Picture of Christian Donlan

Christian Donlan

Features Editor

Christian Donlan is a features editor for Eurogamer. He is the author of The Unmapped Mind, published as The Inward Empire in the US.

Featured articles

FeatureEurogamer interviewer Civilizations Sid Meier

En af pc-spillenes største legender tog en snak med Eurogamer om spilkultur og sit nye Ace Patrol

FeatureAdvance Wars-retrospektiv

Krig har aldrig været sjovere

FeatureBioShock Infinite: Fandtes Columbia i virkeligheden?

USA følte sig som en enestående nation i slutningen af 1800-tallet. Det er denne historiske periode, som BioShock Infinite bygger på

FeatureReportage: StarCraft 2 Global Launch i Paris

I hjertet af Paris præsenterede Blizzard den nye udvidelsespakke til StarCraft 2, Heart of the Swarm. Eurogamer var med til den store turnering med nogle af verdens bedste

FeatureCommand & Conquer - Den gratis krig

Man skal vælge sine krige med omhu. Derfor bliver det næste Command & Conquer gratis at spille, men hvordan vil det fungere det i praksis?

En loadingskærm har den fordel, at den giver dig et minuts pause. Men når den viser en tyk, hærget og nærmest komisk generalskikkelse, så rejser det et spørgsmål: hvis Command & Conquer som serie kan holde til at gå over på free-to-play-modellen, kan den så også klare at blive casual?

FeatureNyt spil fra Minecraft-folkene

De skrupskøre gutter fra Mojang har et nyt spil på vej. Vi ser nærmere på det.

Man kan sagtens se modsætninger mellem MineCraft og spillet Scrolls, der er den åndelige efterfølger til det populære byggespil. Begge spil er udviklet af Mojang, der har fået enorm omtale og hype efter den ekstremt succes med MineCraft. Hvor temaet i MineCraft er at skabe og nyde rusen ved at bygge noget nyt, så handler det i Scrolls om rusen ved at ødelægge noget, andre holder af.

FeatureWii U: Bliver X360- og PS3-spil bedre til Wii U?

Vi ser bl.a. nærmere på Mass Effect 3 og Assassins Creed. Er spillene bedre til Wii U end til Xbox og PS?

Det kommer uden tvivl til et større skænderi, når Nintendo Wii U. Religionskrige ligger til konsolbranchen, og så snart slaget skal stå mellem Wii U, Xbox 360 og PS3, vil hver lejr mene, at deres version er den bedste.

FeatureHvilket spil bliver det fedeste til Wii U?

Nintendo viser musklerne frem med premieretitlerne til Wii U.

De får én til at føle sig som et lille barn igen: tiden, hvor en ny spillekonsol udkommer. Først skal man bekymre sig om at komme hjem fra gågaden med en Playstation 3 under armen, uden at blive rullet. Så skal man høre fra konen, hvorfor man dog har købt sådan noget dyrt skrammel, når bilen skal til syn om et par måneder.

FeatureCall of Juarez: Gunslinger Preview: Tag-team med Billy The Kid

Skydespillet fik det sløjt med The Cartel, men nu skulle alt være godt.

Westernspillet Call of Juarez tog en skidt drejning med sit seneste kapitel, The Cartel fra 2011. Faktisk burde vi slet ikke snakke om det spil. Skal vi ikke bare fjerne det fra hukommelsen lige som alle minderne om overskyede sommerdage eller episoder som den, hvor vi faldt ned ad trappen i beruset tilstand? Lad os i stedet glæde os over seriens næste kapitel, Gunslinger, der netop er dukket op på kampprogrammet. Meningen er nemlig, at vi skal tilbage til det, der gjorde westernspillet skægt i sine oprindelige spil: Det Vilde Vesten.

FeatureNintendo 3DS XL: Første indtryk

Vi har hygget os med en vaskeægte 3DS XL. Betyder større bedre?

Nintendo viste den frem for offentligheden den 21. juni, og nu er en af de første modeller landet på vores skrivebord. En vaskeægte Nintendo 3DS XL. Siden marts 2011 har vi kunne boltre os i 3D-simulationens verden med Nintendo 3DS, og med en større skærm og længere batteritid prøver Nintendo at skubbe mere liv i maskinen, der ifølge dem selv har mødt begrænset interesse i Vesten.

Det føles forkert at gøre Project P-100 op i ord. Det føles i det hele taget forkert bare at prøve på det. I stedet burde det bare have lov at eksistere som dét det er: et selvsikkert og farverigt virvar af hektiske sprællende onomatopoietika. Lidt ligesom den slags man får, når man propper en lille fin og sart hund ind i en vaskemaskine og giver den en fornøjelsestur.

FeatureThe Witness Preview

Endnu et vidunder fra Jonathan 'Braid' Blow?

Man kunne fristes til at sige, at The Witness er et spil, der foregår på en ø. Dog er øen mere end bare en scene, hvorpå historien udspilles: Øen er historien. Tropisk, umiddelbart ikke truende og dog mystisk. Spillet formår på én og samme tid at være realistisk og abstrakt. Det er som den ultimative japanske have. Det er en legesyg, dyster og indviklet oplevelse. Kort sagt, så er det det nye spil fra Jonathan Blow, manden bag indie-hittet Braid.

FeatureGunpoint Preview

Sådan inspirerede Deus Ex til et puzzle-spil om elektrikere.

Gunpoint er noget så specielt som en action-puzzler tilsat elementer fra stealth-genren. En sjælden race, der igennem flere år har været på retur, men nu står til at få sin renæssance. I Gunpoint følger vi en unavngiven hemmelig agent, hvis levebrød det er at bryde ind hos multinationale virksomheder og stjæle deres hi-tech-grej. En farlig beskæftigelse, der kan få en brat ende, skulle spilleren blive fanget.

The Darkness II får ny udvikler og et nyt hemmeligt våben. Udvikleren er Digital Extremes, som tager over fra de ret undertippede Starbreeze Studios, og det hemmelige våben er: Farve.

FeatureGotham City Impostors Preview

Når Batman og Jokeren sover, leger deres rabiate fans ude i gaderne.

Gotham City Impostors handler om fanatiske fans. Fans, der, som det så ofte er tilfældet, er både lettere ustabile og meget tungt bevæbnet.

FeatureSyndicate Preview

En kølig brise over en gammel klassiker.

Inden du træder ind i det kommende reboot af Syndicate er det absolut vigtigste, at du øjeblikkeligt glemmer alt om det oprindelige spils gameplay, univers og mekanik. Alle de gode, gamle mindre skal ryddes af vejen før du kaster dig over Starbreezes udgave af spillet. For nogen vil det ikke være let at tvinge en klassiker ud af hovedet, men lykkes det, træder du ind i et spændende koncept uden at blive skuffet. Husk på, at Starbreeze er et firma, man typisk forbinder med storslåede spil. De bragte os dystre og meget gennemførte spiloplevelser med Riddick og The Darkness, og det har de tænkt sig at fortsætte med Syndicate.

FeatureBatman: Arkham City

Med Mørkets Ridder i byen.

Er ørerne lidt længere? Jeg tror måske at ørerne er lidt længere. Kappen er helt sikkert den samme – stadigvæk stilren og brugbar til at forvirre dine fjender eller til at svæve over nattehimlen. Bat-armouren ser også ud til at være den samme, med det velkendte metalliske genskin. Men ørerne... Lidt anderledes? Måske? Jeg er ikke helt sikker...

Det er ikke let at være Space Marine. Men når man ser bort fra bloddryppende, galakseomfattende krig, og at det er væsentligt mere tidskrævende at skulle skrive datoer i år 40.000, så er det noget temmelig heftigt kluns, de render rundt i.

FeaturePortal 2

Tur/Retur.

Hos Valve er de alle sammen meget kloge. Designerne er kloge, grafikerne er kløgtige, og damen bag receptionen kan besvare telefonopkald på latin eller aramæisk, hvis der er brug for det - tro mig, jeg fik hende til det. Klogest er dog Valves spil - og det klogeste af dem alle er Portal: smarte, bøvede, snedige, praktiske Portal.

FeatureGran Turismo 5

Langsomt men sikkert.

I starten af denne E3-uge var alle i spilindustrien overbeviste om, at Lady Gaga ville vise sig ved Activisions E3 party. Det gjorde hun ikke. Og i forgårs var alle overbeviste om, at David Jaffe ikke ville afsløre et nyt Twisted Metal-spil. Det gjorde han.

FeatureAssassin's Creed: Brotherhood

Blodrød retfærdighed.

En snigmorders arbejde er aldrig fuldendt. Ezio Auditore er kun lige kommet tilbage til sin villa efter hele det blodige pave-hævntogt fra slutningen af Assassin's Creed II, og pludselig bryder helvede løs. Kanonkugler flyver ind ad vinduet i hans soveværelse, lige da han skal til at nyde aftenen med en veninde. Sikke en nedtur.

Treyarch er nået 1960’erne. Helt specifikt er de nået Den Kolde Krig med et plot der spænder flere årtier, lige fra fødslen af elitestyrkerne og gennem en række tophemmelige operationer, fyldt med fortrolige agendaer og brugen af ”ukonventionelle våben”.

FeatureYakuza 3

Storbygalskab.

Jeg havde spillet knap to timer af det første kapitel af Yakuza 3, da jeg begyndte at opfatte at jeg nok blev nødt til at spille et par runder golf, hvis jeg ville komme videre i spillet.

FeatureDarksiders

Forsmag på Apokalypsen.

Sværhedsgrad: Let, Normal eller apokalyptisk? Darksiders tager gas på verdens undergang og relancerer undergangens fire ryttere, så de lyder som noget fra American Gladiators, mens spillet plyndrer sine favoritstumper fra God of War og – yay! – Zelda, og dekorerer det hele i bedste tegneserie-stil. Hvis et kærlighedsbarn af samtlige af denne verdens asociale teenage-nørder skulle finde på af udspy et spil – så vil det nok ligne Darksiders her ret meget.

FeatureModern Warfare 2

Sidste smugkig inden udgivelsen i november.

Glædelig overraskelse: Modern Warfare 2 er et ret godt arkade racerspil. Det er i hvert fald følelsen som opstår, når du skyder dig igennem tundraen på en hoppende snescooter, drevet frem af en konstant syndflod af tidsforlængelser efterhånden som du passerer det ene checkpoint efter det andet, med den tegnefilms-agtige tre-tonede startlyd som et ekko i dine ører. Der er hop at synkronisere og træer der skal undgås, efterhånden som du ræser mod slutflaget, og når kameraet altimens ryster og lyden brøler, bliver det lidt mere spændende.

FeatureGrand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Mere sjov på andres bekostning.

Jeg kommer til at savne Johnny Klebitz, den oprørte anti-helt fra The Lost and Damned. Jeg kommer til at savne hans tungsindige tilstedeværelse, hans adelige næses bekendte kontur, og jeg kommer til at savne hans meget faderlige måde at håndtere et oversavet jagtgevær på. Det nye DLC-kapitel til GTA IV betyder at gamle venner trækker sig tilbage i skyggerne, mens tidligere biroller træder frem i søgelyset. Klebitz og hans rockerbande træder et par skridt tilbage og baner vej for Liberty Citys partymiljø: pengeødslende, kokain-befængte afskum, hvis neonslørede tilværelse hurtigt passerer med en overflod af dekadens.

første forrige