Picture of Mads Johannes Nielsen

Mads Johannes Nielsen

Contributor

Featured articles

Sid stille med Kinect

Ikke alle spil kræver hop og dans.

Indtil videre er det meste, vi har set med Kinect, de mange videoer, hvor spillerne hopper rundt, som små glade aber. Det bliver stensikkert et hit for alle os med underboer.

Epic tror på mobilspil

Android, iPhone og iPad fremtidens konsoller.

I en tale for nylig på GameHorizon erklærede Epics Mark Rein sin kærlighed til iPad, iPhone og Android-telefoner og beskrev dem ligefrem som ”fremtidens konsoller”.

PlayStation Home er en god forretning

Flere end 5000 forskellige varer afsat.

Hvis du nogensinde har taget turen forbi PlayStation Home, har du sandsynligvis forladt det igen efter 15 sekunder - medmindre du er typen, der stadig også tror på Linden dollars som gyldig møntfod. Men overraskende nok har Sonys forsøg på at etablere en social SecondFaceSpace-servic vist sig at være en glimrende forretningsmodel, hvis man skal tro chefen for PlayStation Home, Jack Buser.

Rygterne er ilet Transformers: War for Cybertron i forkøbet. Efter den seneste perlerække af elendige spil baseret på Michael Bays endnu mere elendige film skulle der nu for første gang være et godt Transforms-spil på vej. Men er Transformer: War For Cybertron så det mirakel, vi har ventet på i små 25 år? Svaret på det spørgsmål må være et stort rungende ”hmm…tjo…bum…bum”.

FeatureRage

Støvet af.

Med klassikere som Wolfenstein, Doom og Quake på cv’et virker det mindre som en påstand end en konstatering af fakta, når man siger, at id Software har opfundet first person shooteren. I første halvdel af 90’erne var id under ledelse af to gange John (med efternavnene Carmack og Romero) et af computerspilbranchens absolut stærkeste hold. Carmack var det tekniske geni, Romero den visionære spildesigner og tilsammen syntes intet at kunne stoppe dem. Bortset fra deres egen succes.

FeatureFallout: New Vegas

Nedfald i Mojave-ørkenen.

Med Fallout 3 præsterede Bethesda et mindre mirakel. De tog en legendarisk rollespilsserie, gav gameplay og grafik en total opdatering, og formåede samtidig at gå den umulige balancegang, hvor gamle fans og nytilkomne disciple blev lige begejstrede for resultatet. I kølvandet på succesen er der kommet fem udvidelser, som ikke helt har kunnet holde det høje niveau, og især efter den seneste udvidelse, Mothership Zeta, virkede som et tyndt afkog.

FeatureBrink

Revolution.

Det er nærmest sommer udenfor Chateau de Montvillargenne i nærheden af Paris, men inde i det mørkelagte show room er de forsamlede repræsentanter fra den europæiske spilpresse komplet ligeglade med solskin og fuglesang. Vi venter på præsentationen af Brink, det seneste projekt fra britiske Splash Damage, og for den sags skyld kunne vi ligeså have siddet på et messecenter i Randers.

På den lange liste over spil, der ikke behøvede en fortsættelse, kunne man nemt tilføje Dead to Rights. Men nu er vi så alligevel nået til det tredje spil i serien, og hvor de to første spil kunne opsummeres som Max Payne-plagiater med hund, er Dead to Rights: Retribution gået nye veje som et Gears of War-plagiat - dog stadig med hund.

Brinks AI skal ikke babysittes

Splash Damage lover overraskende fjender.

Splash Damage udfordrer sig selv i udviklingen af AI’en til deres kommende parkourinspirerede skydespil, Brink. Ifølge creative director Richard Ham er målet at skabe en AI, der er så overbevisende, man ikke kan se forskel på den og virkelige spillere.

Mere gratis indhold til MAG

Zipper servicerer fortsat storshooter.

På torsdag den 29 april smidder Zipper interactive endnu en portion gratis indhold på banen til deres gigantiske multiplayerskydespil, MAG.

Sega West omstrukturer og skærer ned

Fokuserer fremover på apps til web og mobil.

Sega West er i gang med en større omstrukturering af afdelingerne i USA og Europa. 73 medarbejdere mister i den forbindelse jobbet hos afdelingerne i San Francisco og London,

Sega vil stadig lave hardcore Wii-spil

På trods af dårlige salgstal hidtil.

I januar måned var Segas Constantine Hantzopoulos ude og sige, at spil som MadWorld og House Of The Dead: Overkill havde klaret sig dårligt, og at firmaet fremover ville afholde sig fra at udgive hardcore-titler rettet mod et ældre publikum på Nintendo Wii.

Nyt indhold klar til Metro 2033

Ikke multiplayer, men "fans vil elske det".

THQ og 4A afslørede i sidste måned, at der er DLC på vej til den postnukleare shooter Metro 2033, som vi anmeldte for nylig. I går vakte de så vores nysgerrighed endnu engang med denne besked på Twitter:

Game Room lanceret på Xbox Live

Opbyg din egen virtuelle 80er-spillehal.

Microsoft har i dag lanceret deres virtuelle spillehal, Game Room, hvor man kan købe og spille gamle klassikere fra arkadepionerer som Konami og Atari. Det skal lige understreges, at der er tale om meget gamle spil, så forbered dig på gigantiske pixels, psykedeliske farvesammensætninger og nådesløs sværhedsgrad.

Warhammer 40 000-universet har fascineret mig siden jeg første gang fangede et glimt af en plakat, hvor en Space Marine skød et hul på størrelse med en fodbold gennem et slimet, lilla monster. Det var tilbage i begyndelsen af 90’erne i en lille hobby- og spilbutik, som jeg frekventerede mangen en lørdag eftermiddag, uden på noget tidspunkt at være bare i nærheden af at have råd til det kostbare plastik på hylderne. I stedet luskede jeg rundt og sugede de farvestrålende forsideillustrationer til mig af riddere fra en fjern fremtid i kamp mod universets værste afskum, mens min overstimulerede 11-årige fantasi galoperede af sted.

første forrige