En app kaldet Guide for Pokémon Go er blevet fjernet fra Google Play, da den var fyldt med såkaldt malware, ondsindet software. Dette er dog først sket, efter mere end 500.000 brugere har downloadet den.

Appen, der på overfladen ligner en guide til Pokémon Go, med hints, tips og tricks til det populære spil, kan i yderste konsekvens overtage kontrollen over din Android-mobil.

Det er antivirus-firmaet Kaspersky Labs, der forklarer at Trojan-malwaren i appen er ret snedig udført. "[Trojanen] starter ikke så snart brugeren åbner appen. I stedet vejter den på, at brugeren installerer eller afinstallerer en anden app, og så tjekker den, om den er blevet installeret på en virtuel maskine eller på et rigtigt apparat," fortæller Kate Kochetkove fra Kaspersky Labs.

Over en halv million brugere har downloaded Guide for Pokémon Go, og ud af disse er mindst 6000 telefoner blevet inficeret. Malwaren har evnen til at overtage kontrol over din telefon, og man kan derfor forestille sig en situation, hvor din telefon kan blive låst mod løsepenge, eller at hackere får adgang til dine bankoplysninger.

Kaspersky anbefaler, at du slette appen hvis du har den, og derefter scanner telefonen for skadeligt software.

About the author

Asmus Neergaard

Asmus Neergaard

Chefredaktør

Eurogamers chefredaktør er hjemboende i London, og kan spore sin forkærlighed til spil tilbage til Gameboys, Commodore 64ere og Kirby's Adventure på NES. At lave dårlige ordspil er hans ubestridte yndlingsbeskæftigelse.

Flere artikler af Asmus Neergaard