Star Trek Onlines kaptajn, Craig Zinkievich, forklare at spillet er forsinket til konsol på grund af "den forretningsmæssige side af tingene". Spillet i sig selv, fortalte han, kører som sådan allerede på maskinerne.

"Når det kommer til forretningssiden, skal jeg være ærlig og sige at forretnings-delen ved at udsende MMOer til både Sonys og Microsofts konsoller har været virkelig indviklet", fortæller Zinkievich til Eurogamer. "At prøve at få Sony og Microsoft til virkelig at forstå MMOer, jeg mener virkelig forstå hvad der er nødvendigt for MMOer, og derefter finde ud af alle de forretningsmæssige aspekter for disse spil, har virkelig været et problem for alle MMO-udviklere."

Han sagde desuden, at Final Fantasy XI - det eneste MMO på Xbox360 - kun var muligt fordi "der blev gjort så mange undtagelser", fordi Microsoft forsøgte at tilkæmpe sig en markedsandel. At få konsol-producenterne til at forstå hvilke teknologier der rent netværks-mæssigt er nødvendige, har været ”en af de virkelig store forhindringer.”

"Med hensyn til rent faktisk at få spillene til at køre på konsol?" spørger Zinkievich. "Jeg mener, Champions kører på konsol lige nu; Star Trek Online kører på konsol lige nu; vores platform – The Cryptic Engine - kører på konsol."

"Så jeg kan garantere at jeg internt kan få Star Trek Online til at køre på konsollerne, fordi jeg ved jeg kan, og fordi vi allerede har gjort det. Men der er en forretningsmæssig side ved det hele, som jeg ikke kan udtale mig om."

"Jeg kan garantere dig, at hvis man virkelig, virkelig vil, så kan man komme herind til os og spille det." tilføjer han.

Cryptic har endnu ikke offentliggjort, hvilke konsoller Star Trek Online udgives til, selvom vi nok godt kan udelukke Wii. PC-udgaven af Star Trek Online udkommer i begyndelsen af næste år.

About the author

Robert Purchese

Robert Purchese

Senior Staff Writer

Bertie is senior staff writer and Eurogamer's Poland-and-dragons correspondent. He's part of the furniture here, a friendly chair, and reports on all kinds of things, the stranger the better.

Flere artikler af Robert Purchese