Picture of Morten Roed Frederiksen

Morten Roed Frederiksen

Contributor

Featured articles

Rift

David mod Goliath.

Duke Nukem Forever lever stadig

Gearbox overtager på uendelig tid.

True Crime: Hong Kong forsinket

Actionbraget udsat til 2011.

Guitar Hero: Warriors of Rock datosat

Bekæmp dæmoner med rockmusik i efteråret.

The Whispered World

Gammeldags adventure på godt og ondt.

Fallout Online lever stadig

Skriv dig op til betatesten i dag.

Efter lang tids kamp om rettighederne til at lave et onlinerollespil over den populære Fallout franchise, virker det som om, at Bethesda og Interplay nu endelig er blevet enige. I hvert fald har Interplay åbnet dørene for websiden Fallout-on-line.com, som lige nu giver dig muligheden for at skrive dig op som interesseret i en fremtidig betatest.

Age of Conan: Rise of the Godslayer

Som det skulle have været.

I 2008 udkom Age Of Conan Hyborian Adventures, et online rollespil der på mange måder adskilte sig fra konkurrenterne - på både godt og ondt. Spillet indførte et unikt kampsystem, der i langt større grad involverede spilleren og injicerede en højere grad af action ind i genren. Her var det pludselig dig selv, som skulle svinge sværdet og tage stilling til, hvor du ville angribe, og dig selv, der med skjoldet hævet skulle forvare dig så godt som muligt. Hvor andre MMOer var præget af store orker, smukke elvere og troldmænd med spidse hatte, tog Age Of Conan et skridt hen imod barsk realisme. Spillet var fyldt med blod, sved og sexede kvinder, præcist som det er kendetegnet for Robert E. Howards bøger om Conan.

Alan Wake

Seks års skønhedssøvn.

Alan Wake har været ventet med spænding i hvad der føles som en evighed. Enkelte gange troede alle, at udviklingen af spillet var stoppet, men i ny og næ dukkede der nye oplysninger op, der holdt liv i ilden på det bål af forventninger, der langsomt men sikkert voksede sig større og større.

Red Dead Redemption får gratis DLC

Rid hånd i hånd med dine venner.

Rockstar har offentliggjort at westernspillet Red Dead Redemption, der udkommer senere i denne måned, bliver udvidet med en udvidelsespakke allerede i juni. Outlaws To The End vil således bestå af 6 co-op missioner, der alle kan gennemspilles af tre til fire spillere. Denne første udvidelse til spillet bliver gratis at downloade, både til Xbox 360 samt PS3, og vil desuden åbne op for muligheden for at få flere multiplayer XP points samt indeholde yderligere Trophies.

Splinter Cell: Conviction

Mere end et skyggespil.

Glem alt om Jason Bourne, Glem alt om James Bond og glem for den sags skyld også alt, hvad du troede, du vidste om Sam Fisher. Frontfiguren i Ubisofts seneste Splinter Cell-spil er på alle måder en helt ny helt, og det klæder i den grad manden!

Det er nu et stykke tid siden at første sæson af Prison Break tonede frem på skærmen i de danske hjem. Serien med den kronragede helt Michael Scofield, der på snedigste vis forsøger at bryde ud af spjældet med sin broder, havde en fortræffelig første sæson, men kvaliteten dalede desværre med hver ny sæson herefter. Sidste afsnit er for længst blevet sendt, og det virker derfor lidt underligt, at der først nu er kommet et spil bygget over serien.

Star Trek Online

Stjerner uden hjerte.

Star Trek Online blev lanceret for godt og vel en måned siden. I sædvanligt festlig stil, var hele launchperioden præget af en masse tumult. Spillet blev konstant patchet og serverne måtte kæmpe hårdt for at holde styr på den massive storm af eventyrlystne rollespilsfanatikere, der alle ville ind i spillet. Det har været længe undervejs og lidt af en vej at gå, men nu er jeg endelig klar til at give min uforbeholdne mening om spillet.

I disse tider venter rigtig mange mennesker i spænding på udgivelsen af nye og spændende onlinerollespil, som de kan kaste sig over med timevis underholdning til de lange vinteraftener. Efter at have spillet adskillige karakterer til tops i World Of Warcraft, Guild Wars, Eve Online, Warhammer Online og resten af de store MMOer, er mange dog blevet trætte af det velkendte og søger nu mod nye spiloplevelser i forfriskende nye omgivelser. Netop derfor gik der heller ikke mere end et par timer, før alle de gratis udleverede beta keys til Star Trek Online (kortform visse steder i artiklen: STO) var revet bort. Jeg var en af de heldige få, der fik adgang og vil her fortælle om mine første oplevelser i spillet.

Torchlight

Hvad farve er de øjne? Diablo.

Det er svært ikke at snakke om Diablo-serien, når det handler om Torchlight. Selvom der ikke står Blizzard på æsken, er det alligevel tidligere Blizzardfolk, der står bag denne dungeon crawler. Spillet minder i så høj grad om Diablo II, at pessimister uden tøven vil kunne klandre Runic Games for at råkopiere den storsælgende serie og tjene stort på andre menneskers hårde arbejde. Imens klapper vi andre i hænderne og nyder til fulde et spil, der på magisk vis suger os ind i dets simple gameplay, i genre vi i den grad har savnet.

Forza Motorsport 3

Benzin i blodet.

Man kan ikke se det udefra, men inden i er jeg en inkarneret fartdjævel, en tunet Thorkild Thyring med højoktanbrændstof flydende i årerne. Fart er mit fix, og Forza Motorsport 3 er kilden til min passion.

Borderlands

Ny horisont.

Ordene vil ikke blive inde i min mund. De presser på med fuld kraft for at komme ud og klinge sprødt i rummet. Der er ingen vej uden om så lad mig få det af vejen med det samme: Borderlands er et fremragende spil. Køb det! Så er det sagt, og med det af vejen kan jeg roligt begynde at fortælle jer, hvorfor et eventyr på Pandora er en lidt anderledes oplevelse.

Champions Online

Kan verden reddes?

Hvem drømmer ikke om at være superhelt? At have en hemmelig identitet, fantastiske superkræfter, evnen til at flyve, og at bruge sine kræfter til at sprede skræk og rædsel i hjerterne på alle skurke. Det er en drengedrøm, jeg tror de fleste kan nikke genkendende til.

Star Ocean: The Last Hope

Beskadiget på rejsen til Vesten.

Tiden er 1990’erne. Tv-serien Beverly Hills 90210 tager ungdommen med storm og går sin sejrsgang i den vestlige verden, mens Ace of Base sender hit på hit ud i æteren. På samme tid i Japan sidder en broget skare af videospilsfans klinet til skærmen. I deres hårdt brugte super-nintendo-entertainment-systemer sidder første spil i en serie, der senere skulle vise sig at nå langt ud over Japans grænser. Spillet hedder Star Ocean og kan prale af glansfuld 16bit grafik, romantik, fjerne solsystemer, et episk soundtrack samt en medrivende historie. 13 år er gået siden dengang, og nu er det femte spil i rækken udkommet. De hårdt brugte SNESer er byttet ud med XBOX 360ere, men konceptet er nogenlunde bevaret. Star Ocean: The Last Hope er stadig en medrivende historie, der lokker dig med ud i et episk rumeventyr – Boldly to go where no man has ever gone before!