Picture of Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Spilverdenen blev sat på den anden ende i 2007, da det hidtil ukendte udviklerhus Rocksteady gav os det indtil da uhørte: nemlig et fremragende superheltespil med Batman: Arkham Asylum. Efterfølgeren Arkham City blev næsten endnu bedre modtaget, og hvor der var mere blandede meninger om det tredje i rækken, Arkham Origins, for første gang ikke udviklet af Rocksteady selv, var der stadig tale om et aldeles kompetent og fængende spil.

Man har ofte et nogenlunde billede af, hvor på kvalitetsspekret et nyt spil vil befinde sig, og gerne længe før udgivelsen. Det kan være baseret på faktorer som genre, nøglepersoner blandt udviklerne, spillets finansiering osv. Af og til trodser et spil alle odds, og på trods af uudtømmelige ressourcer, velvoksen talentmasse og andre fordele bliver produktet noget uspilleligt venstrehåndsarbejde. Til tider overraskes man heldigvis også den anden vej, og det har vi samlet en håndfuld eksempler på herunder.

FeatureDe fem største spilsynder

Få nu strammet op, udviklere!

Spilmediet er en pragtfuld legeplads, der giver alle os tilhængere timevis af fornøjelse og glæde. Vores favorithobby er dog ikke helt fri for en smule tis på sukkermaden i ny og næ, og vi giver her en håndfuld eksempler på de irriterende beslutninger, som spilskaberne til stadighed kan ødelægge vores dag med.

FeatureFem spil-ting vi vil kunne i virkeligheden

Det digitale liv er tit meget lettere

En stor del af spils appel er eskapismen og muligheden for at gøre ting, som ikke er forsvarlige, sikre eller mulige i virkeligheden. Der er dog mange ting, som vi er i stand til i den digitale verden, som ville lette hverdagen betragteligt uden nødvendigvis at bringe vores liv og lemmer i fare. Vi har samlet en håndfuld eksempler herunder, og som altid sætter vi stor pris på, hvis du kan komme på flere i kommentarerne.

FeatureFem fede spilvåben

Gå aldrig ned på udstyr

Blandt de helt store glæder i gamer-land er naturligvis det at rive modstandere i stumper og stykker. Som med så mange andre opgaver, bliver det væsentligt nemmere og sjovere hvis man har det rigtige værktøj, hvilket mange udviklere har været særdeles behjælpelige med gennem tiden.

FeatureKatten i sækken: Om DLC-pakker og pre-orders

Troels reflekterer over tidens tendenser

Forudbestillinger, eller pre-orders og pre-purchases, som vi kender dem i dag, er ikke noget nyt. De har minimum eksisteret siden Ford-fabrikkerne ikke kunne følge med efterspørgslen, og har således fandtes indtil i dag, hvor håbefulde købere kan sikre sig et eksemplar af en given vare. Det giver i og for sig også mening i forhold til fysiske kopier af spil, hvis man ikke kan være sikker på, at der er blevet trykt nok eksemplarer til at møde efterspørgslen, og hvem har lyst til at skulle vente i ugevis på, at udgiveren får fingeren ud og trykt nok kopier.

FeatureEr gaming cool?

Troels reflekterer over voksenlivet som gamer

Da jeg for snart en menneskealder siden stiftede bekendtskab med vores vidunderlige hobby, havde den en snert af "legetøj for børn" over sig. Kun få af de voksne, jeg kendte, beskæftigede sig med spil, og mente tværtimod, at en computer var noget, der skulle afvikles regneark og tekstbehandling på. EDB, som det hed dengang, var ikke beregnet til simpel leg.