Skaberen af Red Baron, Damon Slye, fortæller Eurogamer at hans mål er at bygge ”en ny version [af spillet] med en moderne engine”, nu hvor han har generhvervet rettighederne fra Activision Blizzard.

”Jeg har en masse ideer til designet”, siger Slye. ”Der er masser af værdi i navnet Red Baron. Det er et enestående produkt.”

”Red Baron er et helt særligt spil for mig. Vi var opsatte på at skabe det bedste spil nogensinde!”

Slye udviklede den navnkundige flysimulator Red Baron til PC for 19 år siden (1990). Efter at have opnået hæder og ære herfor, forlod han branchen for at uddanne sig til rigtig pilot, rejse og læse bøger. Han fulgte derfor kun med fra sidelinjen under udviklingen af efterfølgerne Red Baron II (1997) og Red Baron 3D (1998).

Men med rettighederne generhvervet, har Slye og hans Mad Otter Games gjort spillene tilgængelige gennem retrospil-distributøren Good Old Games, hvor alle tre spil lige nu sælges i en samlet pakke for ti amerikanske dollars, cirka 50 danske kroner – billigt!

”Det sære er, at jeg ikke aktivt søgte at generhverve rettighederne. De dumpede bare ned i skødet på mig”, indrømmer Slye.

”Vi byggede et fantastisk spil tilbage i 1989 og skød det af sted, ud i verden, uden nogen forventning om at det nogensinde ville vende tilbage. Hele oplevelsen føles som en sær boomerang der af skæbnens vinde med usvigelig sikkerhed er blevet blæst tilbage til udgangspunktet.

Det tog kun syv mennesker at udvikle Red Baron, dengang for længe siden, indrømmer Slye. Mad Otter Games af præcis samme størrelse står bag arkade-flyspillet Ace of Aces. På trods af åbenlyse ligheder, antyder Slye dog at Red Barons genfødsel vil blive mere i retning af simulation frem for hurtig, lettilgængelig action.

Han har også et klart ønske om at lægge ”vægt på den menneskelige spiller”, i modsætning til mange andre nyere spil, selvom han gerne vil vedgå at de er ”imponerende og godt lavet”.

Præcis hvad vi kan forvente fra Slye og Mad Otters hånd er endnu et mysterium. Indtil da, må minderne om en 19 år gammel flysimulator være nødt til at række.

About the author

Robert Purchese

Robert Purchese

Senior Staff Writer

Bertie is senior staff writer and Eurogamer's Poland-and-dragons correspondent. He's part of the furniture here, a friendly chair, and reports on all kinds of things, the stranger the better.

Flere artikler af Robert Purchese