Just Cause 2

Just Cause Chaos.

Jeg forestiller mig at der har siddet et par fyre i kantinen på Avalanche Studios i Stockholm. Den ene lægger sin gaffel fra sig på tallerkenen med Jönssons fristelser, mens han med store armbevægelser forklarer hvor vild han er med den følelse af magt og potens, som han oplever når han spiller Crackdown. Han fortsætter og forklarer at især den uhøjtidelige tilgang samt muligheden for at bruge en storby om til sin egen personlige legeplads for vold og ødelæggelse er to faktorer, som han var særligt begejstret for. En anden mumler med et stykke kartoffel i munden at han i højere grad foretrækker en mere sammenhængende og varieret spilverden som f.eks. Californien-kopien San Andreas. Sådan fortsætter de to fyre lidt frem og tilbage over deres skumle ansjosret, mens en vision for Just Cause 2 langsomt udfolder sig. Pludselig lyder der et råb fra deres ellers meget stille og asociale kollega ovre fra hjørnet: ”Og husk nu den grappling hook. Vi skal have meget mere grappling hook!”

På vegne af den amerikanske regering bliver agenten Rico Rodriguez a.k.a. Scorpio sendt til den asiatiske ø-stat Panau for at opspore en anden agent, Tom Sheldon, samt undersøge den siddende præsident som vidst nok er lidt flosset i kanten. Forventer du nu en højspændt politisk fortælling omkring en enkelt mands forsøg på at vælte en modbydelig diktator, som selv Silvio Berlusconi og Kim Jong Ill kunne lære tips og tricks fra, så risikerer du nok at blive en smule skuffet. Forventer du i stedet action og eksplosioner så er chancerne at Just Cause 2 er lige noget for dig.

1
Welcome to wonderful Panau – du får lov til at opleve den smukke øgruppe til lands, til vands og i luften.

Historien er simpelthen så tyndbenet at jeg kan nævne film med Chuck Norris med mere dybde. Mellemsekvenserne er grimme og kluntede. Stemmeførelsen på spillets forskellige eksotiske personer er med så langt ude og karikeret accent, at det virker ufrivilligt morsomt. Nogle gange er undskyldningerne for missionerne simpelthen så latterlige, at jeg bliver i tvivl om hvorvidt forfatterne bag er forsynet men en ordentlig portion selvironi eller bare er helt uden intelligent menneskelig tankevirksomhed. I en enkelt mission skal du redde en pilot fra en mystisk ø, der forårsager flystyrt. Det viser sig at japanske soldater har været bosat på øen siden Anden Verdenskrig og at de har bygget et stort tårn, der skyder flyene ned med kunstige lyn, fordi de endnu ikke har opdaget at krigen er slut. Derudover bærer de rundt på de samme våben som Rico, på trods af at de ikke har været i kontakt med omverdenen i 65 år.

2
Man når hurtigt at blive begejstret for sin grappling hook og dens mange funktioner.

Men hvad gør fravær af fortælling, når jeg samtidig har muligheden for at give den som verdens største actionhelt i utrolige omfavnende og smukke tropiske omgivelser. Selvom du får adgang til alle de klassiske våben er din grappling hook og faldskærm dine to vigtigste redskaber. Med disse får du adgang til et utal af forskellige superfede stunts, særligt når du kombinerer dem. Med din grappling hook kan du trække dig op på en fjendtlig helikopter og smide piloten ud, og du kan trække fjender ud af vagttårne eller ned i afgrunde. Du kan nemt bestige bygninger eller redde dig selv ud af pressede situationer. I en biljagt lykkedes det mig at klatre op på bilens tag, skyde den ene ende af grappling-kablet fast i en fjendtlig jeep og den anden fast i en bropille, således at bilen flåede sig selv udover broen. You gotta love it!

Relateret indhold

The Last Guardian anmeldelse

Bliver dit julegaveønske en katteørn fra The Last Guardian?

AnbefaletWatch Dogs 2 - Anmeldelse

Hipster-hackerne overtager Californien!

AnbefaletHITMAN - Anmeldelse og Interview

Første sæson af Hitman er netop afsluttet, og nye eventyr med Agent 47 venter forude. Vi var et smut forbi IO Interactive for at spille sidste kapitel, og fik samtidig en snak med Online Director Torben Ellert, og Community Content Manager Travis Barbou

Rise of The Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition - Anmeldelse

Lara Croft har ledt efter den hellige gral i mere end et år, lad os se om hun finder den på Playstation 4.

AnbefaletDragon Quest Builders - Anmeldelse

Byg dit eget japanske rollespil!

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading