Ofte hører man ordene "Før i tiden lavede man ting som kunne holde mange år", og når det kommer til computere og konsoller, ja så er de ord 100% korrekte. De sidste mange år har vi læst masser af nyheder om RROD (red ring of death) på Xbox 360, YLOD (yellow light of death) på Playstation 3, og mange andre skrækhistorier om konsoller, som døde alt for tidligt. Kvaliteten på produkterne lever ikke altid op til den pris man betaler for dem, sådan fungerede tingene ikke i 80'erne.

Commodore 64 var den helt store dille herhjemme i Danmark, næsten alle knægte i min omgangskreds ejede sådan en maskine. Spil kom på bånd og gamle floppy disketter, det var helt andre tider dengang. I dag tænder man bare for sin konsol og trykker på et ikon, så er man igang med at spille, det var en smule mere indviklet dengang. Commodore 64 brugte Basic, et simpelt programmerings sprog, som krævede at man lærte de mest basale kommandoer ,for at kunne loade og starte et spil. Fordi at Basic var et programmerings sprog, så blev C64'eren brugte til meget andet end bare spil. Hvad med en video af en ældre dame som printer strikke-opskrifter ud?

Maskinen var et kvalitets produkt som sjældent gik i stykker, du kan faktisk stadig købe C64 på f.eks. den blå avis, men at den skulle holde i mere end 25 år, var der nok ingen som regnede med. Og så slet ikke på et beskidt polsk bil værksted, det er dog tilfældet her. I januar måned postede en polsk facebook bruger et billede af en C64C. Det bemærkelsesværdige ved dette var dog ikke maskinen selv, det faktum at maskinen havde været i brug i over 25 år på et polsk bilværksted, var mere utroligt. For et par dage siden blev billedet også sendt til den amerikanske C64 facebook side.

c64

Den her C64C bliver stadig brugt på værkstedet til at justere drivaksler med, den har endda overlevet en oversvømmelse. Imponerende at denne smukke maskine stadig fungerer, man håber faktisk at mekanikerne bruger den til at spille Winter Games på i middags pausen.

Hvad med jer derude..? er der stadig nogen af jer som har den gamle brødkasse stående derhjemme?

About the author

Mikael Bisp

Mikael Bisp

Skribent

Mikael er en gammel gamer som startede helt tilbage i Pong tiden. Vi snakker her om en mand som har smadret 10 til 20 Joysticks på både Commodore 64 og Amiga 500, men de seneste mange år har det dog været på Playstation-maskinerne, at han har ladet sine frustrationer få frit løb. Mikael har igennem mere end et årti hærget danske spil-hjemmesider, både som anmelder/skribent og som den altid hjælpsomme forumpersonlighed Hanmik.

Flere artikler af Mikael Bisp

Kommentarer (4)

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Seneste

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Annonce