Picture of Anders Pugé

Anders Pugé

Contributor

Featured articles

Splatterhouse

Kød, blod og patter.

Limbo

Puzzle-genrens Ico?

Sin and Punishment: Successor of the Skies

Rail-shooter med charme og ramasjang.

Lost Planet 2

Toer med luft og rumfang.

Silent Hill: Shattered Memories

Et spil, der spiller dig.

Dante's Inferno

Til Helvede, og – næsten – tilbage igen.

Den italienske digter Dante Alighieri ville næppe vedkende sig dette spil, hvis han var i live. Spillets afsæt er hans livs lys, Beatrice, som Dante var stærkt betaget af lige fra deres barndom til hans død i 1321, selvom begge blev gift med andre end hinanden. Beatrice døde 30 år tidligere, blot 24 år. Det fik Dante til at forevige hendes minde i blandt andet Det Nye Liv (La Vita Nuova). Et digt, der i billede og lyd er opført mere sanseligt i filmen Hannibal (2001) af Ridley Scott end i dette spil.

Cursed Mountain

Gys og gru på et fordømt bjerg.

"O nobly-born, that which is called death has now come. Thou art departing from this world, but thou art not the only one; death cometh to all. Do not cling, in fondness and weakness to this life. Be not attached; be not weak."

WET

Drivvåd halvfjerdser-action.

OBS! WET er "bloddryppende våd action" med skyderi og sværdslag i 360 grader - bare for at få dét afklaret, hvis den halvlumre titel gør nogen forvirret (eller våd af sved, våd bag ørerne, våd i trus... og så videre.). I WET skal man helst holde sig i bevægelse for at holde sig i live. Det sker i rollen som Rubi, en badass-gun-for-hire-ungmø, der hyres af en rigmand (overbevisende stemmelagt af Malcolm McDowell: A Clockwork Orange, 1971) til at indfange hans uberegnelige søn. Men alt bliver hurtigt kompliceret og alle "fucker" med Rubi i actionrige eskapader, der spænder fra Hongkong til London.

Shadow Complex

En moderne platformer i lavprisklassen.

Shadow Complex er en direkte actionrig fornøjelse i 2.5D. Was ist den das? Jo, det spilles i en 3D-verden, hvor modstandere kan skydes i tre dimensioner, men hvor spilleren – lidt i stil med en sporvogn – kun kan bevæge sig sidelæns i to dimensioner. Ud over at spillet er baseret på Orson Scott Cards roman Empire, er det udviklet som en hyldest til to klassiske spilserier: Castlevania og Metroid. Især Super Metroid og Castlevania: Symphony of the Night virker som direkte inspirationer. Jeg har i mange år haft glæde af de spilserier, så Shadow Complex kom som et lyn fra en klar himmel – en totalt uventet overraskelse. Jeg forventede ikke, at spillet som XBLA-titel var så gennemarbejdet.