Grand Kingdom.

N.E.R.O.: Nothing Ever Remains Obscure anmeldelse

I.S.M.P.T.: Indie-Spil Med Prætentiøs Titel?

Ofte er det let at forkaste spil, udelukkende baseret på titlen. Prætentiøse indietitler kan hurtigt give mig en smule ubehag og hvis man samtidig kombinerer en selvfed titel med den noget udskældte gå-simulator-genre, så er man godt på vej til, at få alverdens hipsterhadere efter sig. N.E.R.O.: Nothing Ever Remains Obscure har en lettere træls titel, men under overfladen gemmer der sig faktisk en interessant og rørende fortælling, der dog hæmmes af problematiske designvalg.

Aorus X3 Plus v5 - Anmeldelse

Gigabytes lette, hurtige og kompakte gaming-laptop er landet.

Der var en tid hvor det at købe en gaming-laptop også indebar, at man købte en gigantisk klods, der gerne vejede ligeså meget som et par velvoksne håndvægte. De sidste par år er der dog sket enormt meget på laptop-markedet, især når det kommer til, at gøre computerne tynde og elegante. Gigabytes nye Aorus X3 Plus v5 formår at kombinere et overraskende slankt ydre, med en omgang kraftfuld hardware og selvom maskinen byder på enkelte uhensigtsmæssige designvalg, er Auros X3 Plus v5 et kvalitetsprodukt.

EssentieltThe Witcher 3: Blood and Wine anmeldelse

Albinoen rider igen, og vi er stærkt begejstret!

Gennem det seneste år, har der været et fast holdepunkt i mit liv. Et aspekt, der har været med mig hele vejen. En støtte i travle tider og en konstant glæde i dagligdagen Jeg taler selvfølgelig om det fantastiske rollespil The Witcher 3. Efter et gigantisk hovedspil og nu to mildest talt omfattende udvidelser, lakker mit forhold til The Witcher 3 desværre mod enden. Blood and Wine er den sidste udvidelsespakke til spillet og endnu engang beviser CD Project RED, at de efterhånden er rollespilsgenrens ukronede konger.

Så er det endelig tid til det du altid tror bliver vildt sjovt, men som i virkeligheden oftest er forfærdeligt kikset - det er tid til E3-pressekonferencer! I år åbnede Electronic Arts ballet med en klassisk konference. Det var en kedelig og lettere rodet omgang, der manglede fokus, overraskelser og, frem for alt, reelt gameplay.

Shadow of the Beast

Bæstet er tilbage!

Nostalgi kan være en farlig ting, for der er ingen garanti for, at det du elskede som barn også holder ved et nærmere eftersyn. Som barn brugte jeg en del tid på det sære actionspil Shadow of the Beast, som tilbage i 1989 revoultionerede spilmarkedet. Det skyldtes især spillets voldsomt imponerende grafik, som bød på et utal af farver og flere niveauer af parrallax scrolling. Gameplaymæssigt var spillet et relativt normalt actionspil, men bød på en interessant fortælling om et barns forvandling til en monstrøs slave og hans kamp mod slavepiskerne.

Fnatic Gear Flick G1 - Anmeldelse

Simplicitet, der bare virker!

Noget jeg aldrig rigtig har forstået er, når folk bruger gigantiske beløb på massive gaming-computere, men samtidig sætter en billig, grim og upræcis mus til. Jeg har selv været der, men efter at have prøvet en række af de lidt bedre produkter på markedet, har jeg efterhånden lært ikke at spare på kvaliteten. Problemet er bare, at gaming-mus typisk er temmelig dyre. Det vil Fnatic Gear dog lave om på med deres nye og overraskende billige gaming-mus Flick G1.

AnbefaletRatchet and Clank - Anmeldelse

Actionplatformerens konge vender tilbage!

Nogle spilserier får bare aldrig den kærlighed de fortjener. I mine øjne, er historien om helten Ratchet og hans trofaste robotven Clank en af de serier. Sjældent har en række platformspil underholdt mig i samme grad som især Insomniacs ottende (!) udspil A Crack in Time, der var en herlig blanding af sci-fi eventyr, klassisk platformaction og en række helt og aldeles absurde våben. Siden A Crack in Time er eventyret om Ratchet og Clank dog gået lidt i stå, men i forbindelse med den nye spillefilm, der udkommer senere på måneden i USA, er Insomniac tilbage med en art revitalisering af seriens allerførste udspil.

Noget om Spil: Dark Souls III

Hør en hyggelig podcast om død, ødelæggelse og Dark Souls

Har du savnet en dansk podcast, der kombinerer seriøs spilkritik med masser af fjol, ævl og obskure referencer? Så skulle du prøve at høre Noget om Spil - en spilpodcast, der ikke er bange for hverken humor eller detaljer. Noget om Spil er lavet af folkene bag filmpodcasten Noget om Film, herunder Eurogamers egen Johannes Wørts.

Hitman - Løbende anmeldelse

Den skaldede hævner er tilbage!

Det danskudviklede spil om den skaldede lejemorder Hitman, gik i nullerne sin sejrsgang over hele verden: IO Interactive er stadig en af de mest profilerede danske spiludviklere, selvom vi efterhånden har ventet siden 2012 på et nyt spil om den ikoniske snigmorder. Nu er IO dog tilbage med en ny udgivelse i serien, der har fået det noget forsimplede navn Hitman.

MMA-sporten har gennemgået en enorm udvikling henover de seneste år og er efterhånden blevet en både accepteret, normaliseret og systematiseret sportsgren. Systematiseringen skyldes ikke mindst organisationen UFC - Ultimate Fighting Championship - der er sportens største organisation. UFC har gjort meget godt for sporten, men undervejs har en vis modstand mod organisationen sneget sig ind. Det seneste år har budt på mange kontroverser, i særdeleshed omhandlende en kontroversiel sponsoraftale med Reebok, der ikke just kan siges, at være god for atleternes pengepung.

AnbefaletDying Light: The Following - Anmeldelse

En anderledes udvidelsespakke

Sidste års Dying Light var en ambitiøs overbygning på Techlands Dead Island-serie, også selvom spillet til tider føltes en smule trivielt. Dying Light fokuserede på rå parkour-udfoldelser i en ødelagt by, hvor zombier hærgede gaderne. Langsomt byggede spilleren sine evner op, så man gik fra en skrøbelig amatør, der knap nok kunne bevæge sig igennem de snørklede gader og kravle på de høje tagrygge, til en atletisk maskine, der kunne svinge sig fra tag til tag, mens de mange zombier ikke havde en ærlig chance for at… overleve? Hvad kalder man det egentlig når man tæsker en levende død i stykker med en svensknøgle?

første forrige